Recept på smoothie

smoothie by emmas vintage

Smoothie kan vara det absolut bästa jag vet. Så ofta jag bara kan mixar jag bär med yoghurt och sörplar i mig som efterrätt eller lyxigt mellanmål. Det är smaskigt, mättande och så kan man ju faktiskt blanda ihop lite vad man har hemma. Antingen en mättande antioxidants-smoothie, en smoothie fylld med nyttigheter eller en smoothie som smakar som sommar. Eller allt i ett.
Jag har en favorit bland alla smoothie-recept. Vi kan kalla den Emmas super-smoothie. Himmelskt god och superlätt att göra.

Smoothies can be the best thing I know. As often as I can I mix berries with yogurt and slurp as a dessert or snack luxury. It’s yummy, filling and you can use and mix what you have at home. Choose between a smoothie with antioxidants or a smoothie that tastes like summer. Or all in one.
I have a favorite among all the smoothie recipes. We can call it Emma’s super-smoothie. Ridiculous good and super easy to make …

smoothie randiga sugrör by emmas vintage

smoothie randiga sugrör pompoms by emmas vintage

Recept på Emmas super smoothie
4 dl vaniljyoghurt (3%, inga tunna, mesiga lightprodukter här inte)
2 dl frysta hallon
2 dl frysta blåbär
1 msk ekologisk honung

Gör så här:  Mixa samman vaniljyogurt och honung. Tillsätt sedan frysta bär (se till att ha en mixer som ballar att mixa frysta matvaror). Ta lite i taget. När du fått en jämn smet så är smoothien klar. Häll upp i cocktailglas och toppa med blåbär, myntablad eller en limeskiva.  Sätt i ett randigt sugrör och börja sörpla. Det bästa med Emmas super smoothie är att den kan sörplas både till dessert och lyxmellanmål. Detta handlar inte om att unna sig, det handlar om att leva. Så det så. Vill du skippa honungen så går det så klart hur bra som helst. Socker finns ju både i bären och i vaniljyogurten, men ska man bjuda på smoothiesen som dessert behöver sötheten en extra sockerkick.

Recipe for Emma’s super smoothie
4 cups vanilla yogurt (3%)
2 cups frozen raspberries
2 cups frozen blueberries
1 tablespoon of organic honey

Mix together vaniljyogurt and honey. Then add the frozen berries (make sure that your blender can mix frozen food). Take a little at a time. When you have a smooth batter then the smoothie is ready. Pour into cocktail glass and top with blueberries, mint leaves or a lime slice. Insert a striped straw and start slurping. If you want to skip the honey. You find sugar in both the berries and the vanilla yogurt. But if you want to serve the smoothie as the dessert you ned the the extra sugar boost.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 11 kommentarer

 1. Åh vad gott det såg ut!

 2. Dör lite över bilden med pompoms i bakgrunden! så fint! xo

 3. *****************************************************************************************************************************Jag älskar också smoothies, prova att ha i nötter och två, tre dadlar (utan kärna) Det är min favorit i alla bärsmoothies. Dadlar är gott i allt och precis som dom är och fantastiskt klibbiga man borde göra klister av dadlar. //Sanna
  *****************************************************************************************************************************

 4. Ojoj, som om du läst min tankar! Blev igår åter ivrig på smoothies och drack imorse en med jogurt, äppel och apelsin. Mmm! Det problem jag ofta har med bärsmoothies är att de kräver tålamodet att vänta på en behaglig temperatur. Säg till den som har lösningen till det dilemmat!
  Som en liten vänlig parentes så vill jag påminna dig om att 1cup=2,37dl. Proportionerna i övrigt är alltså rätt, men sockermängden kunde ökas för att matcha. Kul förresten att jag nu kan hänvisa till din blogg också då jag pratar med mina engelska vänner.

 5. Alltså. Man får ju ett sug. Och tokigt att man bor på landet och varken har yoghurt eller blåbär hemma.

 6. Hej Emma!

  Din blogg är så satans fin att jag inte vet vart jag ska ta vägen! Har en fråga till dig, har du något tips på en eyeliner? Min har tagit slut och behöver en ny.

  Tack

 7. Ville bara säga att Damernas värld-sajten inte är sig lik sedan du slutade. Hoppas att de förstod vilket bra jobb du gjorde.

 8. Jag brukar göra typ samma fast ha i lite hackad eller riven färsk ingefära som jag mixar med i, blir sjukt gott!

 9. Gjorde smoothies i helgen efter ditt recept som du skrivit ut tidigare. Smaskens blev det! Synd bara att jag saknade randiga sugrör, hade blivit pricken över i:et. Tackar och bockar iallafall för ett bra recept!

 10. Ser jättegott ut! I min favoritsmoothie har jag 2,5 dl mjölk, 1 banan, ca 50 g jordgubbar och ca 50 g blåbär. Kommit på att mjölk är godare än vanlijyoghurt, sedan en banan som ger all sötma. Mycket nyttigare med, bara fruktsocker. Testa det!

Kommentera

Stäng meny