Mitt första blogginlägg – så såg det ut!

Det finns ett undangömt kapitel om mig. Min allra första blogg.
Jag har inte besökt bloggen på ÅR, så jag visste inte ens om den fanns kvar, men jojomänsan, där låg den och skvalpade på en öde internetstrand. Skev. Full med photoshopmontage, dimmiga bilder och skumma texter.

Eftersom dagens decemberutmaning är:
“Mitt första blogginlägg – så såg det ut.
 
Republicera och berätta om din första bloggpost” så finns det bara en sak att göra. Going back to skev.

Det är tisdagen den 4 oktober 2005, jag är 22 år, bor i studentkorridor, är ute på klubb är singel och skriver ofta hemliga brev till under pseudonym. Ibland låtsas jag vara företag, institutioner och stundvis även Peter le Marc.

tisdag, oktober 04, 2005

Peter le Marc

 
Vaknade mellan brunblommig lakan. Tittade mig yrvaket omkring i det brutalt stökiga studentrummet som jag för tillfället delar med min syster. 17 kvadratmeter syskonkärlek. Kan det bli bättre?
– ja.
Bredvid min säng fann jag kvarlevor av ett kafferus och nån gammal baksmälla som aldrig tycktes lämna min kropp. Blandat med en nyvaken värmländsk fysionomi betyder det kaos. Eller kanske möjligtvis skevhet.
På mitt nattduksbord låg ett brev som jag någon gång under natten hade skrivit, stoppat ner i kuvert och försett med frimärke.
Efter ett hastigt uppsprättande läste jag brevet. Ett beundrarbrev som skrivits under psydonymet “Peter le Marc”. Brevet var adresserat till en av mina närmaste vänner, Åberg. Brevet hade jag fyllt av vackra ord och facination inför hennes begynnande författarkarriär.”Väl mött, Peter.
Ps. Är det okej om jag kallar dej ‘Tess’?”
Förseglade brevet på nytt. Dansade ner mot postlådan vid ICA och tog ett hastigt farväl av mitt brev, nu någon annans.
Kvar finns nu rester av eldorados snabbkaffe i en alldeles för stor mugg och ett skrivbord fullt av papper. Utkast av brev från Peter, Mauro, Gessle och de andra rövarna.
Kaffet från eldorado är skevhetens drog och förvandlar blonda studentskor till brutala, gravt störda mademoiseller med hjärnor som skrumpna katrinplommon. För några timmar. Kvar finns skitig disk och en Åberg som skräckfullt läser Peterbrev.Och nu har jag då alltså gått i spår av politiker, silverfiskar och en och annan moderat… Jag har skaffat mig en blogg.

//emma

 

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. Läste din blogg då och tyckte den var jättekul! Tror jag läste dina, Åbergs och Fatimas Lunarstormsdagböcker och sen bloggar. Har också kvar min gamla blogg, lösenordsskyddad!

  1. Hahaha, så SJUKT! Har ingen aning om vad jag skrev på Lunar back in the days så jag är lite lätt nervös här. hehehe.

 2. Haha! Mycket bättre än min blogg 2005……..Det här var ju till och med bra!
  kram!

 3. Men, vilket himla härligt inlägg. Så finurlig och spännande du tycks ha varit 🙂 Fick lite feeling och kikade igenom mina egna första blogginlägg. Jag hade ett språk och ett ordförråd som jag häpnar över, idag kan jag inte skriva ens i närheten av så inlevelsefullt och vackert.

  1. Samma här, herregud, vad hände liksom?

 4. begåvat!
  glad jag blev nu.
  kram!

Kommentera

Stäng meny