Q&A: Bröllop i trädgården, boendedrömmar och Bodils frisyr

Hejhej! Innan jag lägger mitt trötta huvud på kudden efter en slitig dag (föräldraledig med två kidz, pöh!) ska jag besvara en rad frågor som har trillat in den senaste tiden.
Varsågoda, en kompott av barnkläder, drömboende, bröllop, foto, DIY och Bodils frisyr!

barnkläder barnskor mössa uni vintage j

Q: Ytligt ja, men då måste jag önska tips på barnkläder! Typ en stilguide, gärna med mkt ull och eko. Försöker klä mina barn mest i ull och hållbara plagg. Med 1,5-åringen är det lätt men med 4,5-åringen är det typ omöjligt och får inte till det!
A: Ytligt? Långt ifrån! Att göra sina, smarta, miljövänliga köp som är tidlösa nog att hålla i generationer är inte bara en sport värdig OS, det är en utmaning värd namnet. Guide kommer, var så säker!

Q: Emma!! Jag ska på bröllop för första gången i sommar! TRE dessutom! Nu börjas det knytas i vändkretsarna. Vad har man på sig? Tror det är trädgårdsbröllop det kommer bli.. Du har ju världens vackraste sommarstil och klär dig alltid så stillfullt och glatt när det vankas fest. Har du outfittips? Tänkte utgå från ett par hasbeens på tassarna. Men hur tänker jag till resten av kroppen? Stor kram.
Elin
A: Men vad roligt! Och vilken bra start med ett par hasbeens! Är det trädgårdsbröllop så är det ju idé att inte ha för smal klack som försvinner ner i gräsmattan. Plus att Swedish Hasbeens gör galet fina skor så klart …
Jag vet inte vad du har för stil i övrigt, men jag skulle gå all in på färg och temat natur. Gå loss på blommönstrade klänningar (gärna långa eftersom det passar till trädgårdsfest), flygiga material, chiffong, tyll och dekorera med blommor eller en grönskande kvist i håret. Till det? En slarvig frisyr!
Stort lycka till och ha det nu så HIMLA roligt!
Kram emma

barnrum inredning draperier barn inspiration

Q: Men, varför rakade ni av Bodil allt hår? :O
Kajsa
A: Halloj! Lilla Bodil hade en högst ojämn frisyr, med hälften avskaft, hälften full i skorv, så vi valde att raka av henne för att komma åt skorvet som bara fastnade i hennes ömma fjun. Mer håröm unge får en leta efter …
/emma

Q: Ni bor alltså hela lilla familjen i en tvåa? Funkar det, el har ni planer på att flytta till större?
A: Hej! Yes, vi bor i en lägenhet på två rum och kök (60 kvadrat) i Midsommarkransen. Det funkar bra, än så länge. Barnen kräver ju inte så mycket utrymme när de är små och jag gillar tanken på att bo miljösmart och kompakt. Framför allt så gillar jag läget i Midsommarkransen, vår fantastiska innergård, närheten till naturen, att det bara är två stationer in till Södermalm och så klart – de gamla sekelskifteshusen. Inte att förglömma: Att det många av våra vänner bor i samma område.
Det har funkat utmärkt att bo litet, men jag skulle ljuga om jag sa att det kändes rymligt och härligt under hösten då vi var hemma prick hela tiden på grund av sjukdom.

Om vi säger så här: Jag skulle inte tacka nej till en större lägenhet (helst hus med prunkande trädgård!) om en säger så, men det är en dyr historia. I alla fall i Stockholm.
Om jag ska vara ärlig så är jag lite förvirrad i frågan om boende, samtidigt som det är det enda jag tänker på just nu. Hur jag vill bo, var jag vill bo och vilka jag vill ha nära.
Så svaret på din fråga: Vi har ingen plan, men vi pratar väldigt mycket om framtiden just nu och kikar på alternativ.
Kram emma

Q: Åhh var har du köpt din outfit för bröllopet? Ska på bröllop i april och kommer vara ganska så gravid 🙂
Kramar!
Gabriela
A: Hej! Vad roligt! Pennkjolen kommer från Asos, spetstoppen har jag fyndat på Myrorna och skorna är signerade Swedish hasbeens!
Kram emma

barnrum inredning kids kidsdecor interior

Q: Hej Emma,
Har du pysslar ihop resväskan och pappkameran själv? Barnrummet är helt magiskt! Hade helst velat flytta in själv 🙂Hanna
A: Hej Hanna! Yes, resväska och kamera är hemmapysslade. Jag skulle kunna göra en DIY-film om hur jag gjort om du vill?
Kram emma

Q: Jättefint! Behagliga färger och alltid härligt att blanda nytt med vintage. Lade märke till resväskan med Libertymönster (som jag älskar!). Var har du hittat den? Tack på förhand!
Mia
A: Hej Mia! Den lilla minikofferten kommer från Liberty London, inköpt på Merci i Paris för fyra år sedan. Den finns dessvärre inte att få tag i på Liberty London längre, men jag skulle tro att den går att knipa åt sig via exempelvis Etsy eller Ebay.
Lycka till!
Emma

Q: Hej! Stort grattis till torpet! Min man och jag sitter samtidigt här med vår nya stuga som ska inredas. Den har i princip alla originaldetaljer sedan senaste ordentliga renoveringen på 1910-talet (förutom att ytskikten fräschats upp och ska bytas ut igen) och jag känner mig så kluven när det kommer till hur vi ska ha det invändigt! Jag slits mellan en lite mer trendig stugstil (med typ sån väggfärg som på bilden du lagt upp från ert torp och diverse loppisfynd vi snubblar över) och en gammaldags stil med torptapeter som passar en sån gammal fin stuga. Det är något sorts byggnadsvårdsnerv som ligger och skaver och tycker det är helgerån att INTE göra en tidsenlig renovering, å andra sidan känns det lite tråkigt att det finns ett ”facit”. Hur känner du för att inreda ert torp? Vad ska ni sikta på för stil där? Kram, Ida
A: Hej Ida! Först och främst, hemskt ledsen för sent svar.
Sedan: Vilken skatt ni sitter på! Det låter som en riktig dröm.
Jag förstår dig helt och fullt, och liksom du har jag en byggnadsvårdsnerv som vill dyka ner i arvet och gyttja runt. Vårt torp är ju renoverat på sina ställen och väldigt modernt färgsatt i vissa rum, men jag drömmer om att försöka återställa det på sikt. Ge köket en mer tidsenligt touch och jobba med detaljerna som gör det genuint.
Missförstå mig rätt, jag tycker renoveringen är hur fin som helst, men jag tycker att en tidstypisk renovering är bättre på längre sikt. Inredningstrender är ju hur kul som helst, men  de kommer och går, och risken är att en tröttnar efter att ha sett trenden flasha förbi hundratusen gånger på Instagram. Jag tycker ju absolut att du ska följa vad ditt hjärta tycker är vackert (om det nu råkar vara en färg som just nu är i ropet, kör!), men ta också en titt i arkiven och se om du hittar en liknande som du gillar. Kanske kan du hitta en alldeles egen lösning?
Angående byggnadsvårdens facit så tror jag du har ett alldeles eget facit, men att en kan få enormt många smarta idéer av att kika bakåt i tiden.
Kram emma

Q: Tack för en inspirerande blogg med fantastiska bilder!! Nyfiken på om du har något tips på bra mobilkamera/or? Fast dina bilder på bloggen är väl främst fotade med systemkamera eller?
/Lina, fotointresserad värmlänning
A: Hej Lina! Yes, de flesta bilder på bloggen är tagna med min Canon Mark II 5d, men ibland smyger sig bilder in från mobilkameran.
Jag tycker att kameran på min Iphone 6 plus är finemang. Jag har ingen speciell kameraapp utan kör rätt och slätt på Iphones egna kamera. Mycket bättre än motsvarande på android om jag får passa på att trampa på ömma android-tår. Smaken är ju som baken, men jag är ett true Iphone-fan och tycker att färgåtergivningen är hur bra som helst. Klart att upplösningen aldrig kommer upp i standarden för min systemkamera, men jag tycker att det fungerar bra efter mina behov.
Kram emma

Q: Hej! Jag undrar en sak, hur tar ni er runt? Gotland-Stockholm-Värmland, har ni bil? Blir tvåbarnsmamma till hösten och blir svettig bara av att tänka på att åka kollektivt med två barn och alla pinaler som måste med. Men kanske inte så kämpigt som jag föreställer mig… Så härligt att åka hem till föräldrar och bli ompysslad, precis vad man behöver ibland. Kram
Johanna
A: Hej Johanna! Vi har en sommarbil som vi ärvt av min mormor. Den står avställd från höst till vår eftersom vi inte har någon användning (vill inte använda) för den. Vi bor ju i stan och allt finns på en armlängds avstånd. Bilen använder vi till, från och på Gotland. När vi kuskar till Värmland tar vi tåget eftersom det tar närmare fyra timmar att åka dit med bil. Miljösmart och SÅ skönt! Våra kids gillar inte (inte vana) att åka bil, så tåget känns som rena semestern i jämförelse … Majken kan hälsa på prick alla och Bodil kan ligga ner och sova i sin insats. Finemang för oss!
Kram emma

Loading Likes...

Detta inlägg har 7 kommentarer

 1. Såg nu att min frågan om Bodils hår var lite otrevligt formulerad, det var ju verkligen inte meningen! Svingullig är hon ju oavsett frisyr 🙂 Och jag ser i alla fall väldigt gärna diy tips i alla dess former, perfekt att kunna använda gamla kartonger ju! Kram från Kajsa

  1. Hahaha, ingen fara Kajsa <3

   1. Åh, tur! En vill ju fasiken inte vara otrevlig på internetz bästa ställe. <3

 2. Hej igen Emma,
  JAAA det skulle vara så kul att få se, har en kartong som väntar på att bli saxad✂️ Tjingeling Hanna

 3. Hej Emma!
  Jag är bosatt i Karlstad sedan ett tag tillbaka på grund av studier och undrade om du hade några bra Värmlands/Karlstad tips för någon som testat det uppenbara typ (Mariebergsskogen och Alster Herrgård)? Typ lite guldkorn. Tycker det vore så trevligt med lite kul saker att hitta på/ta en fika/se finfina saker osv när man får besök från familjen!
  Kramar!

  1. Hej Johanna! Jag ska fila en sväng! Återkommer med guldkorn!
   Kram emma

Kommentera

Stäng meny