oktober-listan

 

Vissa skriver memoarer, jag samlar mitt liv i listor.
Här kommer en sammanfattning av mitt liv just nu, oktober 2016. img_2544

Jag vill …
… etsa fast den här bilden på hornhinnan för alltid. Dagen då Majken upptäckte tejp.

img_2333

Jag klär mig helst i …
… färgkombinationen blått och rosa. Som blåbär och mixen mellan drottningsylt och grädde.

img_2334

Jag drömmer om …
… lampskärmar med fransar, att få tid att fixa barnrummet och att kunna se klart (jag ser inte ett jota, men det är lönlöst att gå till optikern så länge jag ammar).

img_2520

Mitt hjärta går sönder …
… när Majken fick 40 graders feber och hennes hjärta klapprade lika snabbt som en skenande häst. Har aldrig sett denna spexiga vildning till unge så låg förut. Under den värsta natten vågade jag inte somna, sluta ögonen, för jag var så orolig.

Podden som rullar mest denna månad är:
“Under huden” med Kakan Hermansson. Älskar avsnittet med Hanna Hellquist.

Jag lyssnar just nu på …
… “Hela kakan”, via BookBeat.

snapchat

Jag är besatt av …
… Att snapchatta Bodil. Förlåt furture-Bodil.

img_2271

Jag fikar helst på …
… Fabrique i Hornstull.

Jag har äntligen …
… dammat av mitt Youtube-konto. Jag ska lägga upp frisyr-tutorials och annat där (kom gärna med önskemål). Just nu har jag grundat med de här Oscar-vinnande bidragen …

amma

Mitt stoltaste moment …
… när jag var på BVC med Bodil för undersökning, ammande henne i väntrummet efteråt och begav mig sedan ut för att göra ett par ärenden. Intet ont ananade om att jag hade glömt att fälla ner amningsluckan. Jag hade med andra ord kvistat runt halva Stockholm, iklädd träningskläder och flashat halva fodercisternen.
Ps. Ny trend. Kom i håg var du läste det först.

img_2513

Mitt hjärta smälter …
… När Majken gör så här. Och säger “mamma”.

Jag tittar på …
…  “The night of” på HBO och är tvungen att scrolla Instagram samtidigt pga ångest.

Jag gråter en skvätt …
… av dumma, oprofessionella mejl och när flera vänner på rad ställer in inplanerade dejter med mig (ovetandes om varanadra så klart). Ni vet, vissa dagar kan en vara så där hudlös, slutkörd och hjärtat bara värker. Dagar då bajskorvs-kritikern är sträng och tar ner all “jag-är-en-världsbäst-kompis-säkerhet” och förvandlar glasklar självklarhet till trögflytande bajs. Då krävs det inte mycket för att ett fuktat öga ska svämmas över liksom.

Torkarna torkas i ett nafs när …
Men tårarna torkas i ett nafs när min härliga kompis Marie hör av sig och vill resa till Italien med mig och min cirkus <3. Klart vi ska!

img_0183

En ny grej jag har testat är att …
… ha stenar på ögonlocket. Denna makeup vill jag bära med waves i håret, hur fint?

Jag är överdrivet mallig över att …
Jag och Madeleine – som är relativt nyförlösta – ställde oss framför kameran och blev plåtade för vår Bonjour-kollektion för Jumperfabriken. Power!

367a4879

Jag tycker att alla borde …
… läsa den här viktiga texten, signerad Emma Elwin. 

Jag har köpt …
… ett hutlöst dyrt drinkbord till torpet via Blocket.

Jag blir så inibasken rörd när …
… jag läser era kommentarer. Särskilt denna kommentaren (TACK!):
Hej Emma. Jag har hängt med i din blogg sen hösten/vintern 2013, då jag blev sjukskriven för ryggen pajade för andra gången. Efter det följde depression, ätstörning, OCD och utmattningssyndrom. Hur som haver, hittade din UNDERBARA blogg i den vevan och du begriper inte hur mycket den/du betytt.
Jag brukar vänta nån vecka och samla på mig lite olästa inlägg innan jag går in och får drömma mig bort och bli helt trollbunden av dina förtjusande bilder. Jag kan inte se mig mätt! Och dina enastående texter, du skriver så klokt och fint och roligt. Jag älskar att få följa med er på era äventyr, utflykter och semesterlunk vid torpet. Du är såå inspirerande. Såå proffesionell. Så sann! Allt du tar i blir vackert i mina ögon. Jag blev så ledsen när du fick det där sabla oförtjänta mejlet. Så jag kände att; Nä, nu får jag ta tag i och skriva allt det där jag vill säga till dig (efter varje gång jag varit in på din blogg eller Instagram.) Du är så himla bra. Låt ingen annan få dig att tro annat! Många kramar/Marlene

Loading Likes...

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Denne typen av innlegg gjer meg så glad, for dei er så veldig ærlige og så veldig DEG og du er så herlig.

  1. Men vad gullig du är!!!
   Stor kram!

 2. Jag tycker också du är grym. Och jag älskar din klädstil. Därför måste jag fråga vart den rosa halsduken och den blå kappan är ifrån? Kram Johanna

  1. Hej Johanna! Vad glad jag blir! Halsduken är från H&M och kappan från Zara!
   Kram emma

Kommentera

Stäng meny