Österlen: Kurragömma i äppelodlingarna

Om en är på Österlen så finns det tre saker en måste göra: Se äppelodlingar, dricka äppelmust och äta österlensk pizza. Det liksom ingår.

Sista kvällen med Skåne-gänget spenderades i Vånga, intill Ivösjön. Barnen hade badat nakenbad i sjön och efteråt gick vi upp längs med äppelodlingarna till restaurangen. Vi tittade på medan de gjorde pizzorna, dreglade och väntade. 

Sedan kom de! Pizzorna!

Pizzorna var hur goda som helst, men höjdpunkten var det som hände efteråt. Kurragömma och kull i äppelodlingarna intill.

Barnen sprang i gångarna och jag efter med kameran.

Det gick undan kan jag lova.

Mick paxade en gång och jagade skiten ur de små.

Och jag med!

Majken och Ester. Jämgamla, jämnbusiga, jämnhärliga.

Älskar för övrigt Majkens stil som så slumpartat åkte på när alla kläder blivit blöta i omgångar. Randig tröja, shorts och hatt på sned. 

Så lökigt att gilla när en så uppenbart har klätt på dem själv. Mmm, så ödmjukt. Men ändå: könsneutralt, franskt, praktiskt och jädrigt fint. 

Lärde Majken att akta sig frän brännässlor, grådvärgar, vildvittror och helveteskap.

Kurragömma och kull i all ära, men lite av ett maratonlopp när det är dags att åka hem och en ska jaga fatt på de där. 

Till slut lyckade jag fånga ett prima exemplar! Tog med henne hem, packade väskorna och gjorde oss klara för avfärd dagen därpå. Vad vi skulle göra? Åka till Mandelmanns trädgårdar så klart! Mer om det imorgon! KRAM!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Nämen, ni var ju nästan hemma hos oss! Vi bor på samma väg, några minuter söderut längs strandkanten. Hoppas att ni smakade Vångamusten. Livets godaste!

    1. Men åh, så nära, men ändå så långt bort!

Kommentera

Stäng meny