Lata dagar på torpet

Mellan utflykter och projekt har vi riktiga latdagar på torpet. Eller ja, så mycket lat som det blir med två busungar. Börjar dagarna i köket.
Majken och John är morgonpigga, medan jag och Bodil ofta ligger och drar oss i sängen. Till slut säger Bodil “mamma, kom! Frukost”. Då går vi ner i köket där frukosten är serverad.

Efter frukost piper kidsen upp i vardagsrummet (köket ligger i bryggarhuset, en halvtrappa ner i en egen liten utbyggnad om jag inte sagt det tidigare) och kikar på Barnkanalen, eller som här: Läser Bockarna Bruse. De kan hela boken utantill

På förmiddagen brukar jag ta några timmar åt att blogga, svara på mejl och jobba. Sedan piper vi ut till gänget, grönskan och projekten. 

Ofta (numera) kan barnen leka själva utan kontroverser varannan sekund, men då och då tar vi oss tiden att hänga allihopa.

Går in i torpet lite emellanåt och spelar spel. 

Det här är favoriten! Pippi-bingo. Alla kan vara med och vi kan faktiskt spela ett helt spel innan det blir kaos.  

Mellan varven plockar vi undan efter den ångvält av kaos som vi är, lagar mat och hänger tvätt på strecket.

Fixar i trädgården, vattnar och jobbar på med perennrabatten.

Det här är min nya vintageklänning by the way. Från Vintagefabriken och perfekt randig.

Hej svejs!

Läser böcker i stolen som jag har hängt upp, gungar och leker karusell. Efter fem minuter brukar jag ha ett barn sittande på mitt huvud och en annan som står med foten på min axel.

Vi har absurt mycket flugor på torpet just nu, så bland sätter vi upp den här sänghimlen i äppelträdet för att kunna äta middag utomhus. 

Efter att barnen har somnat inne i torpet går jag och John ut i trädgården, fixar, bygger och  rensar ogräs. Vi får alltid sällskap av grannkatten! Sådan lyx!

När solen har gått ner går vi in,jobbar,  tittar på tv-serier och lägger oss alldeles för sent. Lite så ser våra dagar ut.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har en kommentar

  1. Hej! Jag försökte kommentera på detta inlägg i din gamla blogg men tror inte kommentaren blev godkänd eller så var det något fel med sidan. Jag provar samma kommentar nu i din nya blogg! Jag undrar var Pippi-bingot kommer ifrån! Är det finaste jag sett och min dotter har varit i en Pippifas i två år så jag betvivlar att den försvinner snart! Är ju säkerligen ett loppisfynd och i så fall vill jag ställa mig först i kön om du någon gång tänker sälja det! Tack det var allt för mig!

Kommentera

Stäng meny