Projekt klematis!

klematis trädgård Gotland torp

Låt mig stolt presentera (trots att jag inte haft ett enda finger med i spelet): vår klematis och dess vandring mot stupröret.

Utanför vårt köksfönster har vi den här klematisen som är helt igenom ljuvlig. Som jag skrivit tidigare så höll klematisen på att ryka första sommaren vi bodde här. Innan klematis bär blad och blommor ser den på riktigt ut som en hög med ris, men det visste ju inte jag.
Sommaren tuggade på och där i rishögen klättrade snart en klematis summer snow upp. Den är förmodligen en fem meter låg, men i dagsläget ligger den bara utfläkt likt en charterturist. Men inte länge till. John har satt upp armeringsnät och ett armeringsfärg som den ska få snirkla sig runt. Det blir ett trassel att försöka staga upp klematisen, men om den orkar sig upp i böjen där kommer det bli så vockert att de ärmlänska ögonen blinkar för att blötläggas. Så fint kommer det bli, eller vad tror ni?

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 6 kommentarer

  1. Utslagen som en charterturist, haha! Relaterar.

  2. Hej! Det kommer inte bli några problem alls, den vill klättra 🙂 Har en själv på min pergola, och nu fjärde sommaren efter plantering år den på G upp över taket på pergolan. Kommer bli superfint!

    1. Som ljuv musik för mina öron!

  3. Hej!

    Det kommer bli jättefint det där! Jag verkligen älskar verkligen blommande portaler och clematis. Bra ide med armeringsnätet! Den tror jag att jag knycker.

    1. Gör så!

  4. Jag förutspår att det kommer att bli underbart! Försöker få min klematis att fatta att den ska klättra också men den lyssnar in än.

Kommentera

Stäng meny