Makeover av mitt kontor – del 1

– i samarbete med Beckers färg

För ett år sedan flyttade jag in i mitt lilla kontor på Metargatan i Stockholm. Här har det varit bageri back in the days, vilket syns på det nötta golvet. Här har kunderna vallfärdats för nybakat bröd och fika. Så fint!

Bageriet har genomgått många förvandlingar genom åren och senast i raden av uppdrag för denna lokal var ett trött konferensrum.
När jag flyttade in så hade de vita väggarna stora hål från platt-TV-apparater, flagnande element och akustiktak som tog bort rymden (och historian) från denna fantastiska lokal. Det var nött till tusen och i behov av omvårdnad.

Jag tog ganska lång tid på mig att bestämma mig, men jag funkar så. Jag vill marinera idéerna så de blir riktigt bra. Fundera långsiktigt, sätta valen i perspektiv och testa smaken över tid.

Första steget var att ta bort det gamla akustiktak (fick hjälp av grymma snickaren Benny!) och därunder dolde sig ett tak som var fullt med hål. Så det blev en hel del spackling på stege om en säger så.
Sedan då?
Jo, valen av kulörer!  Jag valde att inte använda vitt, för att skapa en varm känsla i lokalen och matcha mina begagnade och åkerbrukare möbler. Istället föll valet på Beckers nyanserna Kummin 644, Puderrosa 673 och Åska 517! Kanske den finaste mix jag kan komma på!

beckers kontor Emma sundha

SJÄLVKLART använde jag en av alla miljömärkta färger som finns på marknaden, denna gång Beckers Living-serie som är märkt med Svanen. Det är GIVET för mig att använda miljömärkt färg.

beckers kontor Emma sundha

Är ni nyfikna på förvandlingen? Spana in första delen i den här lilla miniserien som jag och Emily Dahl har kokat ihop!

VIKTIGT!
Även om färgen som du använder är miljömärkt så ska den ALDRIG hällas ut i avloppet. Istället för att tvätta penslar i kranen (du får en alltså INTE tvätta penslar i vasken), så målar du ut den sista färgen ur penseln och torkar den därefter med lite papper. Rengör sedan penseln i en behållare (till exempel en burk) som du tar med till miljöstationen. ALLA färgrester ska lämnas till miljöstationen, de ska inte ur i våra vatten!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 8 kommentarer

 1. Så kul och fint
  Flyttar in i en etta tvärs över gatan i feb!

  1. Men vad roligt! Välkommen!

 2. Så kul
  Flyttar snartänkt i kvarteret

 3. Min vilka fina färger!! Gult tak! Vilken grej! ❤️

  1. KOM Å HÄLSA PÅ!

   1. Som ett skott!

 4. VART är de fantastiska böckerna ifrån?! Är det romaner eller anteckningsböcker?

Kommentera

Stäng meny