På vår torptrapp …

IMG_2940Sommarens projekt, ja, förutom att flytta in i torpet och föda barn, har varit vår trädgård.
Vi har nämligen en stor trädgård med äppelträd, päronträd, körsbärsträd, pioner, luktärt och allsköns växter. Och en äng har vi också på våra ägor, liksom en hästhage.
Ni hör ju, det finns yta att hitta på spännande projekt!

En gång i tiden verkar trädgården ha blomstrat, men den är sedan bortglömd och igenväxt, så vi har ägnat sommaren åt att rycka bort grästuvor, beskära träd, flytta plantor, plantera perenner och göra storslagna planer var vi ska anlägga trädgårdsland.
Mitt bästa, förutom att sätta perenner i jorden har varit att fylla trappan utanför entrén med stäppsalvia, basilika, timjan och en massa väldoftande kryddor.
Precis som det ska vara!

 

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har en kommentar

  1. Precis som det skall va! Min man övertygade mig att vänta ett år – för att lära känna trädgården. Smart – men tråkigt. Vår trädgård (har också en hel åker – drömmer är att den skall vara fylld med ängsblommor någon dag om hundra år) är enorm och också lite halvt övergiven. Vet knappt var jag skall börja. Men för en vecka sen grävde jag en rabatt (!) och om ett par veckor åker de första tulpanlökarna ner. Får mig att se framemot våren så himla mycket (mer) när det är något vi planerat och planterat skall komma upp. Plus, det inger hopp om att det skall bli sommar igen.

Kommentera

Stäng meny