Steppa upp klimatgamet med Steppaupp.se

Okej, stolt-hållningen på!
Nu ska jag berätta om ett spännande projekt – Steppaupp.se – som jag och mina Klimatklubben-kollegor Maria och Johanna har jobbat med tillsammans med grymma ABF.

“För att ha en chans att säkra en hållbar framtid för oss, våra och andras barn, behöver vi – enligt en samlad forskarkår – sänka våra utsläpp av växthusgaser. Varför? Jo, vi behöver lätta på trycket inne i växthuset som omsluter jorden. Det börjar bli för varmt. Senast 2050 ska vi leva inom gränserna för en planet, och 2020 ska vi ha gjort stora förändringar i rätt riktning.”

Men hur? Var ska en börja?

Ofta börjar en ju med sig själv, eftersom det är sju gånger enklare att byta till vego ett par gånger i veckan än att påverka EU:s klimatlagstiftining. Men. Det räcker inte med att byta schampo, källsortera mera och minska på köttet, utan den verkliga skillnaden gör en om en tar klimatengagemenet utanför badrummets kakelväggar och kökets spis-os så att säga.
Obsobs! Den inviduella omställningen är nog så viktig, vi ska ju alla ner till 1 ton innan 2050, men omställningen kan och får inte stanna där. Då kommer det gå för sakta. Vi behöver alla steppaupp klimatgamet. 

Engagemang ser olika ut, och olika typer av engagemang passar olika människor. Men alla kan göra något för att påverka framtiden och vägen dit kan gå via middagsmys, kulturklubb och lagnings-AW.

Ta chansen att göra skillnad på bred front. På Steppaupp.se  listar vi tolv tips på hur just du kan steppa upp ditt klimatgame!
Spana in, börja klimatgame:a och skicka vidare. 

Själv är jag sjukt sugen på att börja börshaja!

Vi behöver inte ett fåtal som lever 100% perfekt och gör massor, vi måste bli många, många fler som gör en del och lever hyfsat hållbart, inte sant?

Tillsammans med AFB har vi tagit fram tre filmer – kika och sprid dem!
Bakom filmerna och grafiken står fantastiska Soja.

Steppaupp.se är ett samarbete mellan ABF och Klimatklubben med syfte att lyfta klimatengagemanget, öka kännedomen om de Globala målen om hållbar utveckling och bidra till att fler känner sig delaktiga. Målet är inte att sätta enstaka tankefrön, utan att odla storskaligt engagemang. Alla kan göra skillnad, sätta press på företag, påverka beslutsfattare och väcka opinion.

ABF och Klimatklubben vill överlämna ett hållbart samhälle och en välmående planet till nästa generation. 2020 är det tio år kvar tills de Globala målen ska vara uppfyllda, men helst ska de nås innan dess. Tillsammans vill vi verka för att säkra en hållbar framtid.

Projektet har finansierats av biståndsmyndigheten Sida.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har en kommentar

Kommentera

Stäng meny