Lista över Sveriges bästa loppisar och vintagebutiker!

Medan jag spenderar söndagskvällen i sängen, med stukad fot, så tänkte jag vårpeppa och drömma mig bort en aning. Och vill göra det med er.

Med bara två månader kvar till semestertider och några veckor innan loppisarna börjar dugga tätt, så tänkte jag pilla ihop en lista över de bästa loppisarna och vintagebutikerna i Sverige. Hur låter det?
Jag ska avslöja mina allra bästa loppisparadis och vintagehimlarna (så att fler får upptäcka hur fantastiskt (och miljösmart) det är att handla begagnat), men för att det ska bli mer bredd i listan, så skulle jag vilja ha din hjälp. Från norr till söder, från 1940-tal till 1970-tal, från laduloppisar till fancy vintagebutiker. Den bästa listan ever med andra ord.

Mejla mig dina bästa loppis- och vintageställen på emma@emmasundh.com eller kommentera nedan, så sätter jag ihop en finfin lista av allas våras bästa tips. Och så ses vi på alla dessa fyndarställen sommar, eller hur? Peppen på det!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 39 kommentarer

 1. Bra initiativ! Mina favoriter är Vintage gamla gatan i Örebro (vintagegamlagatan.se), Pingstkyrkans Second Hand i Karlskoga och Bevara Inredning, Karlskoga (http://www.bevarainredning.com).

 2. Åh, vilken bra grej!
  Mina två stora favoriter:
  “Östregård” utanför Moheda.
  “Loppis Tidan” i Tidan några mil från Skövde (Västergötlands största “loppishus” säger de. Fast jag vet inte om det är sant, men stort, det är det!).

  Och finaste second hand-butiken i min hemstad:
  “Mittemellan – Nya hem åt gamla ting” i Falköping (Västergötland).

 3. Åh ja va roligt! Känner inte till så många bra second hand/vintage butiker som jag hade önskat, så det här kommer bli väldigt kul att läsa!
  Men Beyond Retro i Göteborg är väldigt mysig, och Myrorna i Göteborg har en väldigt trevlig övervåning som känns som ett teater-kostymförråd.

 4. Östregård i Moheda!
  Sen kan jag tipsa om bloggen “Norén på vift” hon är cool och länsar Upplands loppisar!

 5. Secondi i Kikik är ett måste, väldigt kunnig och trevlig kvinna som äger stället. (secondi.se)
  Glemminge Antik är en pärla i Glemmingebro (glemmingeantik.se)

  Sedan finns det en jättebra secondhand-möbelaffär i Göteborg som ligger bortom centralen på en udda bakgata men jag kommer inte ihåg vad den heter tyvärr, återkommer om jag kommer på – förhoppningsvis vet någon annan.

  1. Bra initiativ!

   Mina pärlor är Hjulet i Vårgårda, Vinden i Alingsås, Reningsborg och Holmens marknad i Göteborg. Den sistnämnda ligger bakom centralen mot Tingbergsvass.

 6. Jag vill tipsa om “Nora Diversehandel” som är beläget mitt i det natursköna Bergslagen (http://noradiversehandel.nya-ebutik.se/ alt. sök på facebook).
  Butiken består av flera små rum och även en stort loft där man kan fynda möbler till riktigt bra priser. Många kända stockholmare letar sig till denna populära pärla under sommaren men lagret förnyas ständigt så butiken är alltid välfylld.

 7. Lata Pigan i Vela utanför Hummelsta (utanför Enköping) är mitt första tips. Två röda lador ute på landet med kläder, tyger, inredningsprylar och möbler. Tips nummer två är Qvartinge Antik utanför Mariefred. Jättestor lada i flera våningar med mycket gammalt och även lite nyare (t.ex. hela rum med bar 60-70-talsprylar), kläder och möbler.

 8. Bra grej, det känns som att man behöver en sådan lista! Här kommer mina favoriter som jag besöker när jag kan. Inga fina vintagebutiker kanske, mer röriga secondhandbutiker där man ofta kan fynda något, det mesta i vårt hem kommer från dom här butikerna).

  Jönköping:
  Erikshjälpen på Solåsen (http://www.secondhandjonkoping.nu)
  Sam-hjälp på Ekhagen (http://www.samhjalp.se/secondhand)

  Huskvarna:
  Erikshjälpen (http://www.erikshjalpen.se/secondhand/vaara-butiker/huskvarna/)
  Bra&Begagnat (http://www.brabegagnat.se/vara-butiker/huskvarna.html)

  Göteborg:
  Saronkyrkans secondhand (http://saron.se/saron-second-hand/)
  Heart for people (http://www.heartforpeople.se)
  Ebbes hörna Bellevue (http://www.stadsmissionen.org/second-hand/vara-butiker/bellevue/)

  Och Caja, tänker att du menar Holmens marknad i Göteborg? (http://www.holmensmarknad.se)

 9. I Dalsland finns det många loppisar framför allt kring sommaren. Jag har tyvärr inga adresser men är man ute och åker så brukar det sitta skyltar längs vägen.

  Till vardags går jag ofta till denna i Mölndal då den är välsorterad och fräsch:
  http://molndalsecondhand.se/

 10. Bästa i second hand- butikerna Örebro:
  Antikboden Bobinen och Å:13! Bobinen är en antikbod visserligen men med jättebra priser och världens trevligaste herre som sköter den! Det är mycket antik-style på markplan och i den lille källaren är det massa 50-60-> tal. Väldigt mysigt!
  Å:13 har kluriga öppettider men väger upp med jättetrevligt folk och bra priser, alltmöjligt, lite kläder, lite grejer, lite inredning, lite prylar, massa fint helt enkelt!
  Ett mysigt tips är att ta bilen västerut från Örebro mot Garphyttan/Ånnaboda och(förutom följa allmänna skyltar mot loppisar och bada i Lögardammen på sommaren!) svänga in vid Ingelsta(mot Tysslinge kyrka). Där finns direkt efter 30 m en loppis jag inte vet vad den heter i en stor röd villa på höger sida, med allt mellan himmel och jord och jättemysigt fik med våfflor och trevlig personal! 🙂 Bra priser och gratis toalett! 🙂
  Jätterolig idé Emma! 😀 Nu känns sommaren närmre! 🙂

 11. Mina bästa tips är: Erikshjälpen i Hedemora, superbilligt och Röda korset, också Hedemora (Dalarna). Jag bor i Östergötland nu och mina bästa loppisar/ second hand här är Återvinningen i Motala och kanske loppisen i Fornåsa som är gigantisk, helt fullproppad och (tyvärr) rätt dyr.

 12. Vilken bra idé! Jag älskar att gå på loppisar och fynda massa fina saker 🙂
  Två av mina absoluta favoriter är Yllefabriken i Marieholm och Erikshjälpen i Helsingborg. Erikshjälpen har allt möjligt och en relativt stor lokal som är fylld till bredden med superfina grejer! Och Yllefabriken är en liten uppsättning av 3- 4 olika loppisar med varierande “innehåll” och storlekar som håller till i gamla Yllefabrikens lokaler brukar finnas mycket fint 😀

 13. Sommarloppis i Brunnsparken i Ronneby varje söndag. Väldigt blandat innehåll och stor!

 14. I västkuststaden Falkenberg finns en ort ute på landsbygden där jag har tre loppisfavoriter. Orten heter Slöinge och där finns bland annat en superfin antikaffär (Antikstället) med både möbler, porslin, gamla fönster och annat diverse. Några meter bort ligger en billig secondhandaffär (lettlandshjälpen) för den fyndtokiga. Men den butik som verkligen gör Slöinge värd ett besök är dock Prästgården 101 bakom Slöinge kyrka. Där bor mycket trevliga privatpersoner som har sitt hus öppet vid särskilda tider (bra att ringa i förväg). De säljer allt ifrån trädgårdsredskap, egenodlade blommor, vintagekläder, baskrar, konst, skrivmaskiner och litteratur i en enda kompott. Dessutom är det till hyfsat bra priser!

 15. På Erikshjälpen i Växjö får man gräva lite men man kan hitta jätte fina fynd!
  “Lite av varje” i Ljungby är en super mysig liten affär
  Emmaus mitt i Växjö har bra priser och lite av varje (http://www.vintagekartan.se/0178663/Emmaus_Växjö)
  Vintage On The Rocks på Järnvägsgatan i Växjö har massa gammal skolafficher, gammal 50 tals möbler och skinnjackor.
  Teaterapan i Växjö på Stora vägen 7B, massa gammal teaterkläder, hattlådor och klänningar från hela 1900 talet
  Kupan i Slite och Lärbro på Gotland är värt ett besök tycker jag för även om man får rota så kan man hitta än del pärlor

  Kram

 16. I Örebro ligger Bra och Begagnat,den finns på två ställen. En liten mindre butik i stan och en lite större på Aspholmen. Supersöta tanter som jobbar där, grymt billigt och pengarna går till välgörenhet. Finns allt från porslin och böcker till tyger, dukar och kläder….

 17. Pepparkaksfabriken i Norrskedika mellan Östhammar och Öregund i Roslagen, ungefär 13 mil norr om Stockholm och 8 mil från uppsala.

 18. Gleder meg veldigveldig til denne listen altså. da blir det tur til Sverige 😀

 19. Mitt allra bästa ställe måste vara Loppan precis bredvid kyrkan i Höganäs. Gulliga tanter och oslagbara priser 🙂

 20. Bra hittepå, detta med loppis lista 🙂
  Finns en stor och bra loppis i Helsingborg som heter FRAMTID.
  Ligger på Grustagsgatan 2, Väla Södra..

 21. guud vad kul! 🙂
  Jag handlar mest på stadsmissionen i Kalmar där blir man alltid trevligt bemött och pengarna går dessutom till välgörenhet! 🙂
  Helle who i kalmar en liten och mysig liten butik i centrum.
  Och såklart Beyond Retro i Göteborg och stockholm.
  Några andra ställen där jag fyndat ett par gånger är Myrorna och Weekdays second hand! 🙂

 22. Alltså en vanlig second hand, med stort utbud i en liten stad… erikshjälpen i värnamo. annars är de allra bästa second hand i små samhällen, med små butiker… där man kan prata med människor OCH fynda. i småland gillar jag second hand:arna i vrigstad, bodafors och smålandsstenar, men man får tänka på att allt inte alltid finns, vilket är väl det roliga med second hand!!

 23. Erikshjälpen/Pingstkyrkans returidé (vet aldrig vilket det kallas) i Boden är jättebra! Hur mycket fint som helst på tre våningsplan. 🙂

 24. Hej, jag tänkte tipsa om fyra ställen i Uppsala län.
  1. BoutiqueM vintage – Svartbäcksgatan 16, Uppsala
  2. Ruth & Raoul – Sysslomansgatan 14, Uppsala
  3. Leilas Second Hand – Kyrkogatan 14, Enköping
  4. Minns Du – Vårfrugatan 2, Enköping

 25. Som några innan nämnt, Holmens marknad kan ha grym fyndpotential.
  Gillar också Fåfängans antik i Haga, samt oldstuff (oldstuff.se) som också ligger i utkanten av haga/vasastan. Där har de superfina möbler och personalen är den trevligaste i hela stan!

 26. Det finns en second hand-affär i Munkfors, i Värmland, som heter Andrastationen och ligger på Tallbacksvägen 19. Den är fantastisk, jag och alla mina vänner som brukade gå dit lämnade aldrig affären utan minst ett plagg. Billig som få och jättetrevlig personal, en second hand-dröm.

 27. Din klänningen är jätte söt! Jag just fann din blogg och jag måste säger att de är trevligt och nyttiga vid reda det eftersom jag är finsk. Också min svenska förmågan är inte så god så förlåt för det 😀 ahah. Hur som helst ha en bra dag! 🙂

 28. I Malmö: nu pyttelilla Love Street Vintage på Kärleksgatan, (f.d. Chique) även Mani mittemot. Humana är välsorterat och antagligen mindre utgallrat än i andra städer. Vår- och sommartid: loppisen på Drottningtorget, söndagmorgnar.

 29. Jag älskar Fint och fult som tidigare legat i Rute på Gotland och nu på Fårö. Allt är hur fint som helst. http://fintofult.se/

 30. En riktig bra loppis finns i Kungsör på Lördagar mellan 10.00-15.00 i Järnvägsstationen. Mycket blandat med bra Retro-prylar. Ganska stort !
  Ett gott Tips………………. 🙂

Kommentera

Stäng meny