Ställ en fråga vettja!

12917785_1698022510465921_1388142986_n13129999_887231524720704_1013110195_n

God morgon! Om några minuter ska jag svida om från pyjamas till sommarklänning, glida i väg på pressvisning och därefter toffeljakt (mina fötter gör så fruktansvärt ont, så nu måste jag hitta något smart, luftigt och gärna fint (så att jag använder dem)).

Medan jag lunkar på tur tänkte jag ställa till med frågestund. Passa på nu vettja, för snart kommer det ske så mycket omvälvande saker i mitt liv (torp, slutspurtsgraviditet, förlossning, bebis och livet med två (SMÅ) småbarn) att jag kanske inte hinner svara i den takt jag vill och önskar.
Så passa på! Alla frågor är välkomna – högt som lågt.

Kram!

Ps. Bilderna kommer från mitt instaflöde. Vill du följa mig där heter jag rätt och slätt @emmasundh

13151326_1075835582495748_1229696509_n  12930826_218282395219134_918809642_n

12501808_1753941164867075_1908511508_n  12501551_755956027873015_1290680067_n

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 18 kommentarer

 1. Hej
  Hur känner du inför denna förlossning? Jag var sjukt förlossningsrädd och jobbade på detta i flera år. Nu har jag en 2 månaders dotter och vill ju gärna ha en till typ snart men vill verkligen inte gå igenom en flrlossning igen. Enligt Feliciabarnmorskan var det en fullt normal förlossning men det var verkligen det värsta kag varit med om. Vad har du för föglossningsplan? Eller tar du det som det kommer? Stort lycka till med allt ❤️

 2. Kanske inte en fråga, men jag önskar ett inlägg om ekologiskt, giftfritt och hållbart tänk kring allt som bör införskaffas till bebisen och mamman (kläder, säng/madrass/sängkläder, amningskudde, babynest, skötbord osv). Vad bör man köpa nytt (och vilket märke?) och vad bör man köpa second hand in terms of giftfritt? Jag har tex kikat på en liten bebiskudde med ekologiskt bomull från Färgformsweden men kunde inte finna någon information om kuddens stoppning – och då blev jag tveksam. Hur bör man tänka kring förbrukningsvaror vs. engångköp (typ blöjor, amningsinlägg osv)? Man vill ju ha det praktiskt och smidigt men samtidigt vara snäll mot miljön och hålla kostnaderna nere, osv osv. Lapland Eco Store har ju ett bra utbud men där finns ju inte allt (och inte heller second hand).

  Tack för en bra blogg!

 3. Hej Emma och grattis till allt fint som väntar runt hörnet! Har egentligen tusen frågor angående graviditet, förhållanden och bebisar men kom av mig lite efter dagens nyheter. Att se bilder på döda spädbarn som fiskats upp ur Medelhavet gör ju sånt med en. Och jag minns att du var en av några som faktiskt uppmärksammade det fruktansvärda som händer så nära oss i höstas. Du var (av de bloggar jag läser) som gjorde mest. Och jag beundrar dig så för att du tar tag i det där hemska och postar inlägg som de flesta verkar undvika. Både vad gäller detta och miljön, jämställdhet osv. Min fråga får helt enkelt bli, vad säger man till alla man möter som faktiskt forsätter prata om att vi inte kan hjälpa fler nu? För några år sedan hade jag aldrig hört bekanta eller släktingar yttra dessa ord. Men nu, nu verkar det så accepterat? Jag blir så arg att jag kokar och blir kallad naiv. Men, hellre naiv och snäll än cynisk och kall? Och vad ska man göra när man själv knappt får månaderna att gå runt ekonomiskt men samtidigt bara vill sälja allt man har och ge pengar till behövande? Träffar även du människor som yttrar sig rasistikt och hur ställer du dig i så fall till dessa? Var så nära att beställa en sån fin baddräkt som du visade från Boob igår som jag tänkte plaska runt i under sommaren tillsammans med min son Manfred och en bebis som ska dyka upp på måndag om hen är punktlig men sedan kände jag att fan, det går inte. Jag kan väl använda linne till min degiga mage denna sommar och lägga lite pengar på de som inte har något alls. Den här balansen med att unna sig något och det dåliga samvetet. Vad kan den enskilda människan göra? Kan vi vinna detta? Tack för den finaste bloggen och stort lycka till med allt! Och, förlåt för den troligtvis tråkigaste hemskaste kommentaren. Kram!

 4. Hej Emma!
  Jag undrar kring det här med förhållanden/äktenskap. Har du någonsin känt att du har en bild i huvudet av hur det “perfekta” är eller skulle kunna vara och att det på något sätt håller dig tillbaka från att bara leva? Jag själv kan känna så, och blir många gånger inspirerad av hur ditt förhållande med John verkar vara. Liksom, ni verkar komma så bra överens. Har det alltid varit så eller är det a working process? Ibland är det svårt att veta när något är värt att kämpa för och när något kanske het enkelt inte är “ens” att ha, det kanske bara inte funkar tillslut. Är det okej att älska sin partner till döds men samtidigt tvivla på om det verkligen kommer funka i slutändan pga för olika? Vart går gränsen mellan optimism/pessimism vs. realism? Jag råkar vara en övertänkare och optimist men som samtidigt har svår att leva i nuet pga livet är för kort osv. Tack för en bra blogg! <2

 5. Emma, du är en sånn förebild ska du veta! Jag tycker du är så himla modig också som vågat köra ditt eget race och där kommer jag in på min fråga: Hur vågar man? Jag har massa idéer om att starta eget och den branschen jag funderar på skulle egentligen vara PERFEKT att starta upp vid sidan av mina studier till hösten men… Hur gör man för att strunta i vad andra tycker och tänker? Hur har du vågat hoppa när du stått vid branten och tittat ner?

 6. Hej Emma!
  Jag är precis som du helt frälst i Gotland, även om jag bara varit där en gång – en månad på praktik i ett stall utanför Hemse. Även om jag inte är riktigt redo för ett hus/torp (21 år gammal och pluggar miljöekonomi) så finns det inget roligare än att lusläsa hemnet. Ibland känner jag dock att jag inte riktigt hittar så fina hus bara, så som du brukar göra. Kan inte du berätta hur du söker på hemnet/blocket? Typ sökord och allting annat. Vore kul att själv kunna hitta liknande hus runtom i Sverige!

  Lycka till med livet och nya bebisen, ha så kul på Gotland!

 7. Hej Emma!
  Vad är din(a) favoritdoft(er)? Jag är nämligen på jakt efter en signaturparfym som doftar lite lagom elegant och ladylike, men det är inte det lättaste. Jag tar tacksamt emot alla rekommendationer jag får, högt som lågt. Tusentack <3

 8. Har ni några tankar om namn på lillasyster/lillebror? 🙂

 9. Hej fina Emma! Jag undrar om ni kört med tygblöjor till Majken och kommer göra det till nya bebisen? Om ni gjort det undrar jag hur du tycker att det är, lite vad man ska tänka på och sådär 🙂 känns som en djungel! Och så undrar jag hur mycket tror du att Majken förstår av att ni ska få en till familjemedlem? Massa kramar

 10. Hej! Jag önskar ett inlägg om barn- och bebiskläder! Blir så inspirerad när du visar bilder på Majkens kläder och vill se ännu mer! Till exempel vilka plagg som blev mest använda av det ni hade skaffat innan hon föddes, bilder på favoritplagg och outfits, hur det fungerade i praktiken att använda vintagebabyplaggen och vad ni kombinerade dem med, hur ni tänker kring nya bebisens kläder, etc. Är också nyfiken på hur boandet har varit den här gången jämfört med förra, har pysselsuget infunnit sig? Ja som du säkert förstår är jag också gravid och lite besatt av såna här frågor just nu… Stor kram och lycka till med allt spännande! Och tack för att du delar med dig!

 11. Hej!
  Jag har inte läst bloggar på ett tag nu så du kanske redan har skrivit om detta.
  Jag väntar också mitt andra barn som är beräknad att komma i Oktober. Och jag är så himla himla rädd att inte få plats på förlossningen! Jag kan vakna i panik på nätterna och skräcken är att vara tvungen att födda i bilen på vägrenen på motorvägen påväg till något sjukhus som kanske har någon plats. (Man har ju läst om sånt i tidningen allt för många gånger)
  Jag är så lycklig att min dotter inte föddes på hennes Bf! För då var verkligen hela Skånes förlossningar fulla! Nä fy.. vågar inte tänka tanken på vad vi hade fått göra då.
  Hur känner du inför denna förlossningen? Att kanske inte få födda där ni tänkt er.

 12. Åh vad mycket spännande som ska hända framöver! Grattis till torpet! Hur många kvadrat är det? Är det en stor tomt? Hur är det med möbler och så, ska ni möblera det när ni kommer dit eller är det redan gjort?

  Vi har precis skrivit kontrakt på ett litet 30-talshus på 57 kvm (+ 14 kvm biyta) där vi har tänkt leva compact living så jag älskar all inspiration från din blogg ännu mer just nu!

  Jag undrar också hur ni har planerat jobb och ledighet framöver nu när barn nummer två kommer?

  Kram

 13. Halloj! Hur brukar du tänka när du har ett avgörande beslut att ta? Litar du på magkänslan, hjärtat, huvudet eller nära och kära? och när hjärtat och huvudet säger helt olika, vad sjuttsingen gör du då? 🙂
  Kram och tack för magin du bjuder på i textform och med bilder i din blogg. :))

 14. Är ny läsare här så risken finns att jag ställer dumma frågor, men den får jag ta. Först undrar jag hur det kom sig att ni blev torpägare på just Gotland (som är fantastiskt, grattis grattis)? Och sedan funderar jag på hur du tänker kring blöjor? Vi väntar också smått och jag är sedan innan galet less på engångsblöjor, men tycker samtidigt att tygblöjor verkar krångligt. Pust.

  Lycka till med allt nytt!

 15. Hei Emma!
  Du har en fantastisk blogg som inspirerer meg på så mange plan! Jeg skulle gjerne hatt noen tips til hvordan man starter en liten vintageblogg. Ikke det rent tekniske, men hvor skal man liksom starte? Jeg har ingen ambisjoner om å bli blogger på fulltid, men når jeg leser fine blogger som din skulle jeg ønske at jeg også hadde et sted å få utløp for kreativiteten min og vise frem alle de fine vintagekuppene:)
  Takk for at du gir så mye av deg selv!

 16. Hei!
  Jeg reiser til Stockholm i sommer med en 4 måneder gammel baby. Jeg lurer på om du har noen bra tips til ting å gjøre og se med baby? Hvilke restauranter/fik er det fint å ta med barnevogn? Hvor kjøper man de fineste sakene til barn? Takk for en veldig fin blogg!

 17. Hej Emma! Har en liten tjej på ca 7 veckor här hemma (fantastiskt!!), men det känns också lite begränsande inför sommaren.. Man vet ju aldrig hur länge hon tänker sova, när hon ska skrika osv.. Hur tänkte du o John? Vår tjej gillar liksom mest att vara på oss hela tiden, vill inte ligga ensam i vagnen o så.. Det är ju jättemysigt, men svårt att få något gjort. Hur var Majken som pyttebebis? Förändrades det när hon blev äldre?

  Kram!!

Kommentera

Stäng meny