Nu kickar vi igång vegetariska middagsklubben – tipsa mig om ditt bästa recept!

soppa säsong mat jordärtskockor jordärtskockssoppa bröd timjan

Ladda upp med skålar, decilitermått och säsongens skörd, för nästa vecka kickar jag liv i Vegetariska middagsklubben!
Yep! Det är samma upplägg som tidigare: du skickar in receptet på ditt bästa vegetariska middagstips och jag lagar, plåtar bloggar om och döper efter dig.
Receptet får gärna innehålla mat som är i säsong och inte är importerad (eftersom jag försöker leva efter mina klimatmål 2018). det kan vara allt från omelett till trerätters. Och TOTALT kravfritt och icke-ängsligt.

Skicka in ditt smarrigaste, vegetariska recept (högt, lågt, busenkelt, avancerat (fast kanske inte för avancerat, hehehe)) till mig på sundh.emma@gmail.com, skriv vego2018 i ämnesraden.

Puss å vego-kram!

svamp kantareller mat recept vegetariskt vegetarisk middag

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 3 kommentarer

 1. En av mina bästa grejer; rejäla bitar rotselleri (tänk som en bit stek liksom) som rostas i ca 50 min i ugnen tills de blivit lite gott knapriga på utsidan och mjuka på insidan.
  Serveras med;
  -grönkål som masseras med salt, olja och b-jäst och åker in i ugnen de 10 sista minuterna (sänk värmen till 150)
  -stekt svamp
  -Dukkah (här kommer ju tyvärr hasselnötter (som ju i och för sig finns vildväxande i Sverige men inte i ngn större kommersiell skala) och icke-svenska kryddor in, men tycker ändå en kan unna sig lite sånt i ett helt vegetariskt recept) Ett bra recept på dukkah https://www.greenkitchenstories.com/roasted-carrots-dukkah-feta-cream-more/
  -en krämig sallad gjord på rotsellerin som blev över när du skar ut “biffarna” och äpple. Skär äpple och selleri i fina tärningar, blanda med lite (havre)fraiche, olja, salt peppar, och äppelcidervinäger och om du har; sellerisalt (superenkelt att göra – torka “dillen” på stjälkselleri och mortla sen med salt – världens bästa umamikrydda) salladen kan gärna vara ganska syrlig då rotsellerin är ganska söt i sig.

  Om du är extra hungrig, lägg till;
  kokta belugalinser (finns svenskodlade ekologiska!)
  pocherat/stekt/löskokt ägg)

  Skulle säga att detta är en lite lyxigare, men ändå lättlagad och ganska billig helgrätt

Kommentera

Stäng meny