För prick ett år sedan

För prick ett år sedan såg jag ut så här. Rund som en boll och liksom TVÅ människor. Jag hade klippt gräsmattan på torpet, rattade TENS-apparat genom fjösvärkar och precis plåtat äppelkarten på det stora äppelträdet. Ringde in till förlossningen och sa att värkarna var täta, men inte alls så där onda som jag hade fresh in mind från första förlossningen. Det tyckte ändå att jag skulle åka in.

Så jag packade några sista onödiga ting (typ en klänning som jag kunde svassa runt i efter förlossningen, eh!? Tillsammans med ett par HOT ALARM-nättrosor (ps. hände ej)) och så vinkade jag och John hej då till Majken och min mamma på torpet. Puttrade mot Visby, förbi vajande vallmofält och sicksackande Almedalen-besökare med champagne innanför PR-kostymen. Stannade till på en kiosk, köpte apelsindricka och rullade därefter ner mot havet och lasarettet. Det var en magisk solnedgång, så jag gick ner mot havet och plåtade av som ett minne (ALLTSÅ förstå fjösvärkarna när en liksom har tid att flanera en medelstidsstad runt).

Blev emottagen på förlossningen, tappade upp ett bad, vattnet gick och sedan – tjong pang – Bodil var här. Eller Vera som hon hette de första dagarna. Två timmar tog förlossningen.
Sedan – TJOFF – så gick det ett år. Som ett svart hål.
Om inte den här bloggen hade funnits hade jag inte kommit i håg ett dyft. Tack för att ni är med mig i det här.
Och OT: tack alla ni som kommenterar by the way. Älskar era ord.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 12 kommentarer

 1. Haha härligt ändå när livet går på högvarv med härligheten! Fint att ha bloggen att titta tillbaka på för hela familjen! 🙂

 2. Men tack själv, för att vi får hänga med! <3

  1. <3

 3. Grattis till Bodil, och er!

  1. TACK! <3

 4. Tack för alla vackra bilder, alla inspirerande inlägg!

  1. <3 Tack för att du kommenterar <3

 5. Lät som en underbar start på en förlossning. Undrar om jag kan få det lika drömskt runt nyår..

  1. Åh, vad spännande! Lycka till!

 6. Apropå färgval, jag ska måla om min pinnsoffa och gillar färgen på din gamla skafferidörr i Hornstull. Du råkar inte veta ncs-färgen på den? Tack på förhand!

 7. Shiit, känner så igen det där med att första året är som ett töcken. Har också småungar, och andra föddes i början av förra året. Mitt minne har glapp sen dess fram till senaste årsskiftet. Scary. Tur man har nära o kära runtomkring som hjälper till att minnas alla stunder. Och tur att du har din fantastiska blogg! Skrattar gott av dina fiffiga återgivningar av äventyr och funderingar. Kram!

  1. Men åh, gullis!!!

Kommentera

Stäng meny