Ställ en fråga vettja!

IMG_9649Gullisar!
Nu var det fasligt länge sedan vi körde en gammal hederlig frågestund.
Så medan jag rattar Majken-läggning så ta en titt på hundkisspåret bakom mig i bild, fundera på vad du fnular på och pilla ner en frågekråka i kommentarsfältet eller via mejl (emma@emmasundh.com) och skicka över.
Det kan vara V A D som helst – allt mellan himmel jord. Allt från vad jag äter till frukost, vilken som är min skämsigaste låt, vad jag gör en ledig dag, vad som är mitt bästa guilty pleasure, vad som är det äckligaste jag varit med om till vilken som är min fulaste min.
Ungefär så.
Hit me!

 

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 24 kommentarer

 1. Hej!
  Tack för en otroligt inspirerande blogg! Jag tycker om de kloka orden kring vänskap och att vara sann mot sig själv som du skriver lite om ibland. Jag går ofta på nitar med vänner, ställer upp dygnet runt och är alltid generös med min tid. Men om jag någongång säger ifrån eller ställer krav så blir jag gång på gång ensam kvar. Hur kommer man ut hjärtesorg efter vänner? Tydligen var jag inte lila viktig, deras förlust säger någon, men det är jag som sörjer? (dock har jag en långvarig vän som aldrig skulle lämna min sida, en värmlänning, bättre sort hittar man inte)

  Lycka till med bokstavsfesten!

  A

 2. Hej jag kunde inte hitta vad det kostade på ett ungefär att åka till Paris med tåg? Har du skrivit det så har jag missat.
  Mvh Caroline

 3. Hej Emma! Jag undrar mer om dig och John. Jag tycker ni är lite av ett “it-couple” och att John verkar vara så himla fin. Har ni några “tips” till hur man får det att funka när man ibland blir osäker eller kanske har något tjafs? Blir själv rätt osäker ibland i min relation (trots att den egentligen är väldigt bra) men är en ältare och tänkare och vågar inte alltid lita på mina instinkter när det gäller relationer. Hur ser liksom en vanlig dag med John ut? Tjafsar ni ofta eller är ni sådana som lyckas hantera situationer på andra sätt? Tänker mest på att n gifte er när ni ungefär var lika gamla som jag är nu, och tycker det verkar så spännande samtidigt läskigt. Hur tänker du (och John) kring sånt? Så nyfiken pga tycker ni båda verkar vara ett sånt bra team helt enkelt 🙂

 4. Hej! Åh, vad jag älskar din blogg! Din klädstil och inredningstyp är precis det jag någon gång vill ha! Även om jag älskar min 50/60-tals stil.

  Men vad är ditt bästa för oss som inte går lika hårt inför att få en “tidsenlig” look men ändå vill förnimma den en aning? Ungefär alla klänningar/kjolar som jag hittar i en modell jag gillar (snäv midja, något längre kjol och en snygg skärning) råkar göra att jag ser ut som en tant trots att jag är 17.

  Tack för all inspiration!

  1. Jag kan tipsa om att korta allt! Haha. Det gjorde jag jämt när jag var tonåring – köpte gamla 50-60taldkläder och kortade jättemycket. Då ser det väldigt flickigt ut på ett kick.

 5. Hej, tack för en fiin blogg! Vilket är ditt bästa julklappstips i år?

 6. Ha ha, jag missade hundkisspåret helt, för du såg så himla snajsig och snygg ut på bilden. =)

  En sak jag undrar är vilka värderingar som du tycker är de viktigaste som du vill förmedla till Majken. Det hade varit intressant att höra, för du känns som en så förnuftig och bra person. (Sjukt rolig och stilsäker är du också!)

 7. Hej Emma & tack för en underbar blogg! Jag har en fråga. Eller egentligen flera. Men vi kör på en denna gång. Vart kommer ditt vintageintresse från? Har du alltid gillar vintage eller vid vilken ålder blommade din kärlek till vintage upp? Kram på dig.

 8. Jag beundrar dig för att du vågar lyfta upp det fina i tillvaron, då det faktiskt kräver mer mod och styrka att vara positiv idag istället för negativ. Pessimism lider jag tillräckligt mycket av själv, så jag blir bara glad att se någon som aktivt väljer att se det fina framför det jobbiga. Det måste göra att du lättare tar dig igenom det svåra, gissar jag? För visst sjutton kan jag räkna ut att även du upplever svåra saker, att saker kör ihop sig och att du långt ifrån alla dagar har en perfekt luggsnurr i håret. Men att din blogg vinklar ditt liv från den positiva sidan är knappast något som provocerar mig, tvärtom är du min absoluta förebild som bevisar att det vackra i livet inte är till för vissa privilegierade typer, utan att det handlar om inställning!

  Det känns viktigt att poängtera detta inför min fråga, då jag inte är ute efter att du ska skriva om jobbiga saker för att jag ska sitta här och gotta mig i att du också har haft problem. Jag är dock uppriktigt intresserad av ifall du varit i en relation med någon annan innan John, och hur sjutton du tog dig igenom en separation i så fall? Hur överlevde du tanken på att så småningom se honom med någon ny, (och är det en fråga man borde ägna sig åt innan man ens har gjort slut?) Och vad är svårast, att lämna eller att bli lämnad?

  Frågar som sagt inte för att det fina i ditt liv provocerar mig, utan för att jag tycker du är en sån förbaskat fin och klok människa som säkert kan ge mig några tänkvärda insikter. Tack!!

 9. Hej Emma! Nu har vintern kommit till Skåne (yej!) och du som har en så himla fin klädstil, vill du dela med dig av lite vinterinspiration när det kommer till kappor, jackor och skor?

  Kram på dig och tack för en mysig blogg!

 10. Hej Emma!

  Jag är just nu föräldraledig med en liten knodda på snart fyra månader. Det är verkligen så mysigt att vara mamma och jag njuter av nästan allt (med betoning på nästan). Det är en sak som inte riktigt fungerar, amningen. Jag har hela tiden känslan av att min lilla tös inte blir helt mätt – och det värsta av allt, hon vägrar flaska! Hur gjorde du för att vänja Majken vid flaska, eller tog hon den bara? Hur gör du nu, delammar du eller har du slutat helt? Jag vet faktiskt inte hur jag ska göra längre. Hoppas du har några kloka råd eller pepp! Du verkar vara en väldigt fin mamma! Kram!

 11. Hej Emma och tack för en fin blogg som jag inspireras av mycket! Har en liten Klara som är prick lika gammal som Majken.:) Kommer du ha en garderobsloppis nån dag framöver? Vad har du i storlek i kläder? Hade varit kul att köpa något av dina snygga outfits!!Stor kram

 12. Hej Emma!

  Hur många barn skulle du önska dig ? Stämde det på dig att smärtan av förlossningen glömdes bort efteråt ? Jag har BF om en dag nu och nervositeten ökar verkligen, hoppas jag kommer klara det!

  Tack för en mysig blogg, kram

 13. Hej! Vill tacka hundra miljoner för din fina text om ditt missfall som du skrev för ett tag sedan.För ett par veckor sedan var jag själv med om det och någonstans kom jag ihåg din text och det var skönt att känna att någon annan också varit med om detta. Märkligt nog är det få som jag känner som haft missfall, det ska ju vara så vanligt har jag hört. Det jag skulle behöva är lite tips hur man går vidare efter ha varit med om nåt sånt här…tack!!

 14. Jag bara Älskar din blogg och har följt dig i några år nu. Tack för att du lyser upp min vardag! Jag undrar hur du och John tänker kring fördelningen av hushållsarbete (ja, det är skittråkig fråga men hjälp mig ur kvinnofällan). Har en egen liten tös som är sju månader fyllda, jag och min sambo jobbar halvtid båda två sedan tösabiten var ca 4 månader. Jag gör det mesta hemma, dvs städ, tvätt, handling, plock och det går av bara farten för att jag är snabb. Sambon gör såklart mycket annat som in nte inkluderar städ, men jag vill inte hamna i fällan. Hur tänker ni kring fördelningen? Vi (läs mamman) har fått väldigt många negativa kommentarer kring hur vi har valt att dela upp föräldraledigheten, något som förvånar mig. Hur har du/ni valt att bemöta människor som uttrycker sig klumpigt kring ert val att dela 50/50?

  1. Jag är en person som tycker det är oerhört viktigt med jämställdhet, men har helt och hållet taggat ner vad gäller att inte hamna i någon “fälla”. För mig är det viktiga hur det känns mellan mig och min sambo, att båda känner att alla saker som behöver bli gjorda faktiskt blir gjorda och att vi lägger ungefär lika mycket energi på dem. Sen om det är jag som står och diskar och han rensar avsloppet skiter jag fullkomligt i!

   Tror att fällan snarare är att en börjar tänka i termer av kvinnligt och manligt. Jag blir inte en gladare människa ifall vi tvångsmässigt skulle försöka fördela de s.k kvinnliga och manliga arbetsuppgifterna mellan oss bara för att.

   Vad är inte bättre än att var och en gör det den är bäst/snabbast på? Det gynnar ju båda. Jag är mycket snabbare på att diska och plocka undan så det känns som den bästa lösningen för oss båda att jag gör det.

   Ett problem blir det först om någon av oss skulle känna att den ofrivilligt fått på sig alldeles för mycket arbetsuppgifter jämfört med den andra, men så länge båda ser till att allt blir gjort och det finns en kompromiss där så spelar det ingen roll vilka sorts arbetsuppgifter jag tar ansvar för. Det viktiga är att hjälpas åt på det stora hela tänker jag!

   Bara en tanke från mig, men ska bli intressant att läsa vad Emma tycker. : )

 15. Hej! Jag undrar om du skulle kunna berätta mer om att resa med bebis. Min dotter är en månad äldre än Majken och jag är nyfiken på hur det skulle vara att resa med tåg tex 🙂
  Sen till nåt helt annat – har du några tips på hur man börjar klä sig “vintage/retro”? Kanske låter lite konstigt men jag har alltid velat klä mig mer i den stilen, men har aldrig vetat hur jag ska börja. Det vore kul o höra några tips om hur man kan använda sina “vanliga” kläder och börja någonstans… Hoppas du förstår min fråga!
  Kram
  Amanda och Olivia, som vill upp ur spjälsängen NU!

 16. Hej Emma!

  Jag tycker din blogg är så himla fin och braig och älskar när du skriver längre saker om klimat, könsroller och annat viktigt. Bland annat har jag sparat ett inlägg som handlade om Majken och könsroller och människorna i ens omgivning. Tänker det kan vara bra att ha det som pepp när jag själv någon gång får barn.

  Men nu till de spretiga frågorna.
  1. Varför har inte du någon podd?
  Jag tänker mig att du hade kunnat ha allt från egen podd till podd med någon av dina härliga kompisar till föräldrapodd med John där ni svarar på frågor om familjeliv och uppfostra barn till individer iställetför kön osv…:)

  2. Jag undrar lite hur du tänker kring att bo utomlands? Är det något du/ni skulle kunna göra nu när ni har Majken?

  3. Vad har du för hårfön, plattång och eller locktång? Och vad använder du för bra produkter till ditt amazing hår?

  4. Vad äter du helst på julafton?
  Har förstått att du mestadels äter veg. så har du något recept som är välbeprövat får du gärna dela med dig 🙂

  5. Vad är dina top 3 Berlin tips?

  Annars önskar jag dig bara en fin lilla jul! Det är en ypperlig tradition från Finland, där man sista lördagen i november/ dagen innan första advent firar minijul. Då börjas det pyntas och en liten minigran införskaffas och kanske får man även ett par yllesockor, lite torkad frukt, en chokladkalender eller någon chokladtomte:) Själv är jag från Åland och känner ju givetvis att fler borde flera lillajul som är det mysigaste när man är en liten skrott som Majken.

  Massa kramar kommer lastade!

 17. Hej Emma
  Härligt med frågestund!
  Jag är fasligt nyfiken på om det blev något av din idé att testa olika märken av naturlig/ekologisk ock djursnäll makeup, ock isåfall om du vill dela med dej av dina erfarenheter? (Jag är personligen särskilt intresserad av ett naturligt läppstift som stannar kvar på läpparna. Tips någon ???)
  Tack för en underbart upplyftande blogg.

 18. Hejsan! Jag funderade på det här med blöjor. Använder ni tygblöjor för att ta hänsyn till miljön eller vanliga?

 19. Recepttips tycker jag är skoj! (Vietnamesiska vårrullar är ju hur bra som helst. Tack för det tipset!) När det gäller vegetarisk mat så tycker jag att det är så lätt att fastna och bara göra en massa olika biffar hela tiden. Så därför efterlyser jag fler festliga och inspirerande recept och matbilder! 🙂

 20. Hejsan!
  Jättetack för den bästa av bloggar!
  Jag ska till och fira min födelsedag med fest med temat “1929- festernas och den stora depressionens år”. Mat, dryck och dekorationer är under kontroll, men jag skulle verkligen behöva tips på nån bra aktivitet som passar till temat (men ändå är skoj och får fart på festen). Har du nån bra idé? Du vekar ju ordna de allra bästa festerna 🙂

Kommentera

Stäng meny