Minigran, hyacinter och smarta jul-DIY

I samarbete med Blomsterlandet

Något av det bästa jag vet är att fylla fönstren med adventstjärnor (börjar ju som ni vet redan i mitten av november), pyssla ihop dekorationer och få fylla varenda hörn med en påminnelse om att snart är det jul. Jag är löjligt förtjust i julen som bekant.
Mitt i allt inför-flytt-rens har jag julpyntat, vältrat mig i blommor, DIY:at loss och satt min egen puderrosa prägel på julen. Ni kanske minns att jag samarbetade med Blomsterlandet i somras på torpet? Och nu är det dags igen, the Christmas-version!
Vi börjar med att kika hur det ser ut i vårt sovrum just nu …

Eftersom vi bor så litet just nu blir det minigran på “nya” loppisbokhyllan. Perfekt för trångbodda! Nästa år blir garanterat det full size-gran i nya, stora lägenheten och kanske en minigran på köksbordet. Är ändå fasansfullt betuttad i de där minigranarna.
Den här lilla skönheten har jag ställt i en stor vas från Blomsterlandet som jag tänker kommer bli himla fin med pioner i till våren.

Årets gran har jag pyntat med polkagrisstänger och guldfåglar.

Adventstjärnan har för övrigt åkt upp på väggen! Vem har sagt att den måste sitta i ett fönster liksom? Och så har jag ställt upp gamla tavlor på bokhyllan, en vintagelampa och en loppisfyndad spegelbricka som rymmer ett litet stilleben med vas och rådjur från Blomsterlandet.
Jag har en hel arsenal sådana där småvaser och i sommar ska jag vira snöre om dem och hänga upp i äppelträdet på torpet tänkte jag.

Jag är inte överdrivet förälskad i rött, så min jul får tistlar och stjärnflocka i vaserna. De är dessutom lika fina när de vissnar tycker jag, så de får stå i vasen i veckor. Apprå på tistlar och stjärnflocka så har jag gjort ett DIY på detta tema som ni kommer få se mer av i nästa vecka.

Bokhyllan har också fått sig lite julpiff! En hyacint som luktar LJUVLIGT som jag ställt i en gammal teburk. Hej megaenkelt DIY! Eller ja, inte ens DIY, bara … smart.
Fenomenalt återbruk om du frågar mig (passar även färska kryddor!)  

Uppe på TV-skåpet står de här stolta soon-to-be-blommande amaryllisarna som jag är mäkta nyfiken på. Jag tror de är rosa om jag inte minns fel.
Återkommer med bild när de slagit ut …

Hur julpyntar du?

Och mer julpyntsinlägg kommer, var så säker!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 4 kommentarer

  1. Visst skrev du tidigare att du inte fick något banklån till ny lägenhet? Eller har jag missat något? Men ändå flyttrensar du. Har du något annat på gång? Men bra att rensa ut bland det man har och så fint du gör det inför julen. Hoppas ni får en större lägenhet, det behövs när Majken och Bodil blir större. Lycka till

  2. vi har inte julpyntat något alls i år.. hehe. vi har precis kommit i ordning i vår nya lägenhet (i vår nya stad!) och kände inte riktigt att det också passade att köpa julpynt när allt annat behövde styras upp och ordnas till. vi åker dessutom hem till småland över jul, så då blir det ändå bara stående här. men till nästa år, då har vi sagt att vi ska vara ute tidigt med julstjärnor och sådär! kanske till och med en liten gran? vi får se!

Kommentera

Stäng meny