Little christmas

jul by emmas vintage

Innan jag börjar bombardera er med triljoner av julbilder, så tänkte visa hur det såg ut för ett par veckor sedan när jag firade lilla julafton. Som numera är stora julafton – i alla fall om man ser till antal människor.
Varje år – någon vecka innan jul – firar jag nämligen julafton med några av mina vänner (Åberg, du är ständigt saknad!). Vi turas om att vara värdar, alla tar med sig mat, en klapp som är antingen begagnad eller förbrukningsbar, och så ställer vi till med firande. Detta året var vi hemma hos Lisa och Per.

jul by emmas vintage

Någon, jag tror det var min kompis Frida, utsåg min tyllklänning till den tradistionsenliga juluniformen för mig, så jag slipper fundera på vad jag ska ta på mig.

jul by emmas vintage

Fatima med våldsamt söta Livia.

john by emmas vintage

John med världens blåaste ögon.

jul by emmas vintage

jul by emmas vintage

Lisa in the making.

jul by emmas vintage

John hade en av sina fina flugor på sig.

jul by emmas vintage

Efter vi alla hade surplat glögg och babblat ett bra tag var det sedan dags för julbord. Här fanns allt! Micks rödbetssallad, Johns vegetariska Janssons frestelse, Pers lax och  Fridas hembakat bröd.

jul by emmas vintage

Oskar och Lina.

jul by emmas vintage

När alla fått mat satte vi oss ner runt bord, soffbord och på golvet. Vi börjar bli så himlans många på julafton att det snarare ser ut som ett huller-om-buller av människor än ett städat långbord. Och det passar nog oss alla tror jag bestämt.

jul by emmas vintage

Min fina vän.

jul by emmas vintage

Så fort man lämnat sin plats blev det rokad. Någon annan satte sig och man fick hitta en ny plats. Det är som hela havet stormar och man får kila in sig där det finns en ledig spot.

jul by emmas vintage

Här har vi två som firade sin första jul. Lille Chaplin och Juni. Barnen skyfflas mellan alla tanter och farbröder, det gungas och leks. Det är som världens största familj.
Här har Chaplin somnat i Johns famn. Där låg han länge, till sorlet av skratt och babbel.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Fina bilder! Goda vänner är värt allt!

  2. Vilken härlig julafton! Och sista bilden på John är så himla fin!

  3. Blicken som Fatima ger T säger det mesta! Sådan kärlek! Fantastiska bilder! Härligt att erat gäng bjuder så mycket på er själva och låter oss se ert firande och er julstämning!

Kommentera

Stäng meny