Månadens lista: Augusti 2015

Då var det dags igen! Som den listnörd jag är kommer här en lista för augusti. Den sammanfattar allt som rör sig i mitt huvudet, vad jag dagdrömmer om, vad jag har för planer och vad som gör mig glad just precis nu.
Förra månaden blev det ingen lista, jag var nämligen så upptagen av att semestra mig, men nu så!

Månadens roligaste:
 Nyheten om Pöl Harbour. Orkar inte, ge mig mer GÖTEBORG! Blev så till mig i trasorna att jag började googla lägenheter. Ramlade över den här sekelskiftsdrömmen och dog lite.

281066_kommendorsg_14.jpg  281066_kommendorsg_17ny 281066_kommendorsg_13.jpg

Månadens stolt: Ä N T L I G E N har jag blivit världsförälder via UNICEF. Började grina framför en reklam på TV och då var det bara att slå slag i saken.

IMG_3907  IMG_3816

IMG_3866
Månadens dagdrömmeri: Torp, torp, torp och åter torp. Reloadar Hemnet och Blocket bostad ungefär tio gånger per dag. Snart så. Snart kanske det där torpet dyker upp.
Månadens beslut: Leta torp på Gotland eller fastlandet? Jag och John var ju helt inne på fastlandet innan vi var på Gotland och de där kalkvita vägarna, den kontinentala känslan och alla gölliga människor kråmade framför oss.
Månadens resa: Just nu befinner jag mig utanför Skellefteå i Västerbotten. Här ska jag spendera en vecka semester (sista skälvande sommardagarna) i Johns familjs stuga vid Bottenviken.
Månadens pust: I förrigår åkte vi tåg mellan Stockholm-Umeå med en sprickande glad 5-månaders. Förra gången vi åkte tåg var det ju full katastrof, men nu gick det galant. Bådar gott inför höstens tågluff ner till Frankrike.

IMG_4772
Månadens doft: Kantareller
. Jag tror mig numera kunna sniffa upp dem som en annan tryffelhund. 
Månadens ord: Tjoffa. Funkar på allt. Jag tjoffar på mig kläder, tjoffar runt hemma och så maten tjoff in i ugnen. Tjoff, tjoff!

IMG_4471
Månadens plagg: Den här klänningen lever jag i, och har så gjort hela sommaren.

majken

Månadens spännande: Majken. Det går så kattsingens snabbt. Det som hon inte kunde göra i går kan hon med bravur en vecka senare. Nu rullar hon runt, gapskrattar, äter små portioner mat (älskar gröt) och vill helst av allt sitta upp (fast det ALLTID resulterar i ett totalt faceplant (och jag känner mig som mother of the year)).
Månadens citat: När min pappa så fint beskrev hur det är att ha barn: “Det är som en TV-serie; ett nytt avsnitt varje dag”.
Månadens nya grej: Se upp i backen, för snart drar jag på mig träningskläderna (vill ni se en bild på när jag är i full mundering månne? Som kontrast till alla kjolstyg?). Här ska tränas minsann. Jag vill bli stark! Augusti är uppstarten för min träningshöst. I september börjar jag och ett par kompisar träna i PT-grupp, men innan dess ska mamma bootcamp bli min grej (tränade första gången i förra veckan och har FORTFARANDE träningsvärk).

Trams-Photo-Emily-Dahl-1

Månadens längt: Att få se bilderna från underbara Emily Dahls bröllop. Det grämer mig något oerhört att jag missar detta bröllop (jag är uppe i Norrland), så jag kommer att sitta och vänta, reloada, grina lite och låta ögonen poppa ut av finhet.
IMG_5250 IMG_5249 IMG_5243
Månadens plan: Först krama ur det sista av ledighet och sedan jonglera 100% föräldrarledighet (denna månad tar jag ut 100% eftersom John förbereder en konferens) med att springa på modevecka, pressveckor och möten. Kicktstarta hösten med andra ord. Jag och Majken har redan presslunch-premiärat när IKEA bjöd in på lunch för att presentera höstens nyheter (spana in bilderna ovan). Majken stormtrivdes bland alla trevliga människor, så detta ska göras om, det är ett som är klart.
IMG_0031 IMG_0058
Månadens köp: Ett nytt köksbord som fyndats på auktion och en massa fynd på loppis, Gengåvan och Solareturen i Karlstad. Ska visa er allt inom kort, löver!
Månadens jakt: En skänk! Jag vill ha en gammal skänk i köket.
Månadens läsare: Ramlade över det här mejlet i inboxen en moloken morgon. Gjorde min dag: 
“Hej Emma! Startade dagen med att vakna på fel sida… Sedan kaffe, sängläge och ikappläsning av din blogg. Och så får jag asgarva, och tänka efter på en och annan viktig grej, påminnelse om att jag genast ska skriva en riktigt tydlig att-göra-lista och kommer på att jag måste lyssna på Bob Dylan… Så känns det mesta plötsligt bättre! Och jag asgarvar lite till… Och tänker att det måste jag berätta för den där Emma! Att hon är kul och klok. Och gör skillnad, liksom! 🙂 Megakram till dig! Lycka till med alla sommaräventyr!”
Maja Karlsson, Majas manufaktur
Månadens skratt: När Majken brast ut i gapskratt vid mötet med en loppisägande dam i Värmland. Ungen kunde inte sluta skratta. Inte kvinnan heller. Och ja, inte jag heller då.
IMG_4879-2
Månadens surmun: Innan semester ställde jag – liksom alla andra grannar – ut alla mina växter på innergården, så de kunde få sola sig och duscha i regn. Men när jag kom hem hade någon tagit mitt fikonträd som växt till sig så fint. Buhuu!
Månadens middagssamtal: Naturopolis. Kolla in.
  IMG_9774
IMG_9795
IMG_9784
Månadens mat: En hel massa nytt är planen. Vi äter ju helt vegetarisk mat hemma, men vi drömmer om att lägga till nya rätter till menyn och – trumvirvel – äta veganskt en gång i veckan. Och recepten kommer jag lägga upp här om någon är intresserad? Jag tänker snabblagat, enkelt, säsongsbetonat och ekologiskt. 
11357989_782398581880175_549270614_n 11375400_418045461732674_368355334_n 11373874_465005157014226_768617901_n
Månadens instagramkärlek: @linda_lomelino. Om du inte redan följer Linda så tycker jag att du ska göra det ögonabums. Instagrams mest inspirerande matbilder.
Månadens lyssning: Sommar i P1. Lyssna på Johan Rockströms sommarprat om miljön. Fasligt intressant och viktigt för alla oss om vill att våra barn ska kunna leva vidare på herrfru jord.
Månadens film: “Die hard” med en speakerröst i form av mitt husband John Sundh i bakgrunden. Han kan VARENDA oneliner ur filmen. Varenda.
Månadens TV-serie: Knarkar gamla deckardängan Poirot på sommaren. 
Månadens projekt: Nytt överdrag till spälsängsskyddet och måla om sovrummet och köket.
IMG_5179
Månadens äntligen: Det här barret har fått sig en omgång hos Retroella.
Månadens avklarade: Det där fotoalbumet som jag pratade om sist, det är på gång! Bilder framkallade, nu är det bara ett album som saknas.
Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 4 kommentarer

  1. Jag vill väldigt gärna läsa om vegetariska/veganska recept, känner mig lite idélös samtidigt som jag vill uppdatera min matlagning i höst, har börjat kika på italienska recept en hel del (är annars väldigt asien-inspirerad) så det vore riktigt kul att få vego-inspo från dig 😀

  2. Ordvitsar i all ära men jag hade lite svårt att fatta när jag hörde om den, ett ställe som blev sönderbombat och en massa människor som dog, nja, bättre kan de göteborgarna! Ha det gött!

Kommentera

Stäng meny