Sista gången jag blev bjuden på presslunch …

I dag gjorde jag det igen. Ifrågasatte hållbarheten hos ett internationellt företag under en högst trevlig presslunch. Inte inför alla denna gång, men frågade chefdesignern på tu man hand om varför de har har introducerat fleece i sin kommande vår/sommarkollektion.
Kollektionen var inspirerat av havet, ni vet de där haven som blir överfulla av plastpartiklar varje gång en tvättar fleece eller polyester. Personen i fråga hade ingen koll på detta, men nu så. Nu har Emma Sundh varit där och rört om i fleecepartikelsoppan.
Hej svejs och god natt!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 38 kommentarer

 1. Heja dig!

 2. Den här frågan har jag tänkt ställa förut, men glömt bort. Gång på gång.

  Vet du var man kan få tag på tröjor i ull-fleece till vuxna?

 3. Tjohoo! BRA gjort!

 4. Heja heja!

 5. Yey! Bra jobbat!

 6. JA! Tack Emma <3

 7. Bra jobbat! Ju fler som frågar och ifrågasätter, desto bättre!

 8. Superbra gjort! Tack!!!

 9. Heja heja!!

 10. så viktigt och så bra att prata om detta. Heja dig!!

 11. tack för att du gör det här <3 jag känner mig oftast så matt i sådana här situationer, att jag liksom inte har ork att alla diskussioner utan måste välja mina krig. så tack för att någon annan orkar, och att det är du.

 12. Heja dig Emma! Vi behöver fler som dig i den här världen! <3

 13. Heja Emma!!!

 14. Emma, mycket bra att våga ifrågasätta! Vi är många som inte har möjlighet till att Jag har inte gå eller bli bjudna på presslunch så det är ju super viktigt att du som kan frågar!
  Hur kan man, om man jobbar inom mode, inte veta att fleece bidrar till att fylla haven med plast? Jag jobbar inom IT och assistans och har koll på hur “min” industri förorenar och jobbar för ett mer hållbart sätt att fortsätta erbjuda dessa tjänster.
  Fullt stöd från mig! Hurra för dig!

 15. Jag tänker, bra jobbat av dig! Fler måste ifrågasätta! Nånstans tycker jag att man faktiskt kan begära bättre koll på vad gäller miljöaspekten när det kommer till större företag. Vet att fler tycker att de gör så gott de kan och att man inte ska kritisera, för att de försöker o.s.v. men nånstans måste vi sätta ner foten. Tack för att du går i bräschen! Får du inga fler inbjudningar till presslunch lovar jag att bjuda in dig på fika!

 16. Så jäkla bra!

 17. Heja dig Emma <3

 18. Heja heja,! En chefsdesigner bör ju faktiskt hålla koll på för och nackdelar med olika material…
  Men fleece känns nästan lika heligt för svenskarna som köttet och bilen. Jag är så glad att du orkar vara jobbig!

 19. DU ÄR GRYM!!

 20. Bra gjort!
  Jag har några gamla fleecefiltar som jag skulle vilja göra mig av med, vet du ifall de går att återvinna på något sätt? Eller vad var ska en göra av dem, att lämna dem till second hand känns inte som så hållbart när det kommer till fleece!?

 21. Helt rätt att ifrågasätta fleec, så långt ifrån hållbart det kan bli! Tror absolut du blir bjuden på fler pressträffar och om ingen frågar hur ska vi då komma nånstans med hållbarhetstänket och mode?

 22. Heja dig! 🙂

 23. JA!!

 24. Jättebra!!!!

 25. Bra gjort av dig!

 26. Heja dig!

 27. Ojojoj visste ju om att det inte var miljövänligt men inte på vilket sätt. Kan du länka till bra artikel där en kan läsa mer?

 28. Du är grym!!!! HATAR fleece! Nyss fått mitt andra barn och folk som inte riktigt känner mig köper fleece filtar, mössor och overaller och JAG VILL INTE HA!

  1. Jag känner med dig!

 29. Bra gjort! Vi behöver folk som vågar och orkar vara lite obekväma. Och att introducera fleece nuförtiden känns ju onödigt. Jag sällar mig till din hejaklack!

 30. fy fan vad grymt, heja dig!!!

 31. bra gjort. Jag fattar inte hur man INTE kan veta det, speciellt när man jobbar med tyger?!

 32. Heja du!
  Men tänk ändå att folk som jobbar med textilier som jobb ska behöva upplysas om det här!!

 33. Inspirerad av dig har jag också sagt ifrån. Så lätt att reagera starkt men inte göra nåt åt det. Som föräldraledig och sportintresserad står TV:n på nästan hela tiden under OS och reklam från en spelsite kommer ofta. Ett grabbgäng som ska kolla på nån match samlas och dricker öl, men en kille kommer med en drink. Han tacklas av en representant från siten med orden “sorry för det där” och sen blir alla glada igen. Har ni skrivit och krävt en förklaring vad de menar med att det inte är ok att dricka drink när alla dricker öl, eller egentligen att en person som inte är typiskt “manlig”/homosexuell ska ursäktas för sitt beteende och inte kunna va sig själv med sina vänner.

 34. Men hurra, fler Emma Sundh behövs för att ifrågasätta de stora företagen. SÅ bra gjort!

Kommentera

Stäng meny