Vad vill ni se på emmasundh.com – önska!

Måndag. Ny vecka. Nytt upplägg – med betalvägg!
Och ny uppstyrd person = jag.

Varje vecka – på onsdagar – kommer det komma ut exklusivt material här, för alla som prenumererar (via Patreon). Visst material kommer vara fritt, annat kommer hamna bakom betalväggen.
Planen är att göra mängder av DIY, tips och guider kring hållbarhet! Så nu undrar jag – vad vill ni veta? Har önskemål? Hojta! Jag har skrivit upp en låååång lista över grejer jag vill göra, som jag tror ni skulle gilla. Sy kimono står högst på listan, liksom att visa hur en gör en sänghimmel av en lampskärm och bygga myggdörr (för det är saker ni efterfrågat!). Ju mer ni önskar, desto mer kan jag skräddarsy nya emmasundh 2.0.
Och vad ska detta lilla TV-program med DIY och hållbarhetsveta heta (ska det heta något?)?
Vad tycker ni?

Vad innebär betalväggen?
Inte att jag kommer bli rik, men att jag kan öronmärka fler timmar till att göra material som ni efterfrågar. Nörda in i hållbarhet, stämma av med experter och göra DIY-filmer. Helt enkelt avsäga mig andra jobb, för att jobba för … er.
Detta är också ett sätt att kunna fortsätta hålla hög standard på samarbeten, och låta nålsögat vara snävt.
Endast det bästa kommer att passera in i mina kanaler, vilket både ni läsare, min magkänsla och de företag som jag samarbetar med vinner på.
Vissa månader kommer jag ha många samarbeten, andra färre, beroende på hur många som prenumererar. Har jag en stor inkomst en månad, ja, då ska ju de som prenumererar få mycket material också.
Drömmen är att sätta upp ett tak på antal arbetstimmar, men kanske också lön för mig själv.
Kanske inte sträva efter att tjäna mer, utan känna att det känns rättvist för både er läsare/prenumeranter och mig själv.
Låter detta skitflummigt? Eventuellt.

Nåväl. Jag är supertaggad på att testa detta! Och nu undrar jag: Om ni fick önska material här på bloggen: vad vill ni se/veta?
Hojta! Vissa av önskemålen kommer bli fritt material, annat bakom betalvägg.

Kram och hoppas ni kommer gilla nya emmasundh.com 2.0.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 10 kommentarer

 1. Låter spännande och roligt!
  Några idéer kanske kan vara….
  Spartips mat – vad är billigt efter säsong?
  Gör egna hygien/tvätt/städartiklar.
  Secondhandfynd som får nytt liv i ny tappning/styling.
  Färga om missfärgade dukar.
  Enkla sätt att minska hushållets utgifter.
  Trevliga dagsutflykter.

  Lycka till och kram från en ny läsare 🙂

  1. Jaaaa! Åh, detta ska jag spara bland alla idéer! HURRA!!!!

 2. Jag ville bara säga heja dig! Jag tänker att du går i bräschen för hela branschen här, och att det delvis handlar om att driva på en attitydförändring kring vad som är värt att betala för och styra om förväntningar på det fullt rimliga i att betala för något som många efterfrågar och uppskattar i hög grad. Tror också att det är en bra idé med användardrivet innehåll, som du flaxar för i detta inlägg. Det är ju det som är din (och andra influencers) styrka i relation till tex tidningar etc som också producerar content – att ni har en mycket närmare dialog med läsarna och mycket mer flexibelt/snabbare kan tillmötesgå önskemål. Och jag tror att det är just det – att ni kan tillvarata era styrkor i relation till traditionella medier som producerar liknande innehåll, som kommer vara centralt för att ni ska dra en betalande målgrupp. Tänker tex på streamingtjänster för film och serier. De flesta serier/filmer går ju att ladda ned gratis olagligt. Att den olagliga nedladdningen gått ned så mkt de senaste åren tror jag i hög grad beror på att betaltjänsterna kan erbjuda ngt som den olagliga nedladdningen inte kan, nämligen att man snabbt och pålitligt får tillgång till högkvalitativa versioner av filmen/serien.

  Stort lycka till! Jag tror på dig!

  P.S En tanke är att du ju skulle kunna göra praktiska guider tillsammans med läsare, dvs att du åker hem till läsare som har ett “problem” (typ bygga en myggdörr, hur inreda ett kreativt och lekfullt barnrum etc) samtidigt som gör innehåll kring det. På så sätt kan du ju ta betalt både för att hjälpa läsaren samt för att folk ska få tillgång till innehållet. Ett andra medskick är att du som komplement till prenumerationer skulle kunna ta ett styckpris för enstaka guider (och då ta ett högre pris). Tänker på tex Råd och rön, där man både kan betala för att prenumera på deras tester samt betala för att få tillgång till ett enstaka test. Jag skulle gärna betala 100-150 kronor för att få tillgång till en guide kring en specifik fråga, om det var ngt jag hade behov av/hade tänkt göra. D.S

  1. Alltså TACK för denna fantastiska kommentar! Jag håller så med, och jag tror att denna del skulle kunna skräddarsys mer, och att tekniken kommer förfinas. Tror det kommer dyka upp så många smarta lösningar i framtiden. Jag skulle också föredra att ha flera olika varianter av betallösningar, som du beskriver. Att kunna sälja guider styckvis. Detta ska jag nörda in i så snart jag har allt under kontroll med Patreon!
   Och vet du, angående din idé med hemma hos. Jag mejlade precis med en annan läsare om EXAKT denna lösning, så det kommer bli. I första hand rådgivning, pga corona. Men i framtiden kan en ju utveckla! SÅ SKOJ!
   Kram och än en gång: tack för en toppen-kommentar!

 3. Hej!
  Vill vara börja med: Du är så grym! Så smart, cool och inspirerande. Jag älskar att du lyfter hållbarhet och miljöfrågan på alla plan men utan att skamma någon. Jag blir bara peppad, arg (på systemet) och vill göra skillnad när jag läser här hos dig!

  Mitt just nu största bekymmer är kläderna. För mig och mitt barn. Jag drar en storlek som sällan finns på loppis/second hand. Jag vill inte jaga runt på 10000 ställen efter barnkläder. Hur gör man? Vad ska man tänka på? Berätta mer om hur du resonerar? Jag har läst det du skrivit tidigare men vill veta mer detaljerat!

  1. Är det okej om jag svarar på detta i Q&A i ett blogginlägg? För jag tänker att det är bra att lyfta denna fråga! Stor kram emma

 4. Sofia A: Nåt som jag hittat nu när en inte vill gå i affärer och folksamlingar är http://www.sellpy.se Kanske jag är sist på bollen, men det finns verkligen en oootrolig mängd secon hand kläder, väskor och skor där! En jättebra sökfunktion och allt säljs via sellpy så man slipper hålla på att joxa med en massa olika säljare/betalningsnetoder. Kommer aldrig köpa nya kläder/accessoarer igen känner jag, så himla bra 🙂

  1. Sellpy är ju så bra! Genial affärsidé!

 5. Hållbarhetstips är toppen! Typ badrumsinlägget ovan, konkret och på detaljnivå, gillart! Finns ju massa sånt att ta sig an, och tåls att ta omtag på delområden efter ett tag. Till exempel det här med att strategiskt spana prylar en behöver second hand, som du skrivit om förut. Värt att ha Q&A om det eller följa upp om du utvecklat eller förändrat tänket. Eller samla tips från oss som läser på hur en kan uppfylla sina behov av prylar eller rent av hur en ibland kan slippa dem…:)

  Också fan av kategorin drömmar o planer (inte jätteviktigt att de blir av, drömmar måste ju utforskas för att testa tanken ordentligt) Söndagsdrömmen och kanske påhänget såhär skulle livet se ut där: ritning över trädgården, funktioner i olika hus o rum, vilka skulle vi vara att bo där (kollektiv? Byta försörjningsbana? På äldre dar osv?) Eller såhär skulle vi kunna göra om i kvarteret (odling? Omställning? Delning?) eller reportage rent av från nån som lever intressant. Också nyfiken på din illustratörs-sida. Kanske kan den hitta mer utrymme på bloggen (om du vill förstås) (ovan nämnda trädgårdsplaner tex!).

  Resor? Dalarna-trippen var ju guld! Snart läge för lååångt inlägg (eller flera) om post-corona-drömmar!!! Både de för världen i allmänhet och för egna livets hopes and dreams kanske?

  Kram o bloggpepp!

  1. Ååååh, nu vill jag bara blogga, blogga, blogga! Blir så HIMLA inspirerade av alla dina fantastiska idéer!
   STOR KRAM Emma

Kommentera

Stäng meny