Lucka 10: En bild på mitt favoritplagg just precis nu

kläder by emmas vintage

Det här inlägget skulle kunna heta Emma och kapitulationen. Skulle du frågat mig för ett år sedan trikåplagg, så skulle jag skrynklat på näsan och stolt sagt att jag gillar rejäla material från förr – som sitter åt. Vintage, så klart.
Trikån är det jag undviker på loppisjakten och secondhandturen. “Sladder och fladder utan kvalité” har jag kallat det.
Nu sitter jag här med mitt välfriserade skägg (syns ej på bilden) i brevinkastat och liksom motvilligt älskar trikå. Fan också.

Den här blå klänningen köpte John till mig inför Lollos 20-talsinpsirerade överraskningsfest. Jag lånade ut min blå långklänning till kvällens huvudperson, och var på jakt efter något att själv ha på mig – i sista sekund så klart. Jag letade igenom vintageutbudet, men hittade inget som passade.
John kom till min undsättning och köpte denna klänningen (tack och åter tack, John). Den satt perfekt!
Efter festen funderade jag både en och två gånger över om jag någonsin skulle ha användning för den igen (trikå stod ju inte så högt i status för mig), men hängde in den i garderoben bredvid all vintage och tänkte att den blir fina fisken för 20-talsfester i framtiden.
Det kanske den kommer att bli, men föga kunde jag ana att denna sista minuten-klänning skulle bli min borg. Min räddning från att gå med rumpan bar. Nu lever jag i den och kommer kunna ha den hela, långa graviditeten.
Tillsammans med min vinröda, supermjuka kashmirtröja från Beyond retro (som jag nu har använt sönder totalt nu, R.I.P.) så är det här mina bästa kläder.
Gravidmagen får plats att andas och jag med.
Bilden får symbolisera min kärlek till vintage och även den motvilliga kapitulationen inför trikån. Jag köper väldigt sällan nya plagg av miljsöskäl, och kommer så fortsätta göra. Jag må motvilligt älska trikå, men ja, jag älskar vår miljö mer. Så är det bara.

Detta är lucka 10 i Emily Dahls julkalender. Vill du läsa fler berättelser under detta tema, kika här.

Vill du vara med i Emily Dahls julkalender via din blogg eller Instagram? Hoppas, för jag vill gärna höra dina storys. Kika hur du går tillväga här:

Inför årets bloggjulkalender! Pepp och hurra!!!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 7 kommentarer

 1. Beautiful pictures – you’ve got great style. I love the blue skirt.

 2. Vill du skriva ett inlägg om hur dagarna som gravid går? Är lite värpsjuk (och du är ju såå mamma-fin på dessa gravidporträtt!) och du skriver ju bäst. Skulle gärna höra mer om allt, måste ju vara många tankar i huvudet första gången man är gravid 🙂

  1. Hej S! Om du vill det, så gör jag absolut det.
   Kram emma

 3. Så härligt 🙂 Vad gillar du för typ av väskor? 🙂

 4. när min bästa tröja krympte i tvätten sydde jag två tumvantar av den… Kanske något för din favorittröja?

  1. Åh, vilket bra tips! Det ska jag nog kopiera! Tusen tack.
   Kram
   emma

Kommentera

Stäng meny