Sista helgen i Stockholm

 

Innan jag pep till Värmland, så passade jag och familjen att riktigt kräma ur det göttigaste ur Stockholm. Vi drog till Skansen, såg på Lucia-tåg  och tjuvkikade in genom fönster.

Det finns så många vackra hus på Skansen, och detta är ett av mina favorithus. Här utnyttjas dagsljuset optimalt med stora fönster och takfönster, för att spara på el. Dröm!

Favoritplats. Och om jag har snott barnens namnlappar och satt på min halsduk? Eh, ja. Älskar den där jäveln, vägrar tappa bort den.

Det var julmarknad. Världens mysigaste.

Gick runt och sniffade bland allt gott.

Och sedan gick vi på äventyr. Kikade in i alla husen som var julpyntade till max.

På kvällen skulle vi egentligen gått på middag, men jag kände mig lite hängig. Vill inte äventyra något, för dagen därpå …

… Hade vi full kalender. Först Riddarholmen och julbord med Johns familj och därefter Pippi-show med kidsen, min syster och hennes familj.

Stegade över Riddarholmen. Vi var lite tidiga, så vi tog långa vägen mot målet så att säga.

Gick i sakta mak mot Gamla riksarkivet där vi skulle äta julbord.

Jag utanför den uppstyrda varianten av Villa villekulla.

 

Gamla riksarkivet. Så jädra fint.

I trappuppgången upp mot malsalen.

Och rutschkanan som var till för papper. Ett av barnen hörde fel och trodde att det bara var pappor som fick åka där. Besvikelsen.

Vi åt julmat tills vi storknade. Så mycket gott! Men alltså, blev galen på att tallrikarna plockades bort – fulla med mat – så fort en tittade bort.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Kommentera

Stäng meny