Pioner i drömkök, lupinpromenad och huset vi bodde i …

Porslinsho, pinnstolar, gamla vågar, duvblå köksluckor och rosa pioner. Det bästa av juli och gammal charm, samlat i kommuns finaste hus och drömkök (om du frågar mig).
Huset tillhör min kusin Malin och ligger längs en lummig väg, bredvid mitt barndomshem och nästgårds med min moster. En liten Bullerby mitt i Värmland. Min bästa plats (jämte torpet på Gotland så klart).
Det gamla, stora huset har genomgått en förvandling från min mamma Märtas välskötta barndomshem, via restaurangverksamhet med cowboy-tema, till … det här.
Min kusin köpte tillbaka huset in i släkten och har skrapat fram den gamla charmen in i minsta detalj.

Kusinvitamin pep på semester precis när jag, John, Majken och Bodil anlände till Värmland så vi stod i givakt för att agera husvakt åt hennes underbara hus. Och fick en katt och kanin på köpet.
Så vi lajvade snajsigt herrgårdsliv och plockade in pioner från mammas trädgård (snodde dem när hon inte såg och pep över till “mitt” hus, hehehe). 

Varje morgon började med ett besök hos min snällmoster och hennes höns …

… För att fortsätta längs med den lupinfyllda bekantvägen. Här har en ju ramlat på cykel i rullgruset, blivit vettskrämd av en huggorm, kört moped långt innan lovlig ålder och samlat kantareller i väggrenen ett par gånger.

Den här taggade sötsaken spatserade fram med en väldig fart. Så. Taggad. 

Alltid med armarna upp och sprättande ben. Är så rädd att sluta minnas hennes gulliga 1-årsgång så jag filmar som om livet var en dokusåpa. 

Här är huset!

Fint som snus.

Sedan hem till mormor Märta och leka lite. Som hon pratar om mormor Märta. Och hästbajs. Gärna i kombination.

Efter mormorbesök återvände vi till kusinhuset, badade de här små och föll sedan raklånga ner i semesterbädden.

Loading Likes...

Detta inlägg har en kommentar

  1. Å, så fint hus och fina pioner Fin känsla det där att komma tillbaka till sitt barndomshem och återuppliva massa minnen.

Kommentera

Stäng meny