November-kontor

emmas vintage kök inredning

emmas vintage kök inredning

Den 28 november 2012 klockan 09:42.
Så här ser det ut i mitt kök just nu. Här, precis här, sitter jag om dagarna och jobbar för fullt. Ett kökskontor med full finess, i väntan på ett eget kontor.
Snöblandat regn smattrar på fönstret, jag lyssnar på Bon Iver och dricker kaffe ur termos. Det ljus som strilar in genom fönstret kan knappt kallas dagsljus, så jag tänder ljus med jämna mellanåt för att lysa upp i det förlamande novembermörkret.
Jag är invirad i en stor kofta som tillhört min kära far och tangentknapparna smattrar i takt med regnet.  Mitt enda sällskap är de två damerna på väggen. Och Bon Iver så klart.

En mysig ensamhet på något vis, även om jag så klart saknar kollegor. Får försöka skaffa mig en kollega eller två tror jag bestämt. Kanske i ett litet kontor med pompoms i taket. Det vore drömmen det.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 22 kommentarer

 1. Jag sitter just nu under min ljuvliga pompoms himmel och skriver 🙂 Dock ingen Bon Iver som susar ur högtalarna 😉

  1. Jag jobbar visserligen bäst till hiphop, men Bon Iver passade vädret en dag som denna. Jag är sjukt avis på dina jobb-pompoms just nu …

 2. Anställ mig! Jag vill skriva manus och vara pysslig och kreativ! Om tio år är jag regissör, men än så länge är jag fri 😉

  1. Hahaha! Underbart inlägg! Om jag hade pengar hade jag anställt dig, var så säker!

  1. Hurra!

 3. Så vacker du är sittandes där i vinterljuset och lika finpiffad som alltid! Jag sitter iklädd mjukisbyxor och ser ut som vilken slashas som helst vid ett stökigt bord i en oorganiserad “svenssonlägenhet”. Du om någon är inspiration till att piffa till sig! Hejja dig!

  1. Hahaha! Jag kan inte koncentrera mig om jag sitter i pyjamas eller morgonrock. Det är sömn i de plaggen och jag blir helt orkeslös när det blir för mysigt.
   Jag kan också gå i god för att det är väldigt stökigt runt omkring mig just nu. Men bordet har jag hållit städat under dagen. Men jag är en stökis av rang, så snart ser jag nog knappt datorn.

 4. Har sett bästa lokalen för något sådant borta på Östermalm, tyvärr verkar det där fiket trivas där med. Men ett liknande, kanske mer mot söderhållet.
  Min dröm är att ha kontor på en övervåning och konditori/butik på nedervåningen fast så man kan titta ner från övervåningen då.
  En gång i veckan måste man lämna sina arbetsuppgifter på övervåningen för att gå ner och ta hand om kakorna/kolorna/produkterna, så man slappnar av för det är så man lockar fram kreativiteten. Konfekt heter det här stället när jag byggt upp det i mitt huvud.

  Vill du vara med?

  1. Vilken fantastisk dröm!

 5. Så mysigt du ser ut att ha det! Men jag förstår, själv studerar jag på uni och när den individuella inlämningen ska skrivas känns det som att både jag och mina andra klasskamrater stänger in oss i våra egna krypin för att låta fingrarna rassla över tangentbordet, och då kan det bli till sist lite ensamt. De bästa idéerna kommer trots allt när flera slår sina kloka huvuden ihop!

  1. Det bästa med att jobba ensam är att man blir så sjukt social när man väl träffar folk. Jag är som en never ending pratmaskin. På gott och ont. Kram och lycka till med pluggandet.

 6. Nu blev jag nästan lite full i skratt för jag nu sitter vid mitt köksbord och pluggar framför datorn med kaffekoppen i högsta hugg. Visst kan det vara ensamt ibland, men ändå så skönt att bestämma sina dagar själv och krypa in i varma koftor, raggsockor och titta ut över sjön, där det just i detta nu snöar för fullt.

  1. Åh, vad vackert det låter. Jag lider verkligen inte av min ensamhet, mitt eget sällskap är det bästa jag vet (har visserligen inget val), men ibland saknar jag mina DV-kollegor enormt. Det var ett sådant härligt gäng.
   Men jag håller helt med dig om det du skriver. Kram emma

  1. Tack! Vad glad jag blir! Kram emma

 7. Kan tycka det är jätte mysigt ibland med ensamheten som illustratör som jobbar hemma, speciellt när det är lite (jätte) mörkt och man kan dricka massa te och tända hur många värmeljus som helst. Kan också tycka att det skulle vara ännu mysigare att dela lokal med fina tjejer som dig med pom poms och såna glittriga Confetti Systems överallt (så klart allting i pastelliga färger som vi älskar). Kanske du vill dela en dröm studio med en illustratör i framtiden 😉 xoxo Kristina

  1. Åh, vad härligt det låter.

 8. hej!
  helt osammanhängande med ditt inlägg ovan tänkte jag fråga vad som hänt med ditt hår-inlägg? jag väntar med spänning på den utlovade förklaringen hur du lägger ditt hår. vill också ju.
  kram

  1. Hej! Jag har det lite körigt just nu, men det kommer strax. Var så säker!

 9. Vilken härlig blogg du har! Hittade hit i förrgår och har inte kunnat låta bli att gå in varje dag sen dess.

Kommentera

Stäng meny