Q&A: Jeans med hög midja, eyeliner och det här med att inte kunna få barn

Halloj!
Kickar i gång marsmåndag med traditionsenlig Q&A!
I dag avhandlar vi jeans med hög midja, ekologisk mat (plus budget), drömmig morgonrock och det här med att inte få barn. Eller ja, snart i alla fall.

Q: Hej Emma! Ramlade över den här bilden på dig och undrar var dina shorts kommer från? Är de vintage?
A: Hej! Nope, de är inte vintage. Dessa underbara shorts (i linne) kommer från Emma & Malena. Hur härliga som helst.
Kram emma

Q: Hej Emma! Lökig fråga kanske, men hur mycket pengar lägger er familj på mat på ett ungefär? Jag tycker ofta att det drar i väg så mycket, särskilt om man ska handla hållbart och ekologiskt. Hur göra? 
Mia
A: Hej Mia! Ja, herregud. Svår nöt att knäcka det där med mat alltså.
Vi lägger nog ganska lite på mat, jämförelsevis. Ungefär 3000-4000 per månad (inklusive blöjor och jox (aka en ganska stor post). Sedan i höstas gör jag menyer för en till två veckor framåt och handlar sedan rubbet via nätet, allt för att undvika matsvinn, slippa nödpasta varje dag och kunna köpa så mycket som möjligt ekologiskt, svanenmärkt och fairtrade. Och kanske främst: Slippa släpa kassar tre trappor utan hiss. Mvh, lat.
Det är finemang!
Sedan jag började göra menyer köper vi mindre hämtmat (alltså sjukt mycket mindre) och dessutom handlar vi inte på tom mage (och köper en massa bös som sedan blir liggande). Kanske mest jag som tenderar att balla ur på Coop, hehehe, men ändå.
Vi köper i stort sett allt ekologiskt (så långt det går) och så har vi kopierat min kompis Fatimas geniala koncept “restfest”. Kommuns bästa uppfinning. Varje torsdag är det plockmatsfest av vad som finns i kylen. Det kan vara allt från lasagne till stekt ägg med sallad.
Målet är att inte slänga någon som helst mat, och ja, därmed spara pengar. Går ganska bra, men jag har helt klart mer att lära (jobbar med min feschlighet).
Kram emma

Q: Älskar din morgonrock! Varifrån?
Stina
A: Hej Stina! morgonrocken kommer från Indiska. Finns i butik nu!
Kram emma

Q: Var är halsduken ifrån? Så snygg!
Jenni
A: Hej! Visst är den fin? Halsduken köpte jag på H&M i höstas …
Kram emma

Q: Vad er det for jeans du køpt?
Linnea
A: Hej Linnea! Det här är jeansen! Ett par jeans med hög midja! De kommer från Monki, modellen heter Oki och är ekologisk.
Bra va?
Kram emma

Q: Hej Emma! Jag söker efter boken vintagefrisyrer men hittar den ingenstans? Det står att den är slutsåld!
Kommer det fler chanser?:)
Kram Fanny    
A: Åh, jag får så himla mycket mejl om detta. Just nu finns bara den amerikanska versionen att få tag i. galet ju. Men, jag slängde precis iväg ett mejl till Norstedts för att se om den går att få tag i eller kommer att tryckas på nytt (håll tummarna), stay tuned.
Kram emma

Q: Hej Emma och tack för en inspirerande blogg!
Jag undrar tre saker angående din stil: Var hittar en bra strumbyxor? Jag hittar aldrig några jag trivs i! Har massor av fina klänningar och kjolar som bara får komma ut när det är bara-ben-väder och det är ju himla synd!
Var kan jag hitta fina koftor i kort modell, såna som du brukar ha?
Och till sist, vad rekommenderar du för eyeliner?

Kram
Michaela
A:
Hej Michaela! Tack för dina fina ord. De värmer ska du veta. Nu ska jag försöka svara på dina frågor. Strumpbyxor. Det är svårt att hitta tjocka strumpbyxor som håller länge tycker jag. Bäst hittills är Lindex varianter tycker jag. Tunna strumpbyxor köper jag från Swedish stockings (ekologiska!). Mina korta koftor kommer från Emmy design. Spana in! De släpper nya varianter varje säsong. Och så eyeliner. Det finns bara en.
L’Oréal Paris Super Liner Perfect Slim i fägen “intense black”. Den är lätt att applicera, sitter bra och kladdar inte.
Kram och lycka till!
Emma

Q: Jag skulle gärna vilja att du (om du orkar så klart) skrev lite om tiden innan du blev gravid med Majken. Jag är precis där nu, har fått ett missfall och det vill sig bara inte att bli gravid igen. Varje gång mensen kommer så går jag sönder. Jag vet inte hur jag ska hantera det. Är övertygad om att det är något fel på mig och min kropp, att alla mina vänner kommer få barn före mig och försvinna iväg, att jag kommer att få kämpa med ivf och att vår relation kommer att ta stryk. Ja, du hör ju. Totalt katastroftänkande. Du har ju skrivit en del om det, men jag vill gärna höra mer. Hur hanterade du det? Tack för en fantastisk blogg!
Sofia
A: Åh, Sofia. Jag känner igen mig så himla mycket i dina ord. Jag har varit precis där. I slitet. I tårarna. I hopplösheten. Jag ska försöka skriva ett inlägg om detta i veckan.  Kramar i massor så länge.
emma

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 9 kommentarer

 1. Apropå vintagefrisyrer-boken finns den att låna iaf på Stockholms stadsbibliotek. Om en inte bor i Stockholm finns den kanske på annat bibliotek? Heja bibliotek osv!

 2. Sofia!
  Måste bara skicka lite kärlek, jag sympatiserar å det största. Varit i samma situation, minus missfallet. Vi försökte och försökte och försökte. Sökte hjälp, blev skrattad åt (“ring igen när ni försökt lite till”), försökte lite till. Krävde hjälp. Utreddes. Grät floder. Usch. Jag gick vilse i huvudet av alla tankar, känslor och funderingar. Bestämde mig till slut för att börja försöka fantisera fram en spännande framtid utan barn, för att inte bryta ned mig själv helt. En framtid där vi sålde huset och upptäckte världen! Volontärarbete! Lära sig surfa! Etc etc. Hjälpte mig faktiskt lite i all sorg, hopp, förtvivlan och till slut lyckan. Lev väl och lyckligt <3

  1. Tack. Tack Magdalena och tack Emma. Trots att jag vet att jag inte är ensam om det här så känner man sig så otroligt vansinnigt ensam i det. Era ord värmer verkligen. Jag måste hitta sätt att hantera detta, för just nu känns allt så meningslöst. Precis som du skriver går jag vilse i mina tankar, gräver mig djupare och djupare ner och sätter hela mitt liv på paus. Det är inte hållbart.

 3. Jag är sjukt imponerad av er matkalkyl. Vi köper nästan uteslutande ekologiskt i butik men handlar inte strukturerat och köper pizza/sushi/McDonalds 1-2 gånger i veckan. Har två små barn så det blir ju också en del blöjor. Vi ligger på 6800kr i månaden ungefär… Blir lite peppad av att strukturera upp tillvaron när jag läser om hur andra gör

  1. Gör det! Alltså man vinner så SJUKT mycket tid på att handla via nätet. Du får upp de varor som du handlar mycket av och du kan liksom prenumerera på din egna matkasse om du så vill. Genialt!
   Jag är en lat jävel när det gäller att handla mat så detta är my way att slippa gå till affären …

   1. Jag blir så nyfiken på vilken mataffär på nätet du handlar hos? Jag vet att man inte ska göra reklam osv men på en rak fråga kanske du får svara? 🙂 Just nu handlar vi på mathem och när jag testar andra så blir jag lite förvirrad över upplägget och hittar inte lika lätt det jag vill ha = trillar tillbaka till mathem.

 4. Boken med vintagefrisyrer kanske finns att låna på bibliotek tills dess att den går att köpa? Vet att den finns på bibblan där jag bor iallafall 🙂

  1. Smart!

Kommentera

Stäng meny