Månadens lista: September 2015

Då var det dags igen. Ett stycke september-lista om allt som rör sig i mitt huvudet, vad jag dagdrömmer om, vad jag har för planer och vad som gör mig glad just precis nu.

Månadens stolt: Blogghjälpen har dragit 40 000 kronor på fyra dagar!
Ett rätt så mäktigt stolt var även att vara en del av de 15 000 personer som trots hällregn manifesterade på Medborgarplatsen i söndags.

IMG_7465Månadens roligaste: Majkens pass. Alla gånger.
Månadens skratt: Mina vänner <3 Jag har världshistoriens roligaste kompisar. Så är det bara. Kissa-på-mig-varning varje dag (och någon gång kommer det ju att hända, det vet vi ju).
Månadens plagg: Jeans, jeans, jeans. Det är det enda plagg jag bär just nu. Eller ja, det är inte någon omvänd ankeborgsfest going on härhemma, utan jag bär givetvis någon form av topperi till …

IMG_7876
Månadens doft: Regn, Majken-hud och kokos-bodylotion.  
Månadens ord: Lyxstjärt. Inga kommentarer.
Månadens citat: “You have to understand, nobody puts their children in a boat unless the water is safer than the land”.
/Warsan Shire
IMG_4777-2
Månadens dagdrömmeri: Vi bor ju i en tvåa och tids nog, när Majken blir större, så tänker vi fimpa vardagsrummet och göra om det till sovrum. Jag och John flyttar in i vardagsrummet, medan Majken får vårt rum. Problemet med att ha denna utsökta plan är att det är fullkomligt OMÖJLIGT att tänka på något i vardagsrums-väg. Det enda jag tänker på är hur jag ska placera tavlorna över sängen i det nya rummet. Gah.

IMG_7473
Månadens upptäckt: Ekologiska matmarknaden Paradiset.
Månadens insikt: Det här.

IMG_7766
Månadens resa: Göteborg! På torsdag tar jag med mig John och Majken och drar till Göteborg. Jag ska på några jobbmöten, men framförallt ska vi hänga med våra kompisar Åberg, Thomas och Benji. Längtar!
Månadens tår: Bilden på 3-åriga Aylan Kurdi. Kunde inte sluta grina. Sedan grät jag lite av utmattning i helgen. Pöh. Och så fällde jag en tår efter att Majken fått vaccinspruta och hon bara grät och grät. Då gick mitt hjärta sönder. 
Månadens spännande: Ska på ett möte i veckan som kommer att utmynna i något högst intressant som jag VET att ni kommer att gilla. Wiii!

IMG_8836Månadens längt: Pratade med min pappa i telefon häromdagen och fick akut hemlängt. Saknar min mamma och pappa.
Månadens köp: Förutom mina jeans, så har jag inhandlat ett stycke klänning som jag ska ha i Frankrike. Bild kommer inom kort. Kan även ha ropat in en lampa på auktion också. Opps. Och så kläder till Majken på Tradera så klart.
Månadens läsare: alltså emma. Har läst din blogg sen begynnelsernas begynnelser (när du arbetade på dv) och måste låta dig få veta att min kropp alltid sprängs av kärlek, förväntan och en litet lycko-böl när jag läser dina inlägg. Tack för att du ger mig, och säkerligen många andra, detta. Och grattis till en extreemt gullig knodd!”
Elin
Tusen tack för dina fina ord Elin! Finaste jag läst på länge.
Månadens bästa: Lätt icke-objektiv … det här:
IMG_7686
Månadens jakt: En begagnad höstjacka till Majken.
Månadens surmun: Kvinnor som hackar på kvinnor. Kan vi inte bara hålla ihop? Läste en sådan fruktansvärd artikel i Vi föräldrar om hur kvinnor behandlar varandra på olika mammaforum. Skärpning!
Månadens utbrott: Utbrott och utbrott. Man kan väl säga att jag blev matt. Vi ska som sagt åka till Frankrike och tänker välja det lite mer omständliga alternativet: tåg. För miljöns skull. Men det är banne mig inte lätt att vara miljövänlig. Blev så himla ledsen över det faktum att det omiljövänliga alternativet är svinbilligt medan det miljösmarta är hutlöst dyrt.  För fyrtio år sedan åkte ALLA tåg ner i Europa. Det var så överdådigt vulgärt att ta flyget på grund av prislappen. Snart började flygtrafiken subventioneras och snart hade pannkakans vänts. Så hej alla politiker, kan det möjligtvis satsas liiiite på miljön, tack.
Nåväl, man kan inte kompromissa med miljön, så det blir tåg till Frankrike och potatistema på middagsmenyn.
Månadens middagssamtal: 
IMG_7163
Vilka nyanser ska målas i vilket rum? Denna fråga hör ju lite ihop med “månadens dagdrömmeri”.
Månadens mat: Vietnamesiska vårrullar. Har förätit mig.
11246066_1646703708875649_137988906_n
Månadens instagramkärlek: @Magdalena_regina. Kan. Inte. Sluta. Scrolla.
287c24ee8a88ca934169c3fd96d3b36b_980x0_c_85_ns_v4
2a17d6a21b9eb54fb9e1ec3a233c1b89_980x0_c_85_ns_v4Månadens blogg: Flora. Jag är så sjukt imponerad av denna människa. En otroligt ambitiöst, skicklig och så inibaskens trevlig. En varm människa. Sådant gillar jag.
Månadens lysning: “Säg att jag är tjock och fet – inte rund och mullig”, Verkligheten i P3. Jag och några vänner började diskutera detta ämne för ett tag sedan och jag kan inte sluta tänka på det. Trots att jag tycker att alla kroppar är vackra, så kommer jag ständigt på att jag omedvetet har bestämt mig för hur min kropp ska se ut.
Månadens film: 
Månadens TV-serie: Min stora fråga: När kommer den svenska versionen av “A place in the sun – home or away”. Jag är fast.
Månadens hur-gick-det-till: I våras hoppade jag in och redaktörade Amelia Höst. Denna gång var det inte så mycket kläcka idéer och göra egna jobb (som jag gjorde i Amelia Vår), utan mer sy ihop tidningen. Det blev en himla fin tidning, men jag undrar HUR? Majken var knappt två månader när jag började jobba (förvisso halvtid, men ändå) och jag var som gröt och seg kola i huvudet. Fullkomlig bäng! Men en tidning fick jag (och alla superduktiga medarbetare) ihop i alla fall. Hurra!
IMG_6333

Månadens projekt: And the party is on …
ggggg
Nu gäller det bara att hitta en outfit på G. Men den är … på G. gggg
Loading Likes...

Detta inlägg har 7 kommentarer

  1. Läst din blogg sedan begynnernas begynnelse på DV? Ha!! Jag har läst din blogg sedan du skrev anonymt på blogspot (?) för snart 10 (?) år sedan!! Hette den något med skev? Kan det till och med ha varit innan du träffade John? Du är med andra ord mer konstant i mitt liv än… Typ det mesta?! Mvh/fan anno 200?

  2. Hejja er och er insamling, sjukt grymt att få in så mycket pengar! Och hejja Majken – hon är ju helt bedårande! Och hejja att ni kommer till Sveriges framsida – Göteborg – vi kanske springer på varandra i Haga eller på Långgatorna.

  3. ÅH ett sånt härligt pass! Ett sådant foto borde jag med skaffa mig till mitt, som en förvånad liten dam 🙂

  4. åh men du, vad fint! Kram

  5. Haha! Jag knarkar också “A Place in the sun” och drömmer mig bort till olika platser 🙂

  6. Hej från ett annat “A place in the sun”-fan!!! Har du sett Restoration home också? Det är ta mig fan det bästa husprogrammet som gjorts!

  7. Hej! Var ifrån kommer det fina rosa-vit randiga påslakanet och den fina ceriserosa pläden ifrån? Finns de i butik nu? Med vänlig hälsning, Johanna

Kommentera

Stäng meny