Operation övervåning!

torp gotlandTill helgen åker vi tillbaka till torpet på Gotland – ÄNTLIGEN!
Det ska bli så spännande att se huset och trädgården i septemberskrud, se hur alla våra odlingar, äppel- och päronträd mår och spåna mer på det här projektet.
Ja, vi har en oinredd övervåning som vi ska bita tag i såsmåningom.

Just nu pendlar jag mellan att ha mysiga sovalkover på sidorna eller en dubbelsäng framför fönstret (och en blommig tapet) precis här.
Vad tycker ni? Och har no några bra idéer på lut?
Hit me!

 

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 10 kommentarer

 1. Vi har precis en sån här övervåning på vårt hus i Skåne. Efter ha prövat olika lösningar i vår stuga kan jag slå fast att, mysiga sovalkover är perfekta för barn, vi vuxna slår huvudet i snetaket, och riskerar med tiden att bli utan lugg efter att ha skrapat pannan i taket gång på gång. Beror såklart på hur högt till tak de är… Ska vuxna sova där är de perfekt med en dubbelsäng under fönstret, hur mysigt som helst att sova med öppet fönster på sommaren och höra fåglarna och kunna kika ut på himmelen. Sen skulle jag hoppa benen på sängen och bara bygga en liten ram som sängarna vilar på, eller ställa sängarna direkt på golvet.
  Lycka till
  Kram Anna

 2. Åh vad spännande och roligt med övervåningsprojekt! Och lyllos dig som får åka till Gotland i september, kan ju vara bästa månaden på året 🙂 Svårt val med rummet. Jag tänker att de gäster ni förväntad ha får avgöra, eller iaf spela in i valet. Kommer det mestadels att vara personer som vill sova i dubbelsäng eller personer som vill sova var för sig? Fördelen med dubbelsäng i mitten: inte lika nära till väggarna vilket ger en skönare känsla när man sover tycker jag. Nackdel: svårt att utnyttja sidoutrymmet? Fördel med två sängar: ser sjukt mysigt och lägeraktigt ut plus att det kan bli barnens rum när de blir större 🙂 Nackdel: risk för instängdhetskänsla för klaustrofobiskt lagda samt risk för att slå huvudet :p Men skämt åsido blir nog båda varianterna jättefina ^^

 3. Definitivt blommiga tapeter. Inte för stort mönster. Lite färg på gavelväggen. Är inte trappan till vinden barnvänlig så är det nog lämpligt att det blir ert krypin. Sovalkover till barnen är annars helt underbart fint.

 4. Blir nog ruskigt varmt om sommaren i små sovutrymmen på sidorna där det är lågt till tak..Jag håller på fötter på sängarna, om än låga, det händer att man får besök av djur inomhus i torp, enklare jaga rätt på dem då, även enklare torka ut fukten efter vintern om luften kan röra sig. Hur har ni det med tillgången på dricksvatten, är ju en bristvara på Gotland?

 5. Definitivt dubbelsäng och blommig tapet! Underbara, skira gardiner som vajar i vinden på sommaren, kunna ligga och titta ut över trädgården…..
  Ja, ljuvligt!

  Kram Åse

 6. Otroligt vackert! Alltså jag skulle verkligen sätta upp en William Morris tapet som är murrigt grön, typ pimpernel eller liknande som gör att fönstret ser ut som en tavla bland tapeten och som att man sover bland träden. Jag skulle även ha två sängar på på låga ben som man antingen kan ha som dubbelsäng, eller som två separata på sidorna. Väntar mer spänning på att se mer bilder från ert torp. Älskar din blogg! Kram från Värmland

 7. Jag skulle köra på sängar som är så låga att den där lilla hyllan hamnar ovanför. Så fint med en liten vas, ljus och sommarläsningen där på. Och inte för smala sängar! Ju större sängar desto mer flexibelt för barn eller gäster. 🙂 Tror dessutom inte att man kommer använda golvet så mycket att man behöver tänka på det?

 8. Lägger min röst på sovalkover, tänker att ongarna tycker att det är mysigt både att ha något som liknar kojor och ett eget ställe (oavsett ålder). Bläddrar man tillbaka i tiden hos Kråkans_palats på instagram finns det fin inspiration med sådana där dubbla alkover som är inbyggda.
  kram!

Kommentera

Stäng meny