Nu är den här: den nya grantrenden!

Låt mig stolt presentera en rykande färsk trend!
Och jag är den FÖRSTA influencern – i världen – som hakar på trenden.
Det senaste året har vi frossat i torkade blommor, vass och torrt trendgräs. Och nu kommer trenden till julgranen! Trenden kunde inte komma mer passande, i en tid av torka och förgänglighet.
Torrgranstrenden är en reaktion på klimatkrisen och jag som älskar begagnat kan använda samma gran år efter år istället för att hugga ner nya! Sweeeeet!

Eller så har bara min julgran torkat.
Och jag vet inte vad jag ska göra.
Det är bara fjösiga 13 dagar kvar julafton, den första julen här hemma i nya lägenheten. Den som jag sett fram emot så länge. Men vår gran såg INTE ut så här i mina dagdrömmar.

Det är ju inte så konstigt att granen ser ut så här eftersom den stått i över TRE MÅNADER (jag gjort den massa juljobb)! Inte illa pinkat av en ekologisk rödgran kan jag tänka. Och tusen tack Smålandsgran som hjälpte mig att kirra en julgran  off season. En lätt match om en bor på landet, nästan helt omöjligt om en bor i Stockholm.

Så nu har jag tre vägar att gå:
1. Embrance:a torrgranen.
2. Klippa ner den och göra julbrasa av den och var utan gran.
3. Köpa en minigran.
4. Köpa en nya rödgran.

Det senare känns lite … onödigt måste jag säga. Så viktig kanske inte en julgran är. Jag har ju fasen firat jul sedan i september. Men sedan knackar den traditionella julälskaren på och säger: men vad fasen köp en jädra gran ba.
Hade jag bott på landet hade ju inte varit något snack, men för en gran att kuska in i Stockholm kräver ju lite mer jöbb, transport och grejer.

Äsch, blir knäpp. Kan inte bara ni som läser bestämma?

Loading Likes...

Detta inlägg har 22 kommentarer

 1. Hej! Väldigt tålig gran! Blev så inspirerad tidigare i höst så vi har också satsat på en Smålandsgran i år!

  Tänkte slänga in alternativ 5: lånegran/överta gran.

  Jag har alltid velat ha gran men oftast rest bort över själva julen och så har granen fått stå ensam kvar i lägenheten. Kanske någon i Kransen som vill lämna vidare/alt låna ut? Många vill ju dessutom städa bort julen snart efter helgerna så kanske finns någon som inte behöver den åter? (Vi bor dessvärre 20 mil bort, annars hade ni lätt fått låna vår .)

  1. Åh, ja, vilket bra alternativ!!!!

 2. Behåll den! Lite roligt ju, och kidsen kommer nog inte märka skillnad

  1. Ja, det kanske får bli så, hahaha!

 3. Men, hur i all världen kan BARREN sitta kvar om den är helt torr? Imponerande!

 4. Köp en rumsgran i kruka, den kan en ha året runt! 😉

 5. Jag röstar på en ny gran, speciellt om det är första julen ni firar hemma i lägenheten, då ska det ju vara fint! Och, med paket och folk och stim och torr gran så kommer det vara barr precis överallt…

 6. Ja du, eftersom du frågar, elda opp den där granen- den lär brinna bra- och skaffa en ny fin, förnuftigt odlad gran som får komma med lite julefröjd till ditt hus. Och när ni eldar opp denna gran så blir den ju använd igen. Bor själv i skogen så mina grantransporter släpper inte ut värre avgaser än vad som kommer fån min gamle far eller nån av mina söner. Har inte ens tänkt på alla grantransporter förrän nu…
  Vet vänner som har byggt en “gran-formad sak” som de hänger pynt på och som tas fram år efter år. En i sig enkel konstruktion av typ plankor som har ljushållare och små krokar för pynt. Den är inte målad grön eller sågad så den ser ut som en gran snarare en “plankpyramid” (har ingen bild på den tyvärr).
  Kan ju vara en tanke…/Anna

 7. Klart ni ska ha en ny fin gran som doftar! Spara dom barrande liven sen och hoppas på ännu starkare nakentrend nästa år! Tycker förslaget om adopterad gran var supersmart, om någon vill bli av med en gran innan julafton. För mig är en stor, klädd gran mindre viktigt, men däremot måste jag ha en liten adventsgran med ljus placerad precis bredvid teven! Mycket strategiskt placerad pga tillbringar mycket tid till vila just nu och man ska ju ha julmyset där man är mest!

 8. Åh, svårt. Jag älskar ju min gran – tar in den 1:a december och njuter. Men, jag bor utomlands och åker alltid hem till Sverige över jul, där jag också skaffar min svennegran. Så här har du en person som kör TVÅ granar, så min utomlandsgran lämnas över till en person som ingen har och sen skaffar jag mig en ny hemma i Sverige igen. Pga granen är mitt viktigaste, skippar gärna både klappar och mat till förmån för granen. Så, jag stöttar förslaget ovan med lånegran, men annars hade jag nog själv bitit ihop med torrgranen alternativt skaffat en ny liten fin en. <3

 9. Köp grön färg och spraya granen, bra i år och några år framöver.

 10. Vi har köpt gran nu som jag tänkte försöka skänka till någon granne den 23/12 (om den fortfarande är fin) eftersom vi åker bort över jul. Vi bor i Göteborg men tänker att det säkert finns grannar nära dig som gör samma sak. Sätt upp en lapp, vetja!

 11. Kul och nyskapande med gran utan barr men vet du, det är himla mysigt med en grön gran med barr på jul. Köp en ny tycker jag Kramar!

 12. Trimma till den lite med en seckatör och sen pynta max. Tror den kommer vara stans tjusigaste!

 13. I love it! Looks very stylish/alternative! New trend alert!!!! Thanks xxx

 14. Om det börjar barra för j-t, så prova att barra av allt utomhus eller i en sopsäck, och kolla sen om du kan göra en snygg julgren av skelettet. Jag ville inte köpa gran i år och gick ut i skogen och plockade en lagom stor gren på marken. Nu har jag lite småkulor och svenskt flaggspel i. Det duger. Ingen bryr sig. Fridens!

 15. Jag måste nog rösta på att köpa en ny ändå (tänk vad mysigt att klä den med barnen på julaftonsmorgonen). Om du inte hunnit tröttna efter att ha haft gran hemma i tre månader förstås! 😀

 16. 1 eller 3 röstar jag på. Och undrar var de vackra stjärnorna på väggen kommer ifrån…

 17. Skaffa en ny gran, själv är jag ju uppvuxen på landet med ett stort granförråd förstås (alla vi barn hade en mindre kläd adventsgran i vårt rum plus den RIKTIGA i finrummet), det var då det viktigaste för mig som barn jag vet att det är olika i alla famljer men hos oss var det så otroligt högtidligt då vi kvällen före julafton klädde granen med en speciell julskiva i vinyl spelandes som vi bara fick höra när vi klädde och plundrade granen. Det är nog mins finaste minnen och de år jag bott utomlands och missat julen hemma absolut mest.. Jag tänker att det är så mycket andra saker ni kan spara på och undvika men ni kan inte ersätta barndomsminnet och förankringen de kommer ha till en julgran hemma. Det är det absolut viktigaste för mig hemma i alla fall.

 18. Köp en minigran, tycker jag <3 tänk att dra ut den i mitten av vardagsrumsgolvet å dra en räven raskar på julafton! Kidsen kommer ju älska att ha en gran i sin egen höjd 🙂

 19. Alternativ 6. Dina kompisar som köper gran kommer alla att behöva klippa av en del kvistar längst ner – be om att få dem och sätt i en stor kruka och klä kvistarna 🙂
  Återvunnen gran typ.

  1. SMART!

Kommentera

Stäng meny