min stora dröm.

I gråaste november, de där dagarna som aldrig blir dagar, utan håller sig i ett dunkel. Just precis då går min drömmarehjärna på högvarv. Varje sekund jag får över ägnar jag ett idogt skrollande efter det där lilla torpet som är huvudpersonen i mina drömmar.

Sekelskiftesgrön pärlspont, naggad glasveranda, gamla tapeter, snåriga grusvägar, knarriga dörrar, klängande kaprifol på ett stuprör och en nästintill igenväxt trädgård. Ju lummigare desto bättre. En liten verandatrapp där jag kan sitta och skrubba färskpotäter. Och kanske en gammal lada där allt står hullerombuller. En gammal cykel bredvid en stege.
Det kan även vara så att jag liksom sprängs i hjärnan och liksom måste dela torpdrömmen med någon. Antingen är det John eller min torpardrömmande vän Lisa.
Hela min dator är proppfull med bilder på de där drömmarna, och mina senaste torp-fångsterär dessa fina:

68F76EAD-EE49-4C30-8FE6-BD3ACD5AB452

Nötta rum i den perfekta gröna färgen i ett 1800-talshus i Åtvidaberg.  36D5F253-0636-4802-B328-4EF1E0E22CA2

Med en riktig spis. D033CE27-AC0E-4751-A102-720D5D96F9FE

Knarrtrappa. DB0BCA03-674C-430F-9682-B43D7C2E2D28

Och galet fina detaljer.

8C0CE383-7A25-475C-834E-FBC015A304F9

Och så här ser Åtvidabergs-drömmen ut. Får ont i magen-så-fint. Måste köpa trisslott.

5805198958

Eller kanske ett pampigt gult hus i Växjö5852971202

Med ett urgulligt torp som hör till. Alltså det här torpet är så sött inuti så man vill bara fara till Smålands lilla Dalarna och börja spela fiol. 4AAS21RI80S5KB77_w669_h446_smMaxSize_rc10Color [A=255, R=255, G=255, B=255]AllSoft

Kostymdrame-fantasten tänker sig somrarna här, i sann “Den goda viljan”-stil. Hundra barn som far omkring och en massa vänner i kostym. Nu har jag förvisso ganska få vänner som bär kostym dagligdags, men vad fasen, huset tar jag gärna.

8622051423
Visst ser ni det framför er: De årliga sommarkorten med alla hundra barnen och vännerna som tas uppställda framför huset?

8606124563

Eller det här småländska “torpet” som en kan dela med en hög med vänner? Två ingångar verkar det ha också (måste sms:a Lisa asap).
6258667558

Eller det här morgondopps-torpet i Gryts skärgård? Mjo, men ja, jag kan nog tänka mig det också.

6290481006

Alltså kan jag kan ju hålla på hur länge som helst. Vill ni se mer torpardrömmar? Hojta, för då kan jag ge er exakt hur mycket som helst (jag är som en torparorkester som bara längtar efter publik …).

Ps. Ni måste även kolla in Pippi Långstrumps hus som ni hittar här. Villa Villekulla i verkligheten.

Emmasvintage.se i samarbetet med Blocket bostad.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 18 kommentarer

 1. Åh, det kliar i fingrarna när jag ser detta! Jag drömmer ihjäl mig efter en västerbottensgård här i Skellefteå. En som har dom där knarriga golven, den vackra spisen och som bara är sådär idyllisk, sommar som vinter. Längtar så mycket!
  Hoppas du hittar din gård =)
  Kramar
  emma

  1. Hoppas du hittar din gård =)
   Kramar
   emma

 2. Åh, ja. Mer, mer torpardrömbilder!!!

  1. HURRA!

 3. Å, huset där du och dina hundra barn ska springa runt på sommrarna är mitt barndoms drömhus. Huset där jag såg mig själv som vuxen. Nu blev det inte så men gissa om drömmarna vaknade till liv när jag såg att det låg ute till försäljning!

  1. Men vad härligt! Är du uppvuxen i närheten?
   Kram emma

   1. Men visst! I höst har vi ungar i byn skrivit långa trådar på Facebook där vi berättar om våra drömmar om det. Undrar vem som får det!
    Härligt att drömma sig bort, så gärna fler liknande inlägg.

 4. Harligt att dromma sej bort… Det grona golvet pa forsta bilden, hur fint var inte det 🙂 Ja tack, garna mer!

 5. Ja! Köp ett torp här nära Växjö, tycker jag låter som en bra idé. Jag kan hålla koll på det när ni inte är här. 😉

  1. Det låter ju OPTIMALT!
   Mvh
   drömmaren

 6. Älskar det här! Ser gärna mer torp och drömmar i novembermörkret!

 7. Åh vad fint! Och ja tack, sitter gärna med i torporkesterns publik! Drömmer också om ett gammalt torp <3

  1. Vad härligt att det finns fler som jag. Då ska jag fortsätta att tipsa om fina torp (och att titta på torp blir inte helt förgäves heller).
   Kram emma

  1. Åh, jag som missade. Nu ligger länken inne – HELT klart värt en kik. Så himlans fint.
   Kram emma

  1. Åh, herre! Vad himlans fint!
   Kram emma

Kommentera

Stäng meny