Latdagar på torpet

Pöh! Jag ligger så mycket efter i bloggandet. Vi kom ju tillbaka till Gotland för flera dagar sedan men det har varit fullt ståhej här med besök av min systers familj och sedan Johns familj, så jag har bara hunnit med en massa Värmland-bloggande. Så vintage.
Så svårt att hinna med på de där glufsande försvinnande lyxtimmarna om kvällen.

I dag for Johns familj och nu har vår lilla familj ett par dagar bara vi innan Fatima, Tommie, Isolde och Livia hälsar på. Sommarens sista besök, sedan stannar vi ytterligare en och en halv vecka och fyller dagarna med sista sommarsucken innan det är dags att återvända till Midsommarkransen.
De där mellandagarna, mellan besöken, är ofta fullproppade med städning, fixning, trädgård och loppis. Och så har jag stora visioner om att jag ska hinna blogga så in i vassen. Vi får se hur det blir med den saken.
Men låt oss börja med det här.
Lite latdagsbilder från torpet.

Det är torrt som ett kakao-paket här på Gotland, och vattenbristen är lika påtaglig som SMHI:s felaktiga prognoser. Det är ju himla härligt med full blown sol, men här längtar vi efter regn så vi kan fylla regntunnorna, hinkarna och de gamla mjölkkannorna som vi inhandlat på loppis. Allt vatten tar vi om hand så vi kan vattna grönsakslandet, kryddkrukor, pallkragar och perennrabatten. Vi blir allt mer uppfinningsrika i jakten om att omhänderta vatten måste jag säga. Potatis-koks-vatten går tillbaka till trädgårdslandet, bajsvatten från barnbad skänks till behövande växter och ska en bara göra en kiss så kan en ju passa på att göra den ute i sommarkvällen istället för att spola bort den.
Det är lite skralt på blomfronten här i torrhetens trädgård, men längs med vägkanterna prunkar det. Så jag tar med Majken ut och plockar korgen full med färg. Hon sitter oftast med en sax och klipper grässtrån medan jag går loss på blommorna. Genial arbetsfördelning.

Sedan jagar jag runt den här tokan bland hinkar och klematis. Hon växlar mellan att vara Nene (som hon kallar sig själv), monster, lejon, bebis och hund. Förvånade ofta jag går runt med en hund faktiskt. Senast på Visbys gator. Hunden går på alla fyra, med tungan ute och vill bli lockad på med “kom då hunden, ja, kom då!”. Äter med fördel ur skål på marken.

Alla vattenslattar ifrån köket får i första hand tomaterna och den här stolta saken. John har satt den intill trappan och enligt anvisningarna kan den bli tre meter hög. Hoppas nu innerligt att den trivs hos oss och vill vara kvar. 

Vid 10-snåret brukar vi fika loss av vad som finns hemma. Barnen vaknar ju vid fem-sex, så vid tio börjar magen kurra lite lätt både på liten och på stor. 

Och jag då? Ja, här ser ni avdelningen för brutna armar. Saker jag kan göra: rensa ogräs med en hand. Saker jag inte kan göra själv: Sätta upp mitt hår (som kanske synes).

Sovtofs since början av juli.
Ps. Notera att jag sportar Michael Jackson-handsken. 

Jag kan inte heller diska eller byta blöja med min brutna arm (ohnooooo), men jag kan härja på rätt bra med de här två. De har blivit fenor på att hoppa upp på min friska del och bli omkringburna.

Efter ett år känns det verkligen som vi lärt känna det här stället. Och börjat älska det på riktigt. Herregud vilken berg-och-dalbana det varit med vattenläckor, frusna rör, pajad varmvattenberedare, tvestjärtsbesök (innan vi tätade fönstrena), pump i källaren för att bli kvitt den begynnande kräftdammen och små men viktiga renoveringar. Sakta men säkert känns det som torpet börjar acceptera oss <3

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 5 kommentarer

  1. Hej! Sitter och fnissar lite för mig själv här när jag läser om att ni också har en hund! Vår “hund” är 2,5 år och senast i förrgår när vi var ute på restaurang så hittade han ju naturligtvis hundskålen som stod ute i restaurangens trädgård och skulle äta/slicka ur den. Som tur var hann vi stoppa honom 😉
    Dessa “hundar” alltså!

    1. Hahaha, alltså gud vad roligt!

  2. Ge dig själv lite slack! Jag tycker du bloggar mycket med tanke på två barn, bruten arm, alla besök på torpet och övrigt liv som ska hinnas med!
    Varma kramar

    1. <3

Kommentera

Stäng meny