Om 20 dagar.

Efter den här händelserika klimathösten så ska jag unna mig lite avkoppling. Därför har jag bokat en resa till Costa Rica i fem veckor (bokad sedan länge). Jag vet att det inte rimmar så bra med mitt klimatengagemang, men jag känner verkligen att jag BEHÖVER det här. Och nästa år kör jag ju helt flygfritt, så jag tänker att det här får bli sista resan.

Skoja bara.
Det finns ingenting jag behöver. Eller jo, avkoppling. Men det behöver jag inte Costa Rica till.
Värmland funkar lika bra.
Om 20 dagar piper jag (med tåget) till Värmland. Där har jag hyrt min kusins hus i två veckor. Världens finaste hus, i närheten av mina föräldrar. Ni vet det där huset jag lånade förra sommaren.
Jag ska försöka koppla av litegranna, pyssla om min mamma och pappa, fira nyår och helt enkelt ta en paus. Det är ju hundra gånger lättare att ta en paus någon annanstans, där det inte finns förråd att rensa och grejer som behöver fixas. En massa måsten och borden.

Jag ska ut i skogen, åka pulka (hoppas på snö), hänga med mina Värmlands-vänner, dricka 11-kaffe med pappa och andas frisk luft.

Det blir grejer det!

Loading Likes...

Detta inlägg har 14 kommentarer

 1. OJ! Så du skrämde oss, främst min 17 -årige son som är en stor beundrare av ditt miljöengagemang! han satt och läste och skrek “virtue signalling!” förstummad över hur “djupt du fallit”. Så läste han vidare och kunde andas ut. Men du har verkligen en poäng i detta för just så går alltför många människors resonemang. “jag behöver det och detta” eller “Jag ska unna mig ditten och datten” eller “jag förtjänar det ena och det andra” för att ursäkta sin onödighets-ego-konsumtion.
  Önskar dig verklig vila, frid och ro , ty DET FÖRTJÄNAR du sannerligen. Ha det gott i vetskap om att du gör förmårrat bra saker på riktigt!
  Anna med son

  1. Åh! Hälsa sonen din att jag inte ska skrämmas så mycket i framtiden, men jag kunde inte motstå.
   Och tack för din kommentar! Den gav mig ett skratt! Kram Emma

 2. HAHAHAHAHAHA. Jag läste om, läste om, läste om. Tänkte ”döm ej” 109283 ggr. Funderade ”är det ett skämt”. Sen gapskrattade jag så tårarna fortfarande rinner.

  1. Hahaha! Härligt!

 3. Hahaha, jeg har aldri kommentert før, men nå traff du noe i meg! Elsker ditt engagement, og nå også humoren!
  Hilsen norske som bor i Sverige

 4. Tänk hur många människor lever klimatsmart och kör flygfria år eller decennier för att de har inte råd att flyga och tänk att de inte behöver skryta om det!!

  1. Ja, de är de riktiga klimathjältarna!

 5. Hahaha, älskar luret i inledningen! Jag blev så… inte indignerad och irriterad så mycket som ledsen. Var det inte djupare än så osv. Underbart med vändningen sen. Ah!

 6. Fniss! Instämmer i ovan! Läste om flera gånger innan jag scrollande vidare. Genomskådade dig verkligen inte haha! Gulle. Hoppas du får en lugn o fin ”semester” ❤️

  1. Hahaha!

 7. Whaaaat, satt jag här och tänkte först.. Men så skönt att pusta ut lite längre ner.. Det är så typiskt att många tänker så, jag behöver det här. Vad fasiken, vad vi behöver är en plats att leva på. Ett jordklot. Det är ju ingen uppoffring när man tänker på vinsten.. (det är så skönt att komma till din blogg och få lite andrum, för så många i min krets ser inte klimathotet. Men här inne känner jag mig normal i min oro, det lättar faktiskt lite då.. Att veta att det faktiskt finns många därute som bryr sig och gör någonting.

 8. Hahaha skrattade rakt ut åt detta inlägg, så klok och inspirerande du är!

 9. Haha, detta var det roligaste jag läst på evigheter, skrattade så jag fick ont i magen!! Tack för ditt engagemang, din skarpa kritik och din HUMOR! Förgyllde minst sagt min dag.

 10. Hahah, fyyy… vilken luring. Snyggt!

Kommentera

Stäng meny