Plocka ner och bygga upp.

Hej era semesternjutare!
Här kommer ett livstecken från eder byggherre. Gah, har så mycket att visa er. Bilder från Astrid Lindgrens värld, från midsommar – till och med Stockholmstrippen i början av sommaren. Och så uppdateringar från bygget. Och trädgården.
Men just nu går all tid åt att plocka ner hus och hänga med kidsen.
På dagarna turas vi om att plocka ner hus eller jobba på den nya husgrunden, medan den andra hänger med barnen.  Och på kvällarna jobbar vi pretty much med att plocka ner hus tills vi inte ser vad vi gör. Då går vi hem å lägger oss.

Det är slitigt, men gött. Shit, vad en använder kroppen! Lyfter, bänder och bär.

Här skymtas huset som plockas ner – det är den gamla sommarstugan på tomten. Vi trodde att den skulle kunna stå kvar som förvaring, men den står dessvärre tok för nära det nya bygget.
Så nu plockar vi ner den. En fin tanke var att lyfta bort den, men då hade vi behövt ta ner en vacker lönn och det var vi inte så taggade på. Så nu tar vi den omständiga vägen och plockar ner huset, går över varje pinne och plockar bort gammal isolering.
Planen är att återanvända stommen för att göra ett förråd på en annan plats på tomten, och när bygget är klart ska vi bygga upp sommarstugan ganska nära infarten. Då får den jobbet som cykelförråd.

Att plocka ner huset är ju full blown galenskap, men så här mitt uppe i det så känns det så värt. För på sina ställen så har fukt letat sig in, och huset luktar lite funky. Detta känns på något vis snällast mot huset, för nu kan vi ge det ett nytt – långt liv.

Ska för övrigt bli väldigt spännande att se hur den här platsen ser ut UTAN hus. Huset är byggt på en veckar klipphäll med utsikt över ängarna och vi tänker göra en terass där så småningom.

Från kaoset. Fönster, dörrar och takstolar har plockats ner, och just nu håller vi på med pilljobbet att få ner murkna skivor som liksom faller sönder (drömmen vore ju att kunna plocka bort dem i hela stycken).

Det fina är att hela sommarstugan, som är byggd av en barack, är gjord av olika sektioner. Så vi kan plocka bort en sektion i taget. Oerhört tillfredställande.

Och under plastmattor och skivor – vad finner vi där?
PLANKGOLV! Hur fint?

Tur att en inte kommer vara ensam om denna bränna i år i alla fall.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har en kommentar

  1. Hej!

    Vad härligt. Jag har en fråga; finns det något som du kan sakna med att bo i Stockholm?

Kommentera

Stäng meny