Min Dalarna-bucket list

I samarbete med Visit Dalarna

I går morse åt vi frukost på Mora hotell & spa, packade ihop alla våra saker, försökte slita våra barn från hotellrummet (de hade ju ett eget rum med livets bästa: våningsäng, maskeradkläder och leksaker) och promenerade längs med Siljan till Mora station …

… för att ta tåget hem till Stockholm.
Två intensiva dygn med barnjonglerande blandat med fantastsiska upplevelser och välbehövligt spa.
Men vad var bäst? Vad gillade kidsen bäst? Vad hade jag velat göra mer?
Och var vill jag åka härnäst?
Jo, det ska jag lista nu.

Alltså Hedemoras gamla kvarter och byggnadsvårdsbutiken. Dit åker jag GÄRNA igen.

Att få nosa på Dalarnas hantverkskultur. Den är jag inte klar med kan jag säga.

Vill åka tillbaka å köpa denna. Och åka på loppisrunda i trakten!

Att få uppleva så många historiska miljöer! Tänk att sitta å äta middag där Anders Zorn och hans polare hängt.
Den här fantastiska målningen finns i matsalen på Mora hotell & spa, och föreställer den forna punschverandan med utsikt över Siljan. Vackert! Känns som jag bara pillat på historieytan …

Vad vill jag göra härnäst?
Alltså jag har fått såååå många härliga Dalarna-tips via mejl, kommentarer och på instagram. En grej som jag MÅSTE göra är denna: “Hättan är broderad med Påsöm. Dala-Floda(Floa) är en fantastisk by. Där kan du även gå kurs i Påsöm för Anna-Karin Jobs Arnberg. Finns kurs för både nybörjare och fortsättning. Sommartid händer det mkt i Dala-Floda bla “Komidsommarfesten mä vicku inna”(Kofesten). Du kan också handla ekologiska grönsaker mm och äta Bondfrukost på Wålstedts gård. Åk dit någon gång”
Eh, ja. Men då lämnar jag nog barnen hemma och åker med en kompis. Ja, jag tittar på dig Amanda.

Skulle vilja stanna till på fler platser. Tågluffa i Dalarna! Såg så många vackra platser när jag åkte tåget. Jag vill stanna till i Rättvik, Tällberg och Avesta. Götta mig i vackra gamla hus.

Och sist och minst: Vad som var bäst enligt kidsen?
– att ha ett eget lekrum med våningsäg på hotellet
– att bada pool på hotellet
– hunden i Hedemora (de har sagt med gråt i rösten att de måste tillbaka, haha).
– äta hotellfrukost och äta den vid ett annat bord än sina föräldrar, typ i baren, pga stora nu.
– springa jättejättesnabbt i alla hotellkorridorer
– få fika varje dag (de kräver kakor vid varje måltid nu)

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 4 kommentarer

  1. Jaaa! Vilken dröm! Vill gärna åka och brodera med dig!!!

  2. Härligt med dalaresa! Har släkt spridd över Dalarna så spenderar en hel del tid där <3 ytterligare ett tips kommer här, eftersom nån annan tipsat om kurs i Dala-Floda vill jag lyfta världens bästa hantverksfolkis: Sätergläntan (som namnet till trots ligger utanför Insjön!). Jag gick kurs i smide en varm sommarvecka för två år sen. Å kurs i broderi har jag också gått. Så bra! Så god mat! Och – en kan bo i härbre under kursveckan. Kan det bli bättre!? Nä precis. Googla å kolla in deras kursutbud bums 😉

  3. En av mina absoluta favoritbutiker, Stassbackens Diversehandel har du i Stora Skedvi – ett måste för mig när jag är i Dalarna.

  4. hej , vad är det för lädertofflor/sandaler/ballerina som Majken har på sig?

Kommentera

Stäng meny