3 saker DU kan göra

gravid

Med anledning av förra inlägget om förlossningsvården kommer här 3 tips på vad du kan göra för att påverka. 

1. I morgon, tisdag klockan 11.00, kommer BB Sophias personal hålla en tyst demonstration utanför Landstingshuset i Stockholm (Hantverkargatan 45) för att göra politikerna uppmärksamma om att BB Sophia (och alla andra förlossningskliniker för den delen) bör finnas kvar. Tycka vad man vill om vinster i sjukvården, jag tänker gå för att visa mitt missnöje med att förlossningsvården inte prioriteras.

2. Klicka in på Födelsevrålet.se och följ Födelsevrålet på Facebook. Här kan du enkelt följa debatten, se vad som händer i din kommun och hålla koll på kommande evenemang för att sätta press på politikerna.

3. Släng i väg ett mejl till ansvarig politiker i sitt landsting och tyck till (så viktigt eftersom vissa politiker glatt går ut och säger att “förlossningvården är bra och trygg”, medan BB-personalen skriker på hjälp. Ju fler som mejlar, desto mer press kan vi sätta på politikerna. Bor du i Stockholm? Då är det Ella Bohlin, som är barn- och äldrelandstingsråd, som du ska skicka ditt tyck till.

Loading Likes...

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Fast alltså, BB Sophias vara eller icke vara har väl ganska lite med Landstinget att göra i det här läget? Landstinget i Stockholm beslutade under Filippa Reinfeldt att privata aktörer skulle bedriva förlossningsvård i Stockholm. Problemet var att BB Sophia inte gick runt, vilket privata företag vill göra. Man fick inte så många förlossningar som man behövde, och bolaget valde att lägga ner. Det är det som händer när man lägger ut samhälls”service” på entreprenad. Går det inte med vinst så läggs det ner. Jag tycker det är för jävligt hur vården ser ut, med utarbetad och stressad personal och patienter som inte vet var de ska hamna. Men vad ska landstinget göra? Betala extra miljoner till ett privat företag så de ska fortsätta driva en förlossningsvård som inte tillräckligt många väljer? Eller satsa på landstingsdriven förlossningsvård som inte lägger ner så fort vinsten inte blir vad man tänkt sig? End rant.

  2. Bra initiativ Emma. Hoppas ni blir många där!

  3. Mailat! Tackar för tipsen!

Kommentera

Stäng meny