My apartment – my lifelong project

interior by emmas vintage

Min och Johns lägenhet är i ständig förändring. Alltid är det någon möbel som ska målas, en tavla som ska hängas upp eller  – mitt bästa – så bestämmer jag mig för att flytta om.
Denna vecka har det hänt storslagna saker i vardagsrummet.  Den gamla IKEA-soffan har fått ge vika för den här storslagna saken i sammet. Den vinröda soffan är bara ett lån från Vintageprylar (som hade soffan ståendes nere i källaren), men visst blir man sugen på en egen. Vardagsrummet uppgarderades från vardagsrum till salong på fem minuter. I samma veva som det blev salong så byggde jag även ut tavelväggen.
Nyfiken på hur det såg ut innan? Spana in den här bilden: Hemma hos mig i Midsommarkransen

Vad tycker ni? Visst fick vardagsrummet mer karaktär?

interior sofa by emmas vintage

interior lamp by emmas vintage

Loading Likes...

Detta inlägg har 20 kommentarer

 1. Absolut! helt fantastisk soffa!”

 2. Jag tycker verkligen rummet fått annan karaktär nu, gillar det! 🙂

  Vi har oxå en blandning av lite nya möbler vars modell är hämtat från annan tidsperiod så känns lite “gammalt” och second hand möbler. Nästa projekt är att göra en tavelvägg/fotovägg då vi har en ledig vit vägg och dina bilder ger mig inspiration, vi är kattmänniskor och har bestämt att katter ska finnas med 🙂
  Tack för inspiration!

 3. Tycker faktiskt det var finare innan, man såklart också fint! Alltid kul med förändring.

 4. Åhhhh! Va fiiiint! SÅ supermysigt! Trevlig helg i underbara vardagsrummet önskar Fru Vintage!

 5. Ååårh, hvor er det fint. Forandring fryder! Og den sofagruppe og alle dine billeder er jo bare helt perfekte! 😉

 6. Salong var ordet. Fantastiskt tjusigt! Även om det förra var mysigt med 🙂 Har själv tusen lägenhetsprojekt i tankarna hela tiden, så det är alltid förändring på gång, även om det inte alltid går så fort som man önskar… Har ny soffa med faktiskt, vi köpte precis en ikea, haha!

 7. Vilken underbart bullig soffa! Som gjord för en tv kväll med “Mannekäng i rött” och en sprakande brasa i kakelugnen. En kanon up date av erat vardagsrum helt enkelt.

 8. Åh så vacker! Vad avundsjuk jag blir – vill också ha!

 9. Jag vill så gärna ha en röd sammetssoffa men det känns så opraktiskt med hund. 🙁 Är den bekväm?

  1. Den är faktiskt väldigt bekväm. Men den går inte att ligga raklång i om man säger så …

  1. OMG! Jag har sett den tidigare och fallit som en fura.

 10. jättefint! hade själv en liknande soffa, men gjorde mig av med den när jag flyttade från sverige, buhu! …frågan är bara hur man kan ha en sådan godbit i sin ägo och sen inte använda den? tur att den fick komma hem till er..

  1. Hej Stella! Vi köpte soffan på loppis för att ha på vår bröllopsfest. Tyvärr har vi bara två rum hemma och behöver ha en soffa som till storlek och komfort tillåter övernattande gäster, annars hade vi garanterat låtit den stå i vårt dekadenta bibliotekssalongsvardagsrum. Men nu har jag storslagna planer för soffan, så stackars Emma och John kommer snart att bli sofflösa 🙂 Ville bara förklara att jag inte är helt galen som låter en så magnifik sak stå och förfalla i ett förråd 😉

 11. Hej!

  Jättefint och mysigt! Lite nyfiken på hur stort ni bor?! Själv tycker jag det är så svårt att få plats med allt man vill ha framme, blir lätt för mycket saker…

  Ha en fin helg!

 12. Hemma hos mig står det också en röd sammetssoffa, den ger en lagom dos bordellkänsla som jag tycker att man ska unna sitt vardagsrum. //Sanna

Kommentera

Stäng meny