Ställ en fråga vettja!

IMG_9791

Festar till denna fredag med ett stycke frågestund (det var så fasligt länge sedan)!
Pilla ner något du tänkt på, storslagna funderingar och önskeinlägg i kommentarsfältet nedan (eller om du hellre vill skicka ett mejl till emma@emmasundh.com) så ska jag svara så gott jag kan.

Vegomat-tips-jakt, preggo-grubbel, vintageinredningsundringar, frisyr-knas-funderingar, bebistankar eller driva eget-frågetecken – you name it! Fråga vad du vill.

emmas-vintage-fashion-league-damernas

IMG_48271

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 28 kommentarer

 1. Hej, jag letar firsyr-inspiration, älskar dina vintagefrisyrer. Vart kan jag hitta mer idéer?
  Har kanske du gjort någon turtorial någon gång, eller vill göra en?
  Frivillig kram! /Sonia

 2. Okej here we gooo, kul 🙂

  1. Hur känner du inför förlossningen? Jag är inte ens gravid och nojar redan för det samtidigt som jag inte kan låta bli att fascineras. Hur har du förberett dig?

  2. Hur tänker du med jobb med plutten? Och hur funkar det med föräldrapeng när man enbart driver eget och inte är anställd?

  3. På vilket sätt tror du livet kommer förändras? Vad ser du fram emot och vilken förändring känns inte riktigt lika pepp?

  4. Hur kommer du klä din kid?

  5. Har du (iom att du bytte från fast tjänst) fått gå ner mycket i lön och liksom hur tänker du kring friheten kontra inkomstbortfallet? Har ni preppat för kid genom att spara ihop en buffert eller mest bars kör ni?

  Sista frågan, vad hände med bonjour blogs? Fick aldrig något svar på mitt mail..

 3. Hej! Grattis till bäbisen i magen, så glad för er skull!
  Lite nyfiken på hur det fungerar med mammapeng/mammaledighet när man har eget företag?
  Lycka till med allt, och fortsätt vara den fina person du är. Du är en sann glädjespridare!
  Kram <3

 4. sa det nog på ett tidigare inlägg, men en tutorial (gärna video!!) hur du gör när du bara lockar håret i topparna på ditt tjusiga vis önskas *gärna* puss!

 5. Jag undrar hur du får dina lockar att hålla bra? Vilka produkter/verktyg använder du?:)

  Stor kram!

 6. Hej! Jag har läst din blogg alldeles för länge nu utan att ge mig till känna. Tack snälla för en världsfin blogg som jag kan drömma mig bort i.

  Jag har faktiskt en undran som jag aldrig fått riktigt svar på. Jag vill så himla gärna kunna göra flotta vintagefrisyrer med fina lockar, kringlor, rullar och så vidare. Jag har, och älskar, er bok! MEN jag har av naturen tunt hår. Mamma och någon snäll frisör har kallat det ett “fint” hår. Har du tips på frisyrer, eller är det bara att ge upp?

  Lycka till med bäbis, jobb och allt! Kram

 7. Ett litet tips!
  Försök få tag i en Skogsnäs bärsele. Kan bäras både på magen och ryggen. Det senare är nödvändigt efter någon månad (beror på barnets vikt också förstås!). Den är tillverkad av tyg som indianer i Sydamerika har vävt (finns flera olika vackra färgkombinationer) och själva selen tillverkas av ett kollektiv i Ångermanland. Vet ej om de fortfarande gör dessa selar. Men en sådan sele är väl värd att jaga på blocket! Våra barn har älskat att hänga i Skogsnäs selen. När de började krypa och blev trötta så sträckte de sig efter selen för att få sova där, buren av mor, far eller någon annan! Super praktiskt med barnet på ryggen! Så har vi gjort i alla tider!

 8. Varför står du alltid på tå när du tar dagens outfit?

 9. Hur i hela friden får man vintagefrisyren att hålla en cykeltur till skolan (8km)?
  Det är hopplöst!

  Mvh A-K

 10. Hejhej!

  Stort grattis till det lilla knytet i magen!
  Jag undrar hur din 30års fest blev?

  Kram Emma

 11. Hej bästa Emma! Tack för en fin blogg som ger så mycket inspiration och energi! Jag har två frågor till dig: Har du något tips på var jag kan hitta fina schackrutiga golv? Vet att du har målade rutor hemma hos dig, men jag är ute efter plastmatta/klickgolv eller något sådant 🙂 Min andra fråga är: Vilken typ av vit nyans har ni på era väggar i lägenheten? Supertack i föreväg! Kram

 12. Hej fina Emma <3 Kommer ni alltid att bo i Stockholm eller kan du tänka dig att flytta om ni tex skulle vilja bo i ett hus? Hur har vanliga familjer råd att köpa större lägenheter eller ett hus där? Verkar så fasligt dyrt ju! 🙂 alla tjänar ju inte massor med pengar.. Du kanske vet lite mer hur det funkar där uppe 🙂

  Tack för att du förgyller internet

 13. Hej Emma!

  Jag har nyss börjat använda foam rollers och därför har jag lite frisyr-funderingar. Du har ju alltid någon snygg fixad frisyr, och jag undrar hur ofta du tvättar håret? Om jag t.ex. använder spray vill jag tvätta ur den nästa dag innan jag gör en ny frisyr. Men man bör ju inte tvätta håret så ofta för att inte slita på det? Brukar du använda torrschampo? Brukar du bara lägga det när det är nytvättat? Jag förstår hur man lägger håret, och läggningsvätskan och allt det där, men jag funderar på hur ofta du brukar lägga och tvätta håret och vilka produkter du brukar använda!

  Mvh

  Klara

 14. Hej!

  Jag undrar faktiskt en grej som jag har tänkt på ett tag

 15. Kanske en konstig fråga, men det är ändå något jag funderat kring när det gäller bloggare med “utpräglad” klädstil:

  Går du någonsin utanför dörren osminkad med mjukisbyxor och håret på sned som oss vanliga dödliga, eller är du alltid så där snygg?

 16. Hej Emma!
  Jättestort grattis i förskott till lill-hen och tack för att du vill dela med dig av så trevliga saker här!
  Jag skulle jättegärna vilja ha vegetariska recepttips! Blev veggis på heltid i oktober och mina matlagningar börjar kännas lite repetativa… Om man är vad man äter kommer jag snart bli en ugnsrostad rotsak, liksom. Undrar också om du kanske har några tips på ekologiskt smink? Håller förresten med föregående kommentarer om att det vore kul med frisyrtutorials! (Har förresten er Vintagefrisyrerbok, som jag älskar, men ändå!)
  Ha det fint och kram på dig!

 17. Hej Emma!
  Jag undrar när och hur du blev intresserad av vintage och började svida om till den stil du har idag?
  Kram Jenny

 18. Hej Emma,

  Vil du ikke lave en guide til de bedste klassiske, svenske film (fx fra 1940’erne og frem)?

  Bedste hilsner
  Betina

 19. Hej Emma!
  Jag har gett mig in i jakten på de perfekta vinterskorna i vintagestil, men det känns som att jag letar förgäves. Vad har du på fötterna när snöslasket täcker storstadsgatorna och kylan tränger sig på?

 20. Hejsan!

  Jag undrar hur det kommer sig att du började använda vintage-kläder. Beror det på hur de ser ut eller är det för att det är bra för miljön?

  /Agnes 🙂

  P.S. Grattis i förskott till lille bebis-Sundh! 😀

 21. What things would you recommend someone definitely see/do on a short visit to Stockholm?

 22. Vilken storlek är du och gör du träning eller något? Kram!

 23. Hej! Jag är också på tjocken ococh liksom du har jag funnit att stretchiga pennkjolar funkar bra som gravidplagg. Jag har dock problem med trosor och strumpbyxor – hittar inga tjockare gravidstrumpbyxor nånstans, och vanliga smickrar inte kulan. Samma med trosor – vanliga höga hamnar nu under midjan och ger lite dubbelmage, och låga bryter av det strömlinjeformade siluetten, särskilt bakifrån. Har du samma problem? Har du nån lösning?

  Vänliga hälsningar,
  Linda

 24. Hej!

  Roligt med frågestund, hoppas mina frågor hinner med! Har följt din graviditet med spänning och längtar efter att snart få följa det lilla pyret! All lycka till er!

  Till mina frågor:
  1. Hur går tankarna inför förlossningen? Har du förberett dig på något sätt, pratat med vänner, läst böcker, googlat?

  2. Hur tänker ni med kläder, leksaker och prylar till bebisen, antar att ni kommer att mycket vintage :-), men kommer ni också vilja ha nytt? Har du spanat in något fint märke/pryl/shop isf? Och hur tänker du med leksaker som tillverkats innan man reglerade gifter och kemikalier (tänker mycket själv på det här, vågar inte riktigt låta mitt eget kiddo ärva mina gamla leksaker för att jag inte riktigt litar på hur bra/dåliga de är, men vill heller inte köpa massa nytt. Svårt!)?

  3. Kommer bebisen bli vegetarian? Hur har ni resonerat runt detta?

  //Emma

 25. Hej Emma!
  Du nämnde i ett inlägg då du och John senast besökte dina föräldrar att du hittade en 40-talsklänning som magen fick plats i, kommer vi få se den klänningen? Jag blev nyfiken 🙂
  Och jag kan hälsa till cirkus-Sundh att 8 mars är den bästa födelsedagen!
  Kram

  1. Ja, men just ja! Den måste jag visa upp. Kommer på bloggen inom kort =)
   Kram emma

Kommentera

Stäng meny