Mina vego-favoriter!

Jamen då kikar jag väl in här mitt under brinnande mellandag med ett inlägg som jag ju har lovat! Nämligen att lista några vegetariska och veganska snabbfavoriter för panik-kurr-i-magen-dagar.
Först ut är denna snabb-lunch: Vego balls in tomato sauce från Knorr. Bara att värma och servera med exempelvis matvete eller ris. Funkar med det mesta.
Eller bara att äta som den är om det är riktig mega-panik.

Det här är en riktigt sjuk en. För den smakar precis som kyckling.
Filébitar från Hälsans kök.
Stek i lite olja och servera i en wok eller gryta exempelvis. SÅ GOTT!

Havrebit från Yosa går att använda till det mesta. Det är som tofu, fast enklare att få stekyta på. Marinera, gör fiskpinnar av eller använd som lite extra gott i denna Tikka Masala.

Oumph har en hel massa goda varianter, däribland Chunk som jag gjorde “revbenspjäll” av till årets julbord. Annars är Thyme & garlic en favorit.

Av alla vegokorvar som finns så är detta den bästa. Coops egen vegokorv. Mina kids älskar dem! Jag med.
En del andra vegokorv-varianter är så kryddiga, faller isär, är svåra att steka eller smakar för mycket substitut om ni förstår vad jag menar. Men denna körv är BRA!
Denna vegokorv används flitigt i makaronipudding, till korv med bröd eller till pasta.

Alltid i vår frys. Vegofärs och vegobullar från Anamma. Färsen används i tacos, (o)köttfärssås, lasagne … eh, ja, allt där jag tidigare använde köttfärs. Känner ingen skillnad. Vegobullarna är vår snabb-panik-lösning hemma. Prima till makaroner eller till potatismos. Jag gillar dem hårdstekta, alltså med lite yta. Då är de som godast. Mjäk-stekta får de liksom en annan smak.

Vilka är dina vego-favoriter? Och vad använder du dem till?
Tipsa gärna!

 

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 8 kommentarer

 1. Tänk på att använd mer Corn än soja. För mkt soja är inte bra för fertila kvinnor eller kvinnor som kanske vill ha barn i framtiden. Kram!

  1. du borde ta och läsa på om soja, och om att det INTE ändrar ens hormoner i kroppen, på en frisk kvinna.
   det är annars för de kvinnor som har problem med sköldkörteln.

 2. Anammas formbara! Kryddar med senap, gör svingott potatismos med doft av vitlök och citron till och så lite grädde till en brunsås i pannan. Svingott!

 3. Jag gillar IKEAs vegokorv och Peas of Heavens grillkorv och choritzo. Gör också ett gäng med biffar med citron och fetaost att ha på lut i frysen. Recept från Valdigtvego.se. I grytor använder jag quornbitar.

  Gott nytt år!

 4. Tack för korvtips! Sedan Hälsans kök gjorde om sina korvar känner jag mig korvlös! Alla mjuknar vid tillagning eller är gryniga och konstiga. Ska prova Coop och se hur det går!

  Alltså formbar färs från Anamma är guds gåva! Till biffar med t.ex. bostongurka och rödbeta i. Lite getost eller haloumi kanske. Mums! Eller till att göra egna vegbullar.

  1. Hört så mycket gott om formbara, men inte testat. Måste göra!

Kommentera

Stäng meny