Mariannes vegetariska squashbiffar med morotstzatziki och klyftpotatis

Hello på er!
I dag har jag premiär:at vegetariska middagsklubben i mitt nya kök. Så himla flott! Och lyxen med ljuset som liksom flödet in i vår lägenhet.
Söndagar är ju egentligen vegetariska middagsklubbs-dagen, men det var så flyttstökigt i går att jag ger er detta fenomenala recept i dag.

Låt mig presentera: Mariannes squashbiffar med morotstzatziki och klyftpotatis
Den här rätten passar fasligt bra eftersom potatis är typiskt bra säsongsmat. Dessutom äter vi klyftpotatis minst en gång i veckan, men varierar tillbehören. Jag ska LÄTT göra hundra tusen sådana här biffar i höst när mitt trädgårdsland dignar av squash. Bara att frysa in!
Det här var riktigt gott, även om jag nog behöver träna lite på biffarna (måste trycka ut med vätska ut squashen innan jag gör smet av den). Jag hade aningen lite vitlök i biffarna även om det inte stod i recpetet, eftersom vi hade så fasligt mycket hemma (och vill inte att de ska bli dåliga).

Du behöver:
squashbiff:
– 1 squash
– 1 rödlök
– 1 ägg
– 2 dl vetemjöl
– ca 1/2 dl ströbröd
– valfri mängd parmesan
– basilika
– salt
– peppar
– muskotnöt

klyftpotatis
– ekologisk, fast potatis
– olivolja
– flingsalt

morotstzatziki
– 3 medelstora morötter
– 1 vitlök
– en näve persilja
– 2 dl matlagningsyoghurt
– salt
– peppar

squashbiffar squashbiff vegetariskt recept lättlagat

Gör så här: 
▸ Riv squashen grovt och krama ur vätskan. Finhacka löken. Lägg tillsammans i en skål.

vegetariska biffar squashbiff vegetariskt recept lättlagat enkelt

▸ Knäck ett ägg skålen. Blanda tillsammans med mjöl, ströbröd, parmesan, basilika och kryddor (mängderna kan behövas justeras, det ska bli en lätthanterlig smet).
▸ Forma till biffar (toppa i ströbröd) och stek i olivolja.

Klyftpotatis:
▸ Sätt ugnen på 250 grader och klyfta potatis.
▸ Lägg potatisklyftorna i en långpanna, ringa över olivolja och flingsalt. Ställ in i mitten av ugnen i cirka 20 minuter (tills potatisklyftorna fått färg).

Morotstzatziki:
▸ Riv morötter och vitlök i en skål. Hacka persilja och häll i.
▸  Blanda ner matlagningsyoghurt. Smaka av med salt och peppar.
vegetariska biffar squashbiff vegetariskt recept lättlagat enkelt mat klyftpotatis

Tadaaa! Supergott! Tusen tack Marianne!

Vill du också vara med i vegetariska middagsklubben med ditt bästa recept? Skicka in ditt bästa vegetariska recept till mig via sundh.emma@gmail.com och märk det med vego2018. Om du har en blogg eller ett instagramkonto så länkar jag gärna =)

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 11 kommentarer

 1. Tänker att många här gillar Beyond retro?! jag har ett presentkort där som jag inte kommer att använda. Det är värt 799kr men jag säljer det för 400kr så någon kan fynda rejält! 🙂
  Mejla mig på felicia.johansson95@hotmail.com om du är intresserad. Hoppas någon ser detta! <3

 2. Ska det verkligen vara 2 dl mjöl i biffarna?? Låter som så mycket? Tycker vegobiffar tenderar att smula isär om det är för mycket mjöl (och smakar konstigt), men blir inte heller bra med för lite – svårt att få till lagom kladdig smet helt enkelt.

  1. Ja, jag fick nästan ha i lite mer eftersom jag var lite slö med att krama ur vätskan.

 3. men åh, gu’ va gott det här såg ut! är så glad för att du startade det här, så mycket ny inspiration!

  1. vad gullig du är! Jag är också glad att jag startade det här. SÅ himla mycket gott!

 4. Tips!
  Efter du rivit squashen så lägg det på hushållspapper och strö över lite vanligt salt. Låt det ligga så 10-15 min. Saltet hjälper att dra ut vätskan och biffarna håller formen lättare.

  1. BRA tips!

 5. Herregud, testade de här igår och det är verkligen det perfekta receptet!! Bytte ut vetemjölet mot vanligt glutenfritt och det funkade precis lika bra. Tack till både dig och Marianne för att ni delar med er!

  1. Men vad roligt!!!

Kommentera

Stäng meny