Q&A: Vego-barn, drömboende och om jag äger ett par termobrallor?

Halloj!

Biter tag i en rad med frågor som legat och skvalpat i kommentarsfält och mejlbox. Jag tror det är de sista osvarade, men om du saknar någon fråga eller har någon undring på lager – skriv i kommentarsfältet eller släng i väg ett mejl så drar jag en Q&A-vända till innan veckans slut.
Kram och hoppas ni får en underbar dag i gråvädret …


Q: Huj, så tjusiga skor i inlägget!! Märke?
Signe
A: Visst är de flotta? Skorna kommer från Rieker.
Kram emma

Q: Äter barnen också vegetariskt? Behöver dom då tillskott av vitaminer?
Lena
A: Hej Lena! Barnen (och vi) äter i stort sett helt vegetariskt hemma (förutom fisk som jag serverar dem ibland eftersom det är en favoriträtt för dem), men barnen äter det som serveras på förskolan. När de är äldre får de själva bestämma om de vill bli vegetarianer eller inte. Jag vill kunna presentera all sorts mat för dem, så det finns inte så mycket pekpinnar hemma.
Vi lagar väldigt varierad mat hemma och ser alltid till att det finns en bra mix av proteiner och vitaminer. John har varit vegetarian i snart tjugo år så han har ganska bra koll.
Kram emma

Q: Om du fick bo var som helst, var skulle du bo då?
Pia

A: Hej Pia! Antingen skulle jag vilja bo i ett vackert putsat sekelskifteshus (kanske göra om det till flerfamiljshus och kunna bo tillsammans med kompisar) eller på samma (eller närliggande)  innergård som jag bor nu – fast i en större lägenhet. Även om jag älskar gamla hus så är närheten till kompisar det viktigast.
Kram emma

Q: Hej Emma! Det känns som du är en person som är bra på att förverklig många av dina drömmar. Vad står näst på drömlistan?
Anna
A: Katt. Eller gärna flera. Kolla bara Anna Kubels gull här oppe!? Men vi måste nog flytta till något större innan katt-drömmen kan gå i uppfyllelse. Och växthus.
Kram emma

Q: Du som har småbarn, äger du liksom vinterkläder. Eller funktionkläder? Eller går du alltid runt i kappa och klänning?
Hanna

A: Ohnooo, så här går jag runt för det mesta, men jag klär mig efter aktivitet som alla andra. Jag har termobrallor (heter det fortfarande det? Eller ska en ha sådana där skalbrallor nu?) och parkas för pulkabacken (som jag hade hoppats att få använda i helgen, men nu försvann ju snön) och går ofta runt i jeans och parkas i lekparken om helgerna. Oavsett vad jag har på mig är det viktigt för mig att mina barn ser att jag kan slänga mig ner och göra en snöängel, gegga runt i trädgårdslandet och härja loss. Jag vill visa att jag är en orädd mamma som inte tvekar att skita ner mig eller bli blöt i håret. Jag vill stå först i kön på vattenlandet, skrika högst i pulkabacken (true story) och slänga mig hejdlöst till höger och vänster (men ej bryta några fler armar tack).
Nästa inköp blir regnställ. Har en regnjacka, men behöver brallor så jag kan lägg mig raklång i vattenpölar.
Kram emma

Q: Kul med Q&A!
Jag är nyfiken på din garderob… hur ser den ut? Hur förvarar du alla fina klänningar? ( för du har väl rätt många?)
Koftor och tröjor går ju alltid bra att stapla i högar, så jag tycker det är just klänningarna och kjolarna som gör att garderoben drar iväg i formatet..;) tänkte att det kunde vara kul med inspiration och om du har några bra tips
Jenny

A: Hej Jenny! Hade tänkt att ta en bild på min garderob i morse, men glömde bort. Men här ovan ser du utsidan av den, där bakom sammetsdraperierna. I barnrummet (vårt gamla sovrum) är nämligen en vägg fylld av smarta IKEA-system med utdragslådor för tröjor, byxor och underkläder och gott om plats för att hänga klänningar.  Dessutom har vi en garderob där vi har klädstångar från golv till tak (för att maxa takhöjden) och en vind med en klädhäst fylld med kläder i förvaringspåsar.
Ska försöka ta en bild någon dag så du får se hur det ser ut bakom draperierna, men där får vi plats med hela familjens kläder minsann.
Och här ser du lite mer av förvaringen i vår lilla lägenhet:
Kram emma

Q: Hei, jag har blitt inspirert av månedens emne og vil bytte ut mine produkter etter hvert som de blir tomme til mer hållbara produkter. Nå har jeg gått tom for både ansiktsrens og shampo. Jeg har funnet flere gode alternativer til ansiktsrens, men jeg lurer på om du har noen tips til shampo? Evt merker som produserer ekologiske hårprodukter?
Stine
A: Hej och heja dig Stine! Vilken inspiratör du är! Jag har testat en rad hållbara hårprodukter och måste slå ett slag för svensktillverkade, hållbara Lernberger Stafsing.
Jag tycker många märken som gör ekologiska schampon, exempelvis Faith in nature och Urtekram, fungerar helt okej som rengörande schampo, men det beror ju lite på vad en är ute efter för effekt av schampot.  Har även testat hård-schampo (koncentrerat som hård-tvål) efter att en läsare här tipsat om det. Hur smart grej? Perfekt när en är på resa också.
En hårvårdsserie som jag själv inte lagt vantarna på än, men som jag tycker verkar lovande är Björn Axéns organic-kollektion.
Såg att geniala Evelina har tipsat om några produkter, som jag själv också är väldigt sugen på att testa när badrummets schampo- och balsamförråd står tomma.
Dessutom: Jag kan tänka mig att någon av alla ni underbara hållbarhets-kämpar också som läser sitter inne på något tips också? Fyll i så fall kommentarsfältet.
Stor kram och hoppas du hittar ett schampo du gillar!
Emma

Avslutar med den här gulliga, gamla bilden. Inte för att den har någonting med någonting att göra, utan bara för att den påminner om våren …

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 10 kommentarer

 1. Måste tipsa om schampo, balsam och deo från Bruns frisörer. Bästa nånsin och då har jag testat många!

  Fin torsdag!
  Karin

 2. Jeg vil tipse om Weleda sjampo, perfekt for de som ikke vil kjøre “no poo”, men trenger en mildere sjampo som gjør at man kan vaske håret sjeldnere… innholder heller ikke SLS som vanlig sjampo gjør 🙂

 3. Tips, om man inte tycker att man blir riktigt ren i håret med Urtekram, är att shamponera två gånger! 🙂
  Stor kram och tack för en kalasfin och mysig blogg som jag nu följt i fem år (ojoj var tar tiden vägen?), en tröttnar liksom aldrig på att klicka in här!

 4. Schampoo-tips! Bruns salonger i Lund/Malmö (mina hoods men de finns online tror jag) gör egna hårprodukter och deras schampoon är underbara… men skitdyra 🙁
  Annars håller jag med om Urtekram 🙂

 5. Kul att du svarar på alla möjliga frågor vinälskare har 🙂 och, vad kul att få se en planlösning på eran lägenhet! Väntar med spänning på garderobsbild nån gån framöver

  1. Dumma autocorrect! Vi läsare ska det stå..inget om vin;)

 6. jag är inte ensam om att ha en ordentlig regnjacka men sakna regnbyxor alltså! :’) känner mig alltid så klantig när jag kommer fram, ordentlig från knäna och upp men nedåt dyngsur. borde verkligen ta och införskaffa ett par ordentliga byxor för alla promenader i regn!

 7. Jag måste bara tipsa om John Masters Organics. Bästa för håret! Jag har tidigare haft problem med torr hårbotten men sen jag bytte till JMO är det lugna gatan. Dessutom är det schysst på skandinaviskt hår och tynger inte ner stråna. Snygga flaskor och doftar magiskt gott. Ljuvligt!

 8. Hej
  Jag vill tipsa om Lush schampokakor. De sparar in på förpackningen vilket är toppen.
  Mvh Ulrika

 9. Tusen takk for svar på mitt spørsmål om shampo. Har bestilt en fra Lerberger Stafsing nå. Gleder meg til å prøve den!

Kommentera

Stäng meny