Som i Paris, fast i Stockholm.

IMG_0016

Det hat blivit lite av en tradition att varje lördag gå på återupptäcksfärd runt knuten. Gå gamla gator fram, damma av minnen och se Stockholm med nygamla ögon.
Förra lördagen gjorde vi precis det. Jag, John och Majken.

IMG_0046

Vi gav oss ut, i väg och upp till de allra parisigaste vattenhål uppe på Mariaberget.
IMG_0056

Lapade kulörter vid stans finaste port.
IMG_0059

Iklädd Monki-solglasögon, Emmy-kofta, Beyond retro-klänning och gamla ballerinaskor.

IMG_0065

Häruppe finns de pampigaste fasader undangömda.

IMG_0072

Skakade fram på kullerstensgator och aktade mig för att stuka foten. Lite av min specialitet nämligen. Om vi säger så här: 1800-tals-jag hade garanterat varit halt och lytt. IMG_0080
Dagen var helt oplanerad, så vi strövade omkring, kikade in i små butiker, köpte världsfina förvaringsboxar (ni kommer förstå när ni ser dem (bilder kommer senare), käkade lunch och drack kaffe.IMG_0081

Fick för oss att gå ner till Gamla stan. Förbi Expressen- och DN-reklamen …IMG_0083

Och in bland gränderna. IMG_0094

Min mamma bodde häromkring på 60-talet, målade sitt kök i silver och brukar berätta när folk gick ner i morgonrock till Konsum.

IMG_0124

Lite är fortfarande som förr här, minus den taggade telefonkatalogen på hyttdörren.

IMG_0098

Majken satt i sin vagn och tittade storögt på husen. IMG_0117

Och alla turister!IMG_0119

Medan John rattade vagnen, smattrade jag av en bild mitt i ett kliv och sedan vände jag på klacken och gick mot tunnelbanan. IMG_0151

Det hade blivit middagstid och den här lilla korven började bli hungrig. Hemåt marsch!IMG_0160

När vi kom upp från tunnelbanan i Midsommarkransen vägrade Majken vagnen. Ville hellre inta bästa spejläget och det förstår en ju. Hade lätt hoppat upp i Johns famn om jag fått chansen.

IMG_0194

Så landade vi här. I sängen. Helt slut efter Paris tur- och retur. Eller ja, Stockholm för en dag. John for i väg på middag och jag och Majken blev kvar här. Hela kvällen.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 5 kommentarer

 1. Men vilken himla söt liten Majken du har. Dom där kinderna! (insert heart eye emoji)

  1. Jag är beredd att hålla med, men är något partisk ska väl erkännas. Kram och tack för dina fina ord.

 2. Hej fina Emma! Jag vill först tacka för en himla mysig blogg som gör mig glad varje gång jag kikar in här. Du är en stor inspirationskälla och verkar vara en så himla fin person.
  Nu till en fråga, eller kanske mer en önskan om att få någon typ av råd. Det är såhär att jag och min sambo är i den här jobbiga vill verkligen ha barn-perioden och vi har försökt i flera månader men det vill liksom inte ta sig. Saken är den att jag blev gravid i slutet av förra året men det slutade med att jag i januari fick operera bort min ena äggledare pga utomkvedshavandeskap. Detta har gjort att det har blivit ännu jobbigare när månad efter månad går utan att det där efterlängtade plusset dyker upp. Jag vet inte riktigt vad jag vill uppnå genom att skriva här, men jag har läst om dina tankar och känslor efter ditt missfall och pressen från sig själv att snart bli gravid på nytt så tänkte att du kanske kunde sitta inne på något råd hur en klarar sig igenom något sånt här.
  Vad gör en när allt känns hopplöst och bara kretsar kring att räkna dagar?

  1. Åh, jag känner igen mig SÅ mycket. Du anar inte. Jag vill gärna svara längre på den här kommentaren, så jag tar upp den i bloggen (eftersom jag har fått några liknande frågor per mejl). Hoppas det känns okej för dig. Stora styrkekramar till dig!

   1. Känns okej såklart. Verkligen tack för att du tar dig tid! Kram

Kommentera

Stäng meny