Q&A: Sänghimmel, Gotland och ett återbrukat (?) växthusbygge

Det kom lite bok emellan, men nu ska jag svara på den första batchen av frågor som ramlat in. Håll till godo!

Q: Så himla fin (sänghimmel)!! Hur hittar man instruktioner? Ska börja knåpa ihop ett mysigt barnrum till min lilla tjej.
Susanne

A: Hej Susanne! Sänghimmeln är gjord av en gammal lampskärm och en sammetstyg. Instruktionerna fanns med i ett nummer av tidningen Amelia, men jag skulle kunna göra en till sänghimmel och visa hur en gör? Vad tror du om det?
Kram Emma

Q: Hur tänker ni kring att plantera o odla med tanke på att det då krävs att man vattnar? Att man väljer att köpa fritidshus där man bådee behöver åka färja o bil?
Michéle
A: Hej! Vi vattnar endast med regnvatten, och ihopsamlade slattar exempelvis genom att bada ute i badkaret. Det råder ju bevattningsförbud på Gotland av en anledning, så det gäller att vara kreativ. Vi vill hemskt gärna odla för att kunna äta så närproducerat som möjligt, men det är en utmaning när det är så torrt. Vår förhoppning är att kunna samla mer vatten året om, och ta tillvara på det som finns i högre grad. Vi har införskaffat fler begagnade vattentunnor och hoppas vi kan ta vara på allt vatten på ett bättre sätt. Och hitta grödor som klarar det torra klimatet.
När det gäller bil och färja så försöker vi göra så gott vi kan. Vi åker ytterst sällan, men stannar länge. Vi hyr bil de gånger vi åker och väl på plats så använder vi endast bil vid enstaka tillfällen. Istället försöker vi göra som vi gör i stan – cykla och åka buss. Går alldeles utmärkt! Vi väljer gasfärjan eftersom den har lägre utsläpp och sist hyrde vi elbil. Vi gör så gott vi kan helt enkelt.
Kram Emma

Q: Nu bliiir jag så nyfiken, så roligt med bygge!!! Vad har ni tänkt för tak? Ser att ena sidan är “mörkare” på ritningen, ska ni blanda material eller är det bara skuggning?
Sara
A: Ja, vi får se om det blir av, hahaha! Eftersom vi har återbrukade fönster har vi fått för oss att gå loss på samma linje: Använda så mycket återbrukade material det bara går. Så vi får se vad vi får tag i helt enkelt. Växthus-projektet har blivit ganska spännande om en säger. Och svårt. Men varför göra det enkelt för sig, om det finns ett återbrukssätt? Det kommer bli gamla fönster hela vägen runt, och taket får vi se. Någon rekommenderade kanalplats, men vi får se vad det landar i. Glas är ju drömmen, men vi får se vad vi får tag i.
Kram 
Emma

Loading Likes...

Kommentera

Stäng meny