Med smak av nostalgi och sommar

i samarbete med MER 

Jag längtar tills jag spricker till sommaren. Orimligt mycket. Och i sommar tänker jag ha ett äkta barndoms-sommarlov.
Eftersom min pappa jobbade som lärare när jag var liten hade jag lyxen att ha långa sommarlov som spenderades med allehanda upptåg. Vi åkte sällan någonstans under sommaren, utan spenderade sommarlovet hemma på landet i Värmland. Vi korsade inte världen, men vi fyllde lediga dagar med minnen. Traditionsenliga skrapsår på knäna efter intense Påven Bannlyser (jag har förstått att det även heter typ Burken, Vinken och Dunken utanför vischan-bubblan), minst tjugo myggbett (som måste räknas varje kväll), cyklade ner till sjön för hopp i plurret (med mitt loppisfyndade Mauritius-badlakan som visade hur oerhört berest och världsvan jag var), klippte grannarnas gräsmattor (skapade spännande mönster i gräsmattorna, små konstverk) för en slant och ibland cyklade jag de fyra kilometrarna (med tre helvetesbackar) till lanthandeln. Där köpte jag lantislyx: Glass som rann i solen, svalknade Apelsin-MER i pappersförpackning och så träffade jag min kompis Anna. Tuggade Toy. Ibland busringde vi från den närliggande telefonkiosken eller hittade på hyss, men mest cyklade vi runt.
Så himla mycket nostalgi.

2017 års version av sommarlov kommer innehålla mycket av det där. Jag kommer inte korsa världen, men jag kommer hänga på torpet på Gotland. Leka Påven bannlyser, skaffa mig ett par myggbett och kanske ett skrapsår, smaska hemgjord glass och så ska jag fylla med dumpsterfyndade utflyktskorgen (som bara lyser 80-tal) med nostalgi.
Fast med mindre socker än back in the days.
Min gamla barndoms lyx, MER, lanserar nämligen sådana här söta, svenskproducerade små pappersförpackningar fyllda med sommar (frukt och bär är köpta i efter utbud och säsong) och förpackningen (FSC-märkt och tillverkad i Haninge) är illustrerand efter inspiration från svenska sagoböcker. Fast nu innehåller den här lyxen 30% mindre socker than back in the days (innehåller bara socker från fruktjuice och naturligt socker). Och dessutom är den C-vitaminberikad.

En bit sommar att lägga i utflyktskorgen om man vill lyxa till det med nostalgisk köpedricka!

Slurp!

Ps. Förpackningarna fungerar utmärkt att odla i efter slurpet. Gaaaanska så fint i odlingsfönstret!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Kommentera

Stäng meny