Ställ en fråga vettja!

IMG_0768

Efter 4 veckor 100%-igt Majken-häng börjar jag jobba lite smått i morgon. Jag och John kommer dela 50/50 på föräldrarledigheten från och med nu. Varannan dag frilansar jag. Varannan dag pussar jag bebiskinder, går långpromenader, tittar in i Majken-ögon, sjunger Pippi-sånger och ger mig fullkomligt hän åt min älskade lilla filur. Och samma visa för John då så klart.
Eftersom bloggen har varit ljum på inläggsfronten sedan Majken kom till världen, så tänkte jag att vi kunde festa till den första, darriga (och säkert känslomässiga) jobbdagen med sprakande frågestund.
Fråga vad du vill (i kommentarsfältet nedan eller via mejl: emma@emmasundh.com), så ska jag försöka svara så gott jag kan.
Skepp å hoj! 

IMG_1850IMG_5344IMG_0972

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 19 kommentarer

 1. Vill bara ge FETT MED CRED till er som delar lika på föräldraledigheten! Mer sånt tack!

  1. Varför är det bra? Hur tänker du då??

 2. Beskriv förlossningen! Så intressant!

  Hur var ni med besök den första tiden? Kom folk och hälsade på?

  Har bebin fått träffa mor och farföräldrar?

  Hur reagerar tex Johns jobb på hans föräldraledighet?

  Fattar att ni har bra värderingar och tänker genus men hur ska ni göra för att se till så Majken får en så bra uppväxt som möjligt? Tänker folk runt om, släkt, skola mm?

  Kram på er

  1. Inte för att vara sån, men “bra värderingar” är väl ganska relativt.. Ingen skulle väl säga att dom har fel/dåliga värderingar, utan det är ju mer en smaksak. Ofta så har ju någon med “bra” värderingar samma eller liknande värderingar som en själv. Finns ju miljoner typer utav föräldraskap, och det är nog redan tillräckligt mycket press på föräldrar att göra rätt. Mitt förslag – gör precis som du själv vill. Gör det som passar för dig och din familj. Skit i resten.

 3. När och hur träffades du och John?

 4. Jag undrar något så enkelt som var dina dösnygga brillor kommer ifrån? Jag vill ha lika, eller så är det bara att du passar så bra i dom 🙂

  Allt gott!

  Malin

 5. Stort grattis till er nya familjemedlem!

  Berätta gärna hur du har gjort med ammnigen, eftersom du var osäker innan Majken kom till världen.
  När John är hemma med Majken, blir det ersättning eller mjölk?
  Hur ställer sig Johns arbetsgivare till hur han väljer att ta ut sin föräldrarledighet?

  Många varma kramar till dig!!

 6. Som nybliven mamma till en nu 5 månaders dotter ( så fantastiskt) är en ju ganska sugen på en förlossningsberättelser

 7. Hej! Grattis igen till lilla Majken, så underbart! Har såklart TUSEN frågor men ska försöka hålla mig kort 🙂

  1. Är det nåt som du önskar att du visste/hade blivit informerad om innan du blev gravid som du skulle vilja berätta för oss läsare? Typ som jag som fick hemorojder och blev livrädd, och sen när jag snackade med mina vänner visade det sig att typ alla hade fått det efter förslossningen. Varför pratas det inte mer om sånt!

  2. Saknar du gravidmagen nåt?

  3. Har du tips på några roliga och intressanta bloggar (obs, behöver ej vara bebisbloggar/gravidbloggar)?

  4. Hur tänker ni kring miljö och bebis. Blir ju mycket blöjor och skräp nu liksom, jag kan få rå ångest av det och försöker verkligen att inte konsumera i onödan!

  Kram och ha en underbar första tid med bebben!

 8. Hur reagerade er vän Åberg när hon fick reda på att Majken fått ett av sina mellannamn från henne?
  Grattis till en grym bebis och lycka till med allt nytt och gammalt!

  kram

 9. Vet att det är knepigt med föräldraledighet som egen företagare. Ett tips till John (om han är anställd?) för att maxa tiden som föräldraledig är att han tar ut dagar som föräldraledig men ej tar ut pengarna . Det går att göra så enbart under barnets första år! Man kan också försöka lägga ut de där 90 dagarna med minimiersättningen på dig som egenföretagare. Detta med föräldrapenning är en hel vetenskap! Men om man snålar lite med pengarna (försöker köpa begagnat osv som ni ju tycks göra) så kan man vara hemma väldigt länge med sitt barn o även vara hemma båda föräldrarna samtidigt. Guld värt!!! Tiden med sitt barn kommer ju aldrig igen! Njuuuuut!

 10. Men var var var ligger den där superroliga fyren?

 11. Vad har du for forebilder I livet? Vad har dessa personer som sarskilt styrker ock inspirerar dej?

 12. Har precis hittat din blogg av en slump och tycker du skriver fint och publicerar fantastiska bilder!

  Skulle gärna veta mer om dig (sånt som man vet om man läst bloggen länge, men som jag missat…) Vart bor ni (kanske lite hemma-hos bilder)? Hur och när väcktes ditt intresse för vintage? Vad jobbar du med (förutom bloggen)? Hur kom ni fram till namnet Majken? Vilka är dina favoritbloggar? osv…

  Vi har också delat lika på föräldrarledigheten. Jag får ofta frågan ‘Men hur går det för din sambo, funkar det bra att han är hemma?’ Ja, det är klart det går bra, han är världens bästa pappa till våra barn! Ingen har någonsin ställt den frågan till min sambo om hur det går för mig… Så vi är ett tag ifrån att vara ett jämnställt samhälle. Jag hade inte velat skaffa barn med någon som inte tar samma ansvar som mig. Jag förstår att alla inte kan dela helt lika (jobbsituation, ekonomiskt, kan vara svårt om man har ett eget företag) men alla bör ta sitt ansvar, har fått så många dåliga bortförklaringar på varför pappan inte är hemma lika länge… Vill man så kan man ta några månader, eller kanske jobba 90% och hämta barnen efter lunch en dag i veckan för att umgås utan deras mor (detta behövs!). Ingen arbetsgivare är så hård att det inte funkar, då bör man söka ett bättre jobb.

  Vi kom in på det jobbiga ämnet i mammagruppen en gång, vad skulle hända om vi blev långtidssjuka eller gick bort. Flera av mammorna sa att de inte litade på att deras sambo kunde ta hand om deras gemensamma barn?!?! Hur kan man skaffa ett och sen fler barn med någon då?

  Så, då fick jag skriva av mig lite om föräldrarskap 🙂 Det jag vill säga är att bra att ni delar lika! och du får gärna skriva mycket om hur det fungerar! och hur ni löser olika situationer!

 13. Jag är mitt uppe i en masteruppsatskarusell (kan bäst beskrivas som kronisk pms, men det hjälper inte med glass) och det är därför det enda min hjärna är intresserad av just nu. Därför undrar jag vad du skrev din uppsats om när du tog din examen?

  Sen undrar jag också var när och hur du började blogga, alltså från allra allra första början 🙂

  Stor kram!

 14. Det är ju ganska ovanligt att börja jobba så kort tid efter en förlossning i Sverige så det är väl mest det jag undrar över trots att det känns som att jag har en massa andra frågor. Har ni båda flexibla jobb som gör att ni kan revidera föräldraledigheten om det visar sig att det blir svårt med ert upplägg av en eller annan anledning?
  Hur tänker era vänner och er familj om upplägget?
  Har ni pratat om när ni vill att Majken ska börja förskolan?
  Vad tycker du är der mest otippade med att bli förälder?

 15. Hej!
  Kul att läsa om förlossning och bebisbubblan! 🙂 Min fråga har inget med sånt att göra dock, utan jag undrar vad du har för font på texten i bloggen? Tycker den är så lättläst och “skön” att läsa. 🙂

 16. Hey! En liten fråga nu när jag flyttar till en mindre lägenhet, när du förvarar kläder på vinden, har du dem i kartonger eller lufttäta påsar? Doftar ju ofta lite unket i sådana utrymmen så undrar hur du löser det?
  Taaack på förhand/ Malin

Kommentera

Stäng meny