Q&A: Barnkläder, bank-strul, flytt och ny lägenhet

Q: Hej. Vart är tjejernas jackor ifrån? Är det ull? 🙂
nina
A: Hej Nina! Barnens jackor är av ull och kommer från Disana. Hur varma och mjuka som helst!
Kram emma

Q: Visst skrev du tidigare att du inte fick något banklån till ny lägenhet? Eller har jag missat något? Men ändå flyttrensar du. Har du något annat på gång? Men bra att rensa ut bland det man har och så fint du gör det inför julen. Hoppas ni får en större lägenhet, det behövs när Majken och Bodil blir större. Lycka till
Stina
A:
Hej Stina!
Jag det där med banken var en pärs.
Först verkade allt gå som tåget, banken verkade positiv och jag började vältra mig tapeter, köksbord och begagnade soffor (VI KOMMER HA ETT VARDAGSRUM!).
Men så drog banken i nödbromsen när de såg att jag bara jobbat full tid sedan i september och varit föräldraledig i nära två år. Trots att jag har högre lön än John så var det mitt egenföretagande som satte stopp i maskineriet.

Hur jag och John hade delat på föräldraledigheten – 50% från scratch och därmed jobbat varannan dag – var totalt främmande och inget de kunde räkna på verkade det som.
Att jag jobbat 50% och dragit in lika mycket i mitt företag som en heltidare och tagit en bra aktieutdelning i mitt aktiebolag var inget de kunde ta i beaktande. Så drömmen dog. Och det gjorde lite ont så klart.
Lägg till allt som gick fel just den där skälvande veckan och hela vardagen blev liksom grågrågrå. Grusade förhoppning och en stor dos frustration. Framförallt över att prata med ett dussin olika bankpersoner via telefon, utan att få prata med en och samma. Eller att få träffa någon IRL!?

Vad hände då?
John, som kanske är den lugnaste filbunken i kommun, blev lite … arg. Han gick till ett bankkontor inne i stan och fick prata med en person IRL (en älskar ju internet många gånger, men människor alltså, det är svårslaget). Han berättade om vår föräldraledighet, hur vi hade lagt upp den, rabblade siffror för mitt företag, visade kalkyler över vår ekonomi och bostad. Sedan skrev jag ett mejl till denna person och berättade om mitt företag, hur många år jag varit i branschen och kopplade in min fantastiska redovisningskonsult. Det flög rapporter över internet och min redovisningskonsult kunde styrka att lönen jag tar ut inte är något som jag själv hittat på, utan något som hen har rekommenderat mig efter att ha sett på mitt företag och vad jag drar in i det – över tid.
Så efter många fram-och-tillbaka så fick vi till slut vårt lånelöfte och kunde gå vidare med bostadsköpet. Så nu är den (snart) vår! Den första mars flyttar vi in!
Kram emma

Q: Var kommer den fantastiska klänningen från som Majken bär?
A: Den här klänningen kommer från Newbie. Majken Ä L S K A R den!
När den här bilden togs så hade hon haft på den i två dagar och sovit i den. Vägrade ta av sig den. Men jag förstår henne. Den är mjuk som bara den!
Klänningen kommer från förra årets kollektion (tror jag), så ta en sväng på Tradera vettja (när jag kikade alldeles nyss fanns det åtminstone ett exemplar där …).
Stort lycka till
Kram emma

Q: Först och främst måste jag tacka för en fin blogg. Blir alltid så inspirerad av att kika in här, denna gång var det din frisyr som blev en inspirationskälla. Margaretaflätor kommer i år få pryda min äldsta dotters huvud på julafton. Nu till min önskan, du liksom jag har två döttrar. Mina är några år äldre, den äldsta fyller 10 år om några dagar. Jag tycker dina barn har så fina kläder och undrar därför om du kan göra en litet inlägg om barnkläder fast till äldre barn. Det hade varit toppen. En trevlig tredje adventshelg önskar jag dig.
Yrsa

A: Hej och tack föö dina fina ord! Klart jag kan göra ett inlägg om detta. Kommer i nästa vecka!
Kram och hoppas du får en fin advent!
emma

Q: Kan du inte berätta lite om den nya lägenheten? När kommer ni sälja er?
Sofie
A: Hej Sofie! Den nya lägenheten är en trerummare på 83 kvadratmeter, med gammalt trägolv, två kakelugnar och högt till tak (förutom i köket där det är sänkt, men det ska vi fixa till så småningom). Köket är ganska avlångt (inte någon plats för något större köksbord), så i vardagsrummet kommer vi ha både soffa och ett stoooort middagsbord.
Lägenheten har två sovrum, ett ganska stort och ett lite mindre. Vi har fortfarande inte bestämt om det är barenen eller vi som får det stora rummet. Vi får helt enkelt känna in när vi flyttar in. Badrummet är litet (mindre än det vi har nu), men å andra sidan har vi liksom ett mellanrum mitt i lägenheten som jag tänker att vi ska tapetsera med någon härlig tapet.
Jag har i ärlighetens namn inte kommit så långt med tapet- och färgtänket, utan harvar på med vår lägenhet som vi ska göra klar för visning.
Vi skrev på kontrakt med mäklare i torsdags och planen är att den ska plåtas i början av januari. Sedan kommer et rulla på med visningar i slutet av januari. Men om ni vill glutta på vår lägenhet på Hemnet är en skarp gissning att den dyker upp där i mitten av januari.
Kram emma

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. bra jobbat med banken. Människor är svårslaget, så är det faktiskt.

  2. heja er som stod på er gällande banken! förstår inte varför det ska vara så svårt att göra små avsteg och kontrollera faktisk data på andra sätt en arbetsrutinen vanligtvis säger, när den ändå är sjukligt enformig och gammeldags. hur som helst! ser så mycket fram emot att få hänga med i er ut- och inflytt!

Kommentera

Stäng meny