Maui: Ananashattar, fruktmarknader och hej då till Maui

Efter några dagars Maui-fläng så kom till slut den sista dagen i paradiset. Böl.
Vi bestämde oss för att spendera de sista palbeklädda timmarna i lilla byn Napil på Mauis nordöstra kust. På vägen dit svängde vi förbi en fruktmarknad som fanns längs med vägen. Där hittade vi en fashionabel ananashatt! Ärtigt värre, eller hur?

På marknaden såldes nyplockad frukt från Maui. Det är annat än svenska äpplen kan jag säga.

Intill fruktmarknaden fanns även en fruktbil, där en kunde köpa sig juice och smoothies.

Så här ser det ut lite varstans på Maui. Ananasförsäljning, kokosnötsstånd, fruktbilar och bananmarknader. Vi kan kalla det Mauis svar på korvkiosken.

Med bakluckan full i frukt och med mangos framför ögonen åkte vi norr ut.

Väl framme i Napili åkte kläderna av och jag slängde på mig Maui-uniformen igen.

Och så gick vi ner till stranden.

Där låg vi sedan hela långa dagen och spanade efter valar. Och vi såg HUR många som helst. Det ni ser mitt i den här bilden (till vänster om supparen) är en val som precis slängt sig upp ovanför ytan och snärtat till med bakfenan. Jag fick inte med det graciösa hoppet, men väl vattenplasket efteråt. Det var en bjässe kan jag lova.

När kvällen kom festade vi till på den här. Ananasen alltså.

Sedan var det dags att packa ihop väskan, vika ihop Hawaii-skjotan och säga hej då till Maui. Vilken resa!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 9 kommentarer

 1. Undebara kort! Jag gillar din stil 🙂

  Ha en fortsatt fin ( regnig hos oss ) dag

 2. Färsk frukt = bästa grejen. Och din solhatt är fantastisk!

 3. Låter som ni haft det fantastiskt! 🙂

 4. Ser underbart ut! Maui missade vi på vår resa (hann bara med Oahu och Kauai), men kanske är det till och med värt ett återbesök till Hawaii?

 5. Fast svenska äpplen, i säsong, det är inte så himla illa. Jag säger bara Discovery, från nån äppelodling på Österlen. Det kan få den mest inbitna östgöte att fatta varför man emigrerat till Skåne. Även om jag nog inte hade tackat nej till den där ananasen om jag varit på Hawaii, heller… Och idag skiner solen, och det är på väg att bli vår en gång till, i livet. Då är hemma också bra! Men icke desto mindre, härligt att ni haft en sån fin resa!

 6. Åh! Er resa låter underbar! Kan man få önska en Maui-guide? Jag och min sambo ska dit i höst och vill mer än gärna ha alla tips vi kan få ^^ älskar också ditt våruppror! 😀

 7. Håller med föregående person, om att en lite Hawaii-guide vore fint. Ni verkar ju ha varit på trevliga och vackra platser, så lite tips skulle uppskattas även om min resa ligger så långt fram i tiden som 2016 då mor och fars 40-åriga bröllopsdag ska firas där. Hotelltips, flygbolag, budget-lunchtips, idéer på utflykter, bra restauranger, vintageshopping, ödsliga stränder, pastellfärgade områden osv. Allt välkomnas med stor tacksamhet.
  Kram/ Lynn

Kommentera

Stäng meny