Piontider och torpdrömmar

pioner tellus blommor

Fredag, ljus aprilkväll och pioner. Kan det bli bättre?
Nä.
Den här fredagen är full av latmask-längt. Jag är slut-i-rutan-trött, utmattad med stirrögon. Just i detta nu budar vi nämligen på ett litet torp. Det har budets hela dagen. Min blick har varit fastnaglad på mobilskärmen och hjärtat har slagit som en blippblopp-låt från 90-tal.

Jag har legat sömnlös i en vecka, drömt om det där torpet, trädgården och Gotland. Bebisen i magen har nog också drömt för det har varit ett herrans liv.
Jag har gjort budgetar, slukat renoveringsforum (eh, ja, torpet behöver renoveras), googlat sönder torptips-sajter och läst på om allt från dränering till takomläggning. Sedan gjort budget igen. Och igen.
Ja, jo, det är klart att en inte ska hoppas för mycket och jaddi, jaddi, men den melodin är liksom inte min. Min melodi svänger ut. Från början till slut. Målar upp bilder. Lever sig in.
Jag bara är sådan. Därför sitter jag här. Helt slut.

Så nu hoppar jag i min randiga pyjamas och lägger mig raklång. Med mobilen under ögonlocken.

Pöh!

 

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 5 kommentarer

 1. Åh lycka till! hoppas att ni äntligen får erat torp!
  Ha en jättebra helg!
  Kramar

 2. Gotland i all ära men jag kan VERKLIGEN rekommendera att ha en sommarstuga/torp så att det tar max 1-1,5 timma att åka dit. Vi har 1 tim med bil (södra Stockholm – Mariefred) och vi åker i stort sett varje helg hela den varma delen på året. Jag har flera vänner som har stugor i skärgården/Hälsingland/Dalarna/Öland och dom “orkar” liksom inte åka lika ofta, speciellt efter att dom fått barn. Lycka till med torp-letandet!

  1. Ja, vi har funderat i de banorna också. Men vi kan inte släppa gotland riktigt. Plus att vi har lyxen att ha så pass fria jobb att vi skulle kunna vara där (och jobba på distans) i flera veckor i sträck). Ja, nu när vi inte är låsta av skola och så vidare alltså.
   Tack för tipset, ska absolut ta det i beaktande.
   Kramar emma

 3. Jag är född och uppvuxen på Gotland och bara längtar efter att få flytta tillbaka! Så fint att ni letar torp där. Rena drömmen! Önskar er verkligen lycka till! Tänk att kanske kunna få springa på er någon dag. 🙂 En helt annan sak, jag skulle tycka att det var jätteroligt om du ville berätta mer om vad John jobbar med. Vet att du nämnt något om mikroorganismer i Östersjön, men hade varit himla roligt att veta vad han gått för utbildning, hur han fick sitt jobb och mer ingående vad det går ut på. Kram

  1. Hej Maja! Jag hoppas verkligen att vi springer på varandra. Ska bara kirra ett torp först =)
   Jag kan absolut berätta mer om Johns arbete. Kan svara lite längre i ett Q&A längre fram.
   Varma hälsningar
   emma

Kommentera

Stäng meny