Rabarber till jul!

torp trädgård rabarber

Hej på er! Jag har precis landat hemma i Midsommarkransen efter att ha härjat runt på torpet hela dagen. Det tar så SINNESJUKT lång tid att stänga torpet inför vintern. Förutom att alla trädgårdsmöbler, hängmattor och alla krukor ska ställas in, så ska vissa växter ner i jorden och så måste hela torpet mussäkras. Eller ja, så gott det går i alla fall. Möss hör väl till gamla hus men en behöver ju inte duka fram en buffé tänker jag. Sängarna står på högkant så det inte blir musbo, kuddar och täckan ligger förslutna så de är fräscha när våren kommer och så ligger allt högt, högt, högt. Vår flotta sammetssoffa står upphöjd på fyra metallhinkar, för den är vi rädda om.
Igår kväll kutade en liten mus över köksgolvet i ilfart medan vi satt och drack vin, så då blev en lite extra påmind om att städa bort smulor, stearinljus och plastgrejer i skafferiet. Hittade en matlåda bland grytorna som en mus hade nallat på.
Så nitisk städning stod på dagens todo. Och att ta upp alla grödor ur trädgårdslandet, klippa ner alla kryddor och frysa in eller torka och lägga ett vintertäcke över perennrabatten. Och ja, jag hittade rabarber så nu blir det rabarbersaft till jul.

I år kom vi i håg att lägga över pressening över trädgårdslandet också, så hoppas vi att det jorden är redo att odla i när våren kommer.
Nu ska jag slänga mig i sängen här hemma och vila ögonen på den spanska serien Grand hotel (Netflix). Alltså är det någon som kollar på den? Jag är HELT fast!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 11 kommentarer

 1. Bingeade Grand Hotel. Så bra!

 2. Härligt med rabarber! Jag skulle vilja önska ett inlägg om hemgjorda maskeradkläder till ett litet kid så onödigt att köpa för en gång.

 3. Åh, Grand hotel! Jag har sett den å den är så otroligt kitschig i handling “titta fram mystiskt bakom en bokhylla”-aktig och scenografin är ju magisk! Älskar den! Älskar alla spanska på Netflix! Har du sett Velvet och Flickorna i växeln?

  1. Jag vet! Det är skämskudde och beroende om vartannat. Och sedan är ju Julio inte direkt avskyvärd att lägga ögonen på …

 4. OBS! Han är också med i Flickorna i växeln.

  1. Okej, måste kolla. KÄR!!!!

 5. men alltså mussäkra tell me more! Vi har också landställe på Gotland men är en fullständig amatör, ett under att huset står kvar så att säga. Hur gör ni inför vintern?? står huset kallt eller några grader? kram och vad fint ni har det!

 6. Hahaha! Älskar gran hotel! Lagom urflippat och upphaussat!

  1. jag med!!!

 7. Skaffa en musskrämma som ger ljud ifrån sig från Clas Olsson. Ohörbara för örat, sätts i eluttaget.
  Om du har ett fuktigt ställe i skogen brukar där växa skvattram. Plocka massor av kvistar och ställ in i vaser på olika ställen. Luktar friskt för oss människor, men möss hatar doften! Miljövänligt åxå. Och gratis!

  1. Tusen tack!

Kommentera

Stäng meny