Önskelista 2017

Det är full metal jul-preppning hemma hos mig just nu. Det är ju ändå 40 dagar kvar till julafton. Nästgårds med andra ord.
Jag är som ett barn – så orimligt entusiastisk att jag inte kan hålla mig. Still. After 34 år.

Tågbiljetterna hem till Värmland är bokade, adventsstjärnorna är på väg upp (orka mörkret), jag har dragit ner proppfulla jullådan från vinden, dykt ner bland kulor och glitter och Majken har hängt upp några kulor i fikonträdet.
Barnen har jag tvångsmatat med Pippis jul vilket resulterade i att Majken drog fram pepparkaksformar, kavlade trolldeg och skrålade “bakar stooja, bakar små, baka nåååååja med he’ Nilsson på”.
På frågan vad Majken önskade sig av jultomten var svaret glasklart: “Äpple och Bobo”. Så det ska hon få.

Och jag då? Pjaaa, jag har tydligen gjort en önskelista för julen (och liten inför min födelsedag i februari). Så den ska ni få se nu! Den är full av saker jag tror mig behöva. Eller kanske snarare drömmer om. Behöver inte så himla mycket när allt kommer omkring.

– Allt från Betón studios till kidsen. Så mycket gulligt och hållbart att ögonen ploppar ut. Dessutom inspireras jag så mycket av Petra som driver detta märke. Heja, heja! (följ henne på Instagram under @minimockspetra).
Mandelmanns köksbok. Perfekt till torpet. Älskar illustrationerna och skulle verkligen vilja förkovra mig i säsongsbetonat mat.
– Blommig baddräkt. Jag kan inte få nog av vackra badkläder (vill ju helst av allt gå runt i bikini och baddräkt hela sommaren (trots att jag tydligen är en badkruka av rang)). Kanske måste låta sy upp en från O.L.D. ateljé när jag tänker efter …
– En senapsgul ryggsäck. Konkar ju så himla mycket hela tiden så jag tror att min rygg skulle vara evigt tacksam om jag var lite snällare mot den.
Träleksaker till kidsen. Bygga, bilar, grävmaskiner, Pippi och hundar står högst på leklistan hos mina barn just nu. De här bilarna från Pinch toys (som finns här) är hållbara , målade i giftfri färg och kommer förmodligen gå i arv många gånger om.
Kamera-rem! Helst en i rosa eller kanske den här randiga. Eller den här. Detta är kanske det jag önskar mig allra mest när jag tänker efter. Det och ryggsäcken.
– En vacker bricka i vackert William Morris-mönster, till exempel en William Morris Bramble.
– Ny plånbok som håller. Länge. Min gamla plånbok har gått sönder och läcker pengar – bra va? Antingen den här fina rosa från H&M:s premium collection eller en vintagefyndad läderplånbok.
– Boken “Ett jävla solsken – en biografi om Ester Blenda Nordström” av Fatima Bremmer. Jag är bekant med härliga Fatima och efter att ha läst recensionerna om denna Augustpris-nominerade skildring om en pionjär och orädd kvinna i början av förra 1900-talet så bara måste jag sluka den här.

… och till sist. En katt. Eller två.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 5 kommentarer

 1. Kul med julinspo! När jag såg brickan kom jag att tänka på brickor från Skynket som trycker brickor med hjälp av afrikanska tyger. De skänker pengar till ett sjukhus i Tanzania där mina svärföräldrar har jobbat och min man faktiskt är född. De är ju inga fancy märkesgrejor, men det går att hitta lite liknande typer av mönster, unikt och personligt och det går till en god sak! http://www.skynket.se

  God för-jul!

  1. Vilket bra tips!

 2. Så bra önskelista, kom på att en ryggsäck behöver jag verkligen önska mig jag också!

  Vill tacka dig för att du är så jäkla vettig och rolig och smart! Har blivit mer miljösmart tack vare dina tips och nu har jag precis läst hur jäkla akut den här klimatkrisen är… får sådan ångest av all mörk läsning. Hur bemöter man folk som inte verkar bry sig det minsta? Eller när man läser vissa bloggar vars ägare åker på tio flygresor på ett halvår med ursäkten att hen ”behöver” det. Gudars, jag blir tokig.

  1. Men åh, TACK för dina värmande ord! De värmer lika mycket som en flygresa till Miami.
   Ja, jag får också ångest och kan bli lite stressad över att människor i största allmänhet inte förstår allvaret, och väljer att blunda för att vi de facto håller på att förstöra för framtida generationer.
   Jag tycker att en har rätt att ifrågasätta, för det är din jord också.
   Jag brukar gå och säga till folk som står med bilen på tomgång (för att det är lite kallt, snaaark), och helt enkelt vänligt be dem stänga av för att det är min jord också som de står och slentrian-öser ut lite fossila bränslen över.
   Påverka med att ifrågasätta, men framför allt peppa.
   Jag tänker på alla kommentarer här på bloggen, de hjälper mig att påminna mig själv om att leva klimatsmart. Så sluta aldrig påminna och kommentera! Kram emma

Kommentera

Stäng meny