Prunkande oas, drömmar om en trädgård, en frisyr och ett hemmakontor

plantagen trädgård växter blommor odla inspiration spaljé

I fredags lämnade jag grådiset hemma och begav mig mot Frihamnen. Där, bland TV-hus och stora båtar, hade Plantagen dukat upp till prunk i naggade Studio Watz.

Det var pressvisning för vårens nyheter och eftersom det kliar i mina odlar-fingrar så var jag ju bara tvungen att åka dit.
Det bjöds på frukost och …plantagen trädgård växter blommor odla inspiration kruka krukor

… nyheter som den här halva krukan (som går att kombinera med en andra halva).

plantagen trädgård växter blommor odla inspiration kruka krukor vas

Det här var precis vad mina ögon behövde. En hint om att det kommer en vår …

plantagen trädgård växter blommor odla inspiration kryddor

Jag blev så himla sugen på att sätta händerna i jorden, planera trädgården vid torpet och fylla köksfönstret med odlingar.

plantagen trädgård växter blommor odla inspiration lampor

Fokus på årets kollektion var urban odling. Det gillar en ju. Jag bara älskar tanken på att odla prick överallt! På tak, balkonger, innergårdar, i små skrymslen.
Lätta upp betongen med prunk helt enkelt …

Och piffa med en ballong eller två. plantagen trädgård växter blommor odla inspiration studio watz

Kliar det i dina odlarfingrar? Vad ska du odla i år? Berätta! Berätta!

hår frisyr lockar hårspänne vintage

Efter pressvisningen åkte jag hem. Förevigade en bra hårdag …hår frisyr lockar hårspänne vintage

Och bestämde mig för att grå dagar behöver sin strass.

matbord inredning kök kontor

Jobbade från köksbordet med en stor kopp kaffe som hjälpreda. 

Strax efter tre kom den här stjärnan hem och då bestämde hon att det minsann var färdigjobbat. Så det så. Världens bästa klocka om du frågar mig.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 9 kommentarer

 1. Jag sådde lite basilika häromdagen, kunde inte hålla mig längre! Och tog upp ett par pelargoner från källaren som jag klippte ner och tog sticklingar ifrån Har inget växthus men ett potatisland och odlingslådor där jag varje år kämpar med lite allt möjligt.. Jag tänker att man lär så länge man lever och är glad för varje sort som lyckas! Förra året blev det många gurkor och ärtor. Och brytbönor! Men tomaterna blev brunfläckiga och majsen hann inte bli klar och zucchinin kom inte upp alls.. Nu kan man börja så paprika och chili så det kanske jag får göra i helgen

  1. Åh, vad inspirerad jag blir! Måste också odla paprika och chili känner jag nu! Tack för tipset.
   Emma

 2. Vart kommer antecknings(?)böckerna på näst sista bilden ifrån?

  1. De kommer från Vintagefabriken!

 3. Jag satt och googlade fröer på jobbet häromdagen (det ringde inga personer och kag är telefonist, what to do liksom höhö), och bestämde mig för att skapa en vägg av klematis på min balkong! Eventuellt blir det insynsskydd av humle också (dra en massa trådar från lådan upp till grannens balkonggolv).
  Sen ska det bli kryddhörna med basilika, mynta, rosmarin och timjan. I blomlådan vill jag köra en klassiker med röda pelargoner och blåa lobelia. Kommer säkert hitta en massa annat också men detta är planen just nu.

  Hade jag trädgård skulle det bli potatis, gurka, jordgubbar och smultron. Rabatterna skulle få olika sorters Iris (finns både låga och höga), dahlior och liljor.

  Hoppas du kommer på nåt bra till torpet, ser fram emot att följa processen!

  Kram Mathilde

  1. Vilken fantastiskt härlig och inspirerande plan! Heja!

 4. Det nya jag ska odla i är är portulak, som va okänt för mig tidigare: en bladgrönsak som innehåller en massa omega-3. Låter för coolt. Sen ska jag odla malabar-spenat för första gången. Jätte-inne i odlarkretsar tydligen; spenat som växer på ranka och som man kan skörda om och om igen.

  Annars är ju märgärt sjukt lättodlat och kul att skörda med barn. Sommar- och vintersquash är också personliga favoriter.

  Haha svårt att veta vad man ska sluta, det spritter verkligen i odlarfingrarna vid den här tiden på året!

  1. Åh, så härligt det låter! Och vilka bra tips! TACK!

Kommentera

Stäng meny