New years eve

12 dagar har gått sedan nyårsafton. Tusen projekt, lika många jobb och en rivstart kom i vägen för bloggandet. Men nu ska jag visa några bilder från en alldeles förträfflig nyårsafton. Dagen började så här: New years eve: party preparations

När eftermiddagen kom bytte jag vardagskofta mot feststass. Ett stycke nyårsklänning i blå sammet närmare bestämt. Jag hittade klänningen på Emmaus på Södermalm, ålade på mig den och var tvungen att slå till. Kostade bara 300 kronor. Jag som alltid bär tyllfluff eller galaklänning bestämde mig för att klä mig lite diskret denna nyårsafton (som jag trodde skulle bli en lugn historia). Är du nyfiken på hur klänningen ser ut på månne?

Till klänningen bär jag denna afton mitt flitigt använda Topshop-halsband. Fint ska det ju vara när det vankas nyårsfest.

interior by emmas vintage

Piffar till lunch och middagsbordet. Vi bestämmer oss nämligen för att köra en all day and night:er. Långlunch som övergår i häng, som övergår i middag som övergår i fest.

Sockan sitter i fåtöljen och lyssnar medan Fatima och Linda pratar.

Linda och lille Chappe.

Vi känner oss mäkta kontinentala när lunchen serveras klockan fyra. Vegetarisk bouillabaisse, som liksom inte går att sluta äta.

John.

Vi skålar i champagne och pratar tills öronen blir ömma. Sjunger snapsvisor gör vi också.

Vid 12-slaget springer vi ut till Svandammsparken. Det är full fest ute på gatan. En man spelar trumpet, ett gäng står och dansar med tomtebloss, några andra skrålar sånger och ett par ungdomar hånglar i hundraåttio. Som att natten ska förvandlas till vardag vilken sekund som helst.

nyår by emmas vintage

Himlen färgas i konfetti och jag önskar att min mamma kunde se spektaklet – hon som älskar fyrverkerier.

nyår by emmas vintage

Det är vackert. Och jag är rädd. Klockan står 00.00 och det blir 2014. Vi jublar i kör med resten av Kransen, kramas hårt, skålar i klirrande skumpaflaskor och önskar att det här året ska bli finemang.

Efteråt är gatan slöjan krutrök. Vi lämnar brottsplatsen och beger oss upp till festen igen. En lugn historia …

Ja, tills denna böna dyker upp. Vid ett-snåret knackar ett annat middagsgäng på ytterdörren och helt plötsligt når nyårsfesten en ny nivå. Det blandas bloody marys, jag skrattar så mycket att jag tror att käken ska gå ur led och jag ramlar i säng först vid 05.00.

 

Loading Likes...

Detta inlägg har 6 kommentarer

  1. Sockan är så otroligt fin<3
    Och ja jag vill gärna se hur klänningen satt 🙂

  2. Alltså det går inte med ord beskriva hur stilig och fin sockan är!! Jag blir helt kär i honom, med fluga o allt. Viska i hans öra att han är älskad och speciell varje dag 🙂 var han en hittekatt? Vore intressant att läsa hur nu fick honom!
    Kram!

  3. ja visa gärna hur klänningen såg ut på (: nyfiken på hur längden var. Verkar vara härligt material (:

  4. Å, vilken UNDEBAR klänning! Men jag vill ju också se hur den satt!!! Det har du säkert planerat till ett kommande inlägg, men ge oss en bild! 🙂

  5. Otroligt snygg klänning! Vilket kap 😉

Kommentera

Stäng meny